Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Men skit! , det är något som segat ihop med sidan! Jag kan inte hoppa mellan vare sig trådar eller inlägg utan det "fastnar" liksom! *säger fula ord*

    Okej, dåså, då kan   jag lika gärna gå och lägga mig i soffan. Godnatt vänner!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman min fina vän! Hjärta

    Det är allt en riktig dramatiker du är gift med. En dramaqueen av monumentala mått, med en självupptagenhet och ett offerbeteende som följer varje täbkbart exempel på klassik "Livskris och Gräset Är Grönare På Andra Sidan" och hela handlingsmönstret är "Bara Jag Flyttar Mig Bort Bort Bort Så Blir Allt Bra".

    Jag ska ärligt och helt frankt säga dig vad som oroar mig mest just nu:

    Att han ska köra hela det här racet och dra, skiljas, flytta, sumpa sina barn och hela den kalssiska killivitten....

    ...och sedan, när du precis börjar resa dig lite igen och kan andas, då kommer han tillbaka. På sina knän. Dödligt ångerfull. Kan inte leva utan dig. Saknar sina barn. Inser att han gjort sitt livs största misstag (och det har han ju rätt i)...och han gråter, du gråter, barnen jublar över att se honom och frågar "mamam, ska papap flytat hem igen" och så känner du all den kärlek och dragningskraft du hela tiden haft för honom...

    ...och så börjar allting om....

    Det är inte min sak att säg när det finns hopp och inte. Inte tala om när vägs ände är nådd eller kunna veta när man ska ge upp.
    Det är ingen som vet vad han menar och inte, vad som är sant och ej, vilket som är sjukdom, diagnos och kris, och vad som bara är ren simpel elakhet utan ursäkter och förklaringar. Minst av allt vet han det garanterat själv. Faktiskt.

    Jag vet att människor gått igenom bottenlöst djupa kriser i förhållanden, kommit igen, förlåtit, börjat om. Saker kan förlåtas som man inte tror och ibland står man häpen över storheten i kärlek som övervinner allt.

    Oftare väljs nog varsin väg. Oftare går man vidare, hittar ny kärlek och nya skäl att leva.
    Oftare är det väldigt svårt att förlåta. och oftare får man heller ingen som verkligen ber en om det. Förlåtelse.

    Iallafall så hoppas jag du och dina barn slipper den berg och dal banan som jag fruktar, för den kommer att äta all energi ur hela era liv om du väljer att åka i den.
    (Jag vet det här för att en sådan man fannas en gång i mitt eget liv och jag tror det är min smala lycka att vi aldrig fick några barn, för jag var på sätt och vis förtrollad och förhäxad av honom. För svag inför mina egna känslor för att göra det jag visste var det enda vettiga-släppa honom.)

    Sedan tänker jag ännu mer krasst: om du får möjlighet-se till att du får egen vårdnad om barnen! Eller dokumenterat att de ska bo hos dig. För just nu kanske du önskar att de skulle bo varannan vecka och delat ansvar osv. men Flamman, det har aldrig varit delat ansvar! Det vet du ju! Han säger det ju själv-han ville ha en hemmafru och en som skötte allt åt honom. Han vill bara göra det där riliga du nämner. med cykla, slalom och så. Sina diamanter och prinsessor. Pappa när man orkar och är stolt och en mysig pappabjörn. Vad jag förstår så har du hittills roddat allt med sjukdom, föräldramöten, utvecklingssamtal, städning och all planering, hela familjepusslet kort sagt, helt och hållet-eller i stort sett iaf, själv.

    Det är inte något vidare stor idé att tro att det skulle ändras. Och då är det nog faktiskt bäst om du har så mycket eget inflytande som möjlig. För sådan JÄVLA röra som de där fäderna med den delade vårdnaden lyckas ställa till med med allt krångel och sina nya kvinnor, alla nycker och turer, alla käppar i hjulet...
    Det här låte ju fruktansvärt, men i det perspektiv jag har, så kan det faktist vara bättre isåflall, att han flyttar tillbaka till Ryssland och flickorna får träffa hnom under mer "semesterlika"omständigheter. Än några av de alternativ jag livligt kan se framför mig.

    Nej, jag borde nog knipa igen och hålla käft här, för jag blir så upprörd-över sådant som inte ens hänt ännu...

    Hur som helst, jag tänker på dig hela tiden!!!
    Jag ska inte hålla på och jiddra om hur du ska göra. Det kommer du att känna ut själv.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman igen;
    Nu har jag stått nere i källaren och lassat ved i pannan och grubblat över att jag nog klampade på i ditt liv och rakt på ditt redan sargade hjärta nyss. Förlåt! Du behöver inte en massa floskler och mina farhågor och annat skit.

    Jag ändrar mig och håller mig till att tycka om dig och tro på dig istället.Hjärta


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-01-12 14:56:28 följande:
    Jag skulle ha tränat idag, men jag har så fruktansvärt ont i huvudet så det blir raka vägen hem till soffan. Jag trodde jag var av med huvudvärken för den här gången, men icke.

    *kramar till alla och lite extra till Flamman* 
    Bajs! Jag har just stått här och tänkt på din huvudvärk. det åär ju inte alls bra att du får sådär ont. har du testat kaffeknepet och panodilen? dt är klart du har, vad frågar jag för...

    Vet du ngtom varför du får ont? Jag brukar känna tydlig skillnad på spänningshuvudvärk/migrän/kaffeabstinens etc. Biter du ihop käkarna/gnisslar tänder när du sover? Är det kanske hormonellt betingat? Dricker du för dåligt med vatten?
    Usch, jag vill trolla bort ontet på dig genast!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    ingenjörsbruden skrev 2011-01-12 15:30:27 följande:
    Blommis: Vilka ord! Direkt från hjärtat känns det som! Håller med fullt ut...hade nästan kunnat skriva det själv men du är 10000000 ggr bättre på att formulera dig!

    Har ni kollat era inboxar ppå sistone?
    Nä men gästboken hade jag meddelande i.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fick ett mess från Mugglan:

    "Vi träffade ett annat par i  måndags i exakt samma sits. Hon opererades igår efter mig. Tyvärr förlorade de båda tvillingarna, ingen av dem klarade sig. Hon fick föda ut dem igår efter op, hon var i v22...Då inser man hur nära det var för oss, men vi hade tur denna gång...Kramar"

    Jag får gåshud över hela mig, nackhåren reser sig och lättnaden över Ada och Beda står i bjärt kontrast till fasan som det andra stackar paret nu fått möta.Gråter
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Solde, jaså det tycker du?

    Bruttan, ursäkta, men jag måste skratta.

    Ninnis, jag instämmer att du ska prata m doktor om huvudvärken.

    Heloise, men //(&¤/&%#&%(¤( SkrikandesDemonDöd!!!!!!!!!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ninnis, jag känner igen mig mycket i din huvudvärk. Jag tycker att du ändå ska ta maxdosen alvedon/panodil  och en extra kopp riktigt starkt kaffe, så starkt att du helst måste ta lit grädde i för att kunna dricka de....-det är knappast så att bebis far mer illa av kaffet än du av värken. Be maken att smörja lite Tigerbalsam (eller annat linement) på axlarna och i nacken och fram vid nyckelbenen också, för det där starka lättar iallafall lite och du slappnar av både av balsamet och av massagen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fjällbruttan skrev 2011-01-12 21:25:07 följande:
    Vadå häxa i mitt förra liv?

    Jag är alltid häxa, i alla mina liv

    Kallas faktiskt för häxa här upp ibland för att jag får blommor att leva som inte ska kunna leva här, men det är faktiskt bara lite extra omsorg och microklimat som krävs

    Men jag är för häxor, goda såna, jag gillar det, för det är kvinnor som tar för sig och vågar, och skiter i vad andra tycker och är stolta!

    Så hej alla häxor i tråden
    Hej hej!

    Jag tänkte faktiskt precis skriva just det "vaddå varit?" Men det skulle ju kunna missuppfattas å det grövsta förstås. Men du fattar ju ser jag. Visste väl det.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård