Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnis, jamen precis, "jag är värd bättre än förgiftat inre" liksom. På alla sätt.


    Jag har ju tänkt så förut med, när jag gjort mina åtgärdsförsök.
    Nu är jag dessutom mitt i en sorgefas och en depressionsdiagnos. Jag måste se till att det blir en väg som bär mot ljuset, istället för att hitta på något mer jag ska banka på mig själv öför och sedan misslyckas med och då sjuknka ett snäpp till neråt. För jag vill inte att det ska bli så djupt och långvrit som det blev förra gången jag hade en depression. Det stal lång tid av mitt liv.
    Och jag vet reda att kuratorn tycker jag tänker på ett bra sätt och nog tusan BORDE det gå att få läkare och sjukgymnast med sig?

    För jag skulle gärna åtminstone få pröva att behandla mig själv utifrån "sunda byggstenar" innan jag ska stoppa i mig medeciner. Jag är så trött på preparat i olika askar som ska in i min kropp på alla tänkbara -och otänkbara- håll. Jag vill "rensas" och känna mig ren och fri från allt skit och se hur jag mår då. Och då är det förmodligen ruskigt smart att driva ut överflödigt fett och socker, slaggprodukter och elände ur systemet samtidigt. Tror du inte?

    Visar det sig inte fungera tillräckligt, så får de väl skriva ut vad det nu är de har att ta till, men inte förrän dess. *envis*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Aleta, jag kanske ska utveckla och sedan sälja "Blommetoden"?
    I Blommetoden ingår både efterrätter, Chokladpraliner och ligga under ett äppelträd medan det blommar och lyssna på humlesurret och fågeltjuten. Då kan jag skriva om den och sedan fixa ett eget ställe dit man kan åka på Blomkur, göra blomsterbok, kokbok och efterrättsbok, hitta på ett eget varumärke och sälja allsköns Blom-saker, åka runt och föreläsa om Blommetoden och leva på mig själv som min egna inkomstkälla...

    ...*går completely bananas med planerna*

    Drömmer

    Mäh! Den där "drömmer"gubben ser ju komplett galen ut! Förvånad


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Tack för att ni tänkte på mig idag!
    Det har tagit en evinnerlig tid, eftersom jag är hänvisad till att åka buss medan vi väntar på att bilverkstaden ska öppna (semesterstängt). Bussarna som går mellan min by och VC är i stort sett skolbussarna, så det blev en väldans lång dag kan man säga.
    Men bra.
    Teamet består av idel trevliga och vettiga kvinnor känns det som. Efteråt hade jag ett eget möte med sjukgymnasten. En första träff är ju alltid just bara det, emn den är viktig för känslan av hur det kan komma att bli. Jag tror det kan bli kanon, faktiskt.
    Ytterligare en person ska blandas in i det hela-mycket för att jag som en del i de närmaste månadernas arbete med mig själv har valt och fått stort stöd för att försöka komma ner i vikt efter katastrofuppgången de senaste åren. Det är någon särskild avdelning för hälsan där man kan få stöd om man tex ska sluta röka, dricka eller gå ner i vikt eller vad det nu kan vara.
    Så det blir kuratorn, sjukgymnasten, läkaren och den här fjärde som jag inte vet vad hon är, plus samordnaren.
    Det kommer att bli ett idogt arbete med mig och för mig själv och utifrån mina behov och min förmåga. Och jag ska göra det själv men med deras stöd och hjälp i processen. Låter ju självklart alltihop när man ser det, men hur ofta i livet har man verkligen plats för just det där? Iallafall för mig så finns det en stark tendens att det i stort sett alltid är saker som ska ske utifrån andra måsten och behov och så blir det ingen tid/kraft/ork kvar till ens egna.

    Min enda lilla käpphäst är att de väl vill att jag ska ta antidepp vilket jag helst inte vill, men vi har kompromissat och jag ska börja med en rogivande tablett för att trigga kroppens sömnsignaler, och kanske räcker det långt med bättre sömn. Annars blir det mer medicin som en starthjälp i processen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ninnis, jag råsaftar för fullt. Jag prövar allt jag kommer på och hittills gillar jag att göra "en grön" med äpple, gurka, skaftet från broccolin (som jag tidigare slängde),selleri,ingefära, citron och så har jag stoppat dit ärtskott, spenat och ruccola mest för att kolla. Det blev bra.

    Samma grejor plus rödbeta och morot så har man "en röd"

    Jag brukar riva morötter och blanda med blodgrape, och därför testade jag att köra det som juice-fullträff! Väldans orange!

    Nu har jag precis tagit apelsin, blodapelsin, jordgubbar (tinade från frysen) och ananas. Det blir hur gott som helst också. Som en efterrätt nästan.

    Och alla möjliga färger i kylen när man häller upp alla olika i glas och raddar upp dem därinne.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Aleta skrev 2011-01-18 18:24:35 följande:
    Blommis, det låter fantastiskt gott. Är det verkligen nyttigt också?
    Jag tror det.

    Jag vägde iallafall i morse 3,3 kg mindre än jag gjorde förra måndagen och jag har bara josat, tagit halva tallriken grönsaker och skippat fikabröd. (utom min nötruta  söndags)
    Trodde jag aldrig!
    Jag tror sellerin och det andra är vätskedrivande och att jag nu blivit av med en del onödigt som säkert samlade sig under inflensan.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-01-20 11:53:34 följande:
    mäh!?

    *fortsätter*

    De senaste två gångerna har jag sköljt ner två alvedon med så starkt kaffe som jag vågar, och det har faktiskt tagit udden av den värsta huvudvärken! Den försvinner inte helt men gör att jag i alla fall jag fungera. TACK!
    Å vad skönt att höra!

    Bruttan, nä ni är normala både Daa och du. Såklart.

    Dfk, det där magontet är bara helt fruktansvärt och man ska inte må så i sitt arbete. jag hoppas du snabbt hittar något annat ifall chefen inte drastiskt förändrar sitt beteende.

    Aleta, jag vill också ha en ben-baddräkt. Var köpte du den?

    Hvidis, andra än du måste bära mattorna nu! Akta dig!

    ...det var ju mer förstås....men jag postar så länge.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Bruttan, ååååååååh vad ledsen och upprörd jag blir av hela ditt inlägg! (jag ska inte ens sätta igång svadan, för dn blir så lång och arg)

    ...ända fram till det sista. BRA där min vän! *stolt också*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fjällbruttan skrev 2011-01-20 13:29:29 följande:
    Tack

    Nästa gång ringer jag dig
    Det tar jag som ett löfte!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hallå hallå, viktigt meddelande:

    Mugglan fyller ju för fasen år IDAG! Förti bast! Va! *klang och jubel* GRATTIS tjejen!!! {#emotions_dlg.flower}


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård