• Syrinx

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    (Smyger in tyst och försiktigt)

    Hej på er, jag vill bara gratulera Muggles och Hvidbrud till nytillskotten! Solig Halkade in och tjuvläste lite för ett par veckor sedan, och så blev jag, som egentligen aldrig har ansett mig som särskilt barnkär, så nyfiken på hur det skulle gå för er - och blev helt enkelt fast i tjuvläsningen. Ni är också så rara mot varandra att det alltid var trevligt att läsa lite här! 

    (Smyger ut igen) 

  • Syrinx

    *kikar ut ur smygläsarskrubben*

    Vill bara säga hej till er alla och ett sent men stort och innerligt varmt GRATTIS Ninnis och make till er Mini! {#emotions_dlg.flower}
    Jag hoppas ni i tråden inte tar illa upp att jag sitter här i soffan och engagerar mig i era liv fast ni inte vet vem jag är. Skäms Ni verkar så rara mot varandra att det är svårt att inte dras med i engagemanget!  

    *smyger in i skrubben igen* 

  • Syrinx

    Då följer jag väl Blommans råd och hoppar in på riktigt! Solig Hej på er! *vinkar tillbaka till Flamman och dfk* 

    Några små ord om vem jag är, så ni vet vem ni fått på halsen Nyutexaminerad flöjtist med musik, blommor, stickning och katter som stora passioner i livet. Den största passionen är fästmannen, musiker han också, och ja, vi träffades förstås på Musikhögskolan. Vi bor i Malmö tillsammans med världens ljuvligaste kisse, min nära vän sedan 11 år. Till våren gifter vi oss - förhoppningsvis ett avslappnat bröllop med massor av lycka, skratt och tårar i sällskap av släkt och andra vänner.  
    De flesta tankarna går för tillfället till hur hösten blir med jobb och oro över lillkissen som hostat mycket på sistone. Efter ett besök på djursjukhuset förra veckan trodde veterinären på astma, men det går inte att utesluta att det var början till tumörbildningar i lungorna vi såg på röntgenbilderna. Ska tillbaka med henne på onsdag och hoppashoppashoppas att de kan ge oss ett gott besked!

    Flamman - låter som att du har det mysigt med musikern, vad härligt!

    Daa - Det är ett elände när sömnen inte fungerar - hoppas att det blir bättre!

    Heloise - Lycklig resa!!! 

    Lanovia - Bröllopsspelning? Vad spelar du?  

    Dfk - ja, man får ta till alla medel för att mysa till det under hösten!
     

  • Syrinx

    *pustar ut i soffan efter en låååång kväll* Usch, ibland blir man verkligen berörd in i hjärteroten. Vi var ett gäng på väg hem till Malmö efter orkesterrep i Lund, som klev på tåget tjugo över nio. Vi hade bara hunnit en liten bit utanför Lund så bonkade, krasade och skakade det alldeles förfärligt. Tåget bromsade och vi hör en skärrad chaufför kalla på personal fram till förarhytten. Snart kom ambulans, räddningstjänst och polis i långa rader. Det var någon som hade bestämt sig att livet inte var värt att leva längre, precis som vi befarade. Vi blev sittande i tre timmar på tåget innan de hade bytt personal, spolat och undersökt klart. Men åh, så lättad jag var att det inte var jag som körde tåget... Hemskt! 

  • Syrinx
    Flamman och Blomman, TACK för lite sammanfattning om trådmedlemmarna! Jag har ju liksom anat att det är trevligt folk här Vad kul att det är många skåningar förresten!

    Fru E, oj men stackars er Buster! Vilken tur att det verkar ha gått bra ändå! Äckligt med padda.. Foten i munnen Men det är väl nåt med hundar som verkar göra att de sätter i sig allt möjligt - mamma har en cocker spaniel som jag är delvis uppvuxen med, en riktigt tjock gammal man är han nu och skröplig dessutom, och han äter precis allt. Det är helt klart en fördel med katter, de äter inte riktigt allt!

    Villemoa - Tack och vad duktig du är med träningen! Heja på!

    Flamman igen, hurra för att du äntligen äger huset själv!!! Skål Så bra!

    Ninnis - Jo, jag har smugit in en gång tidigare, vid förra omgången trådbebisar. Nu drogs jag visst in på riktigt denna gången, efter konstant smygläsning. Oskyldig Hoppas att det snart går bättre med Mini. Jag har inga erfarenheter att ösa ur, så jag skickar bara massa omtanke!

    Fru Bygg   Åh vad jobbigt det måste vara med ovissheten. Håller tummarna för att allt blir bra! 
    Daa - Vad bra med bättre sömn, hoppas du sover gott i natt också!

    Leksi - Så mysigt med ragdolls, de är så söta tycker jag. Tack för tumhållning!!! 

     
    Hoppas ni sover gott allihopa, nu ska jag stupa i säng! *gäsp*
  • Syrinx

    Ninnis, ja usch, stackars stackars lokförare! (Som det nog heter, varför skrev jag chaufför?! Får kanske skylla på sent på natten Tungan ute) Han lät så chockad. Tänk bara vilken fruktansvärd känsla det måste vara. Usch! Stackars alla anhöriga också. Att vi blev sittande tre timmar är ju ingenting.
    Fästmannens uppdatering på facebook om att vi sitter fast på tåget efter en förmodad personolycka genererade bl.a. en kommentar om att "Ett problem ur världen, men stackars alla oskyldiga resenärer som det drabbar". Förvånad Ibland blir man mörkrädd - att det finns människor som inte kan tänka ett steg längre! 

    Det låter skönt att kunna lufta lite med bvc-sköterskan. Hoppas ni kan få lite bra tips och uppmuntran! 

    Nu ska kissen och jag snart iväg till djursjukhuset. Håller tummarna för positivt besked! 

  • Syrinx

    Villemoa och Ninnis, nej jag kan inte begripa det heller! Har inte människan ens en gnutta medkänsla i kroppen?! Förresten, här hittade jag nyheter om olyckan igår:
    www.sydsvenskan.se/sverige/article1536327/Tagstopp-Lund-Malmo.html 
    Polisen måste undersöka spåren? Det dröjde ju väldigt länge igår innan vi kom iväg, för att polisen inte gav klartecken. Undrar om de misstänker brott? Förvånad

    Och Ninnis, jag håller med Hvidbrud! Med min obefintliga erfarenhet av barn kan jag ju inte komma med någon hjälp, men det finns ju så många andra i tråden som kan det. Hur gick det på bvc?

    Fru Bygg - Vad skönt att höra! Glad 

  • Syrinx

    Nu är jag som en urkramad trasa efter att vi kom hem från djursjukhuset, lillmisen och jag. Så lättad efter att förtätningarna på lungorna har gått tillbaka nästan helt och andningen var som vanligt. Alltså var det "bara" astma och lunginflammation, inte tumörbildningar.
    Nu ska hon få antibiotika ytterligare en vecka och vi ska trappa ner på kortisonet. Förhoppingsvis kan hon klara sig utan kortison mot astma, eftersom den triggades igång av en tillfällig inneboende som rökte som en skorsten. Annars är det vanligaste att katter som får astma måste medicineras livet ut. Men åh, det är ju en barnlek i jämförelse med om det hade varit tumörer! Min lilla kisse, jag är så glad att hon är på bättringsvägen! Hjärta 
    Tack för era tummar och tankar!!!

  • Syrinx

    Blomman, jag håller med. Vilket fruktansvärt jobb att vara lokförare! Förstår att din morbror måste ha varit helt knäckt efter en sån körning. Tydligen är det också vanligt med självmord just på sträckan Malmö-Lund, men säkert inte lika vanligt som i Stockholm. En av musikerna som var med igår på tåget, en Stockholmskille, berättade att de har en person anställd på tunnelbanan som BARA jobbar med att städa upp spåren och tågen efter självmord!!! :-O :-O :-O Hur klarar man av ett sånt jobb?!?!

    Heja dig med tillsägningen! Jag tror också att det är precis vad som behövs - fler vuxna som ser och tar ansvar, absolut inte färre! Vad fint att rastvakterna också tyckte det var bra att du fanns där.  

    Ninnis, vad skönt att det redan fungerar bättre Är August Minis riktiga namn? Isåfall - så sött!!!   

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård