• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    ingenjörsbruden skrev 2013-01-07 11:06:19 följande:
    Tycker att det är bra argument för mini-E att komma idag! Vem är sambandscentral denna ggn?  
    Jag kan vara sambandcentral om du vill, Fru E
  • Ninnnis

    Tack alla för stöd och pepp. Det känns bättre nu när det har gått några dagar. Planen är att prata med BM på onsdag och sedan invänta nästa UL, om det inte händer något oförutsett innan. Själva storleken på Pyret bekymrar mig egentligen inte i sig, men det där med navelsträngen kändes lite oroväckande. Men jag tror att jag klarar att inte oroa mig för mycket. Det är ju trots allt inte så lång tid kvar tills vi vet. på er! 

  • Ninnnis
    Daa skrev 2013-01-07 12:06:44 följande:

    Ninnis, jag tror på dig. Att du klarar av att inte oroa dig för mycket. Du har gjort det förut.


    Tack, fina du! Hjärta 
  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2013-01-07 15:04:22 följande:
    Nu måste du skriva Järvsö varje dag tills lillebror tittar ut.


    Nya telefonen?  
  • Ninnnis
    ingenjörsbruden skrev 2013-01-09 15:31:19 följande:
     Ninnis, tänker på dig! hoppas ni fått bra besked idag, jag har hållit tummarna.
    Tack söta du.

    BM kunde väl inte ge så mycket besked alls, mer än att SF-måttet hade ökat en centimeter sedan sist och att hjärtljuden var fina. Vi pratade om fosterrörelserna och hon sa att det första bebisen drar ner på om den mår dåligt är sina rörelser, för att istället använda all energi på att tillgodogöra sig näring och helt enkelt överleva. Det är alltså inte tillräckligt att bara känna bebisen röra sig med jämna mellanrum, jag måste också vara uppmärksam på om han rör sig mindre, om rörelserna känns annorlunda etc. Hon tyckte att jag skulle ringa förlossningen och be om en kontroll om jag bara var det minsta lilla orolig.

    Rörelserna ÄR annorlunda nu jämfört med för någon vecka sedan, vilket kan bero på att bebisen har mindre plats och har sjunkit ner. Men med tanke på omständigheterna gör det mig orolig. Inatt vaknade jag klockan 03.30 och kunde inte somna om. Jag låg och analyserade varenda liten rörelse och icke-rörelse till alarmet ringde klockan 05.00. Jag håller på att bli knäpp av detta!

    På makens (och även chefens) order ringde jag till sjukhuset och fick en akuttid i eftermiddag klockan 13. Jag vill bara veta om det nuvarande rörelsemönstret är ok. Jag behöver veta vad som är "normalt" just nu så jag har något att förhålla mig till. Förhoppningsvis kan jag sluta oroa mig sen. 

     
  • Ninnnis

    Tittar in snabbt för att meddela att det gick bra idag. CTG visade att bebisen mår bra och han har bra med fostervatten. Läkaren tyckte det var bra vi åkte in och vi var välkomna igen om jag tycker att rörelserna förändras. Hon trodde inte det var speciellt troligt att han har någon missbildning eftersom hon menade att det skulle ha synts vid ultraljuden. Hon var både saklig och trevlig och vi kände oss båda trygga med hennes svar. Jag är så otroligt lättad över att han mår bra nu och att han rör sig som han ska. Flödes- och tillväxtkontroll om en vecka kvarstår på "vår" ultraljudsklinik. Tack för kramar och tummar!

  • Ninnnis

    Läkaren tyckte förresten att han är en "normal bebis som ligger på den mindre skalan", snarare än en väldig liten bebis. Det tyckte vi lät betydligt bättre

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård