Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    Blomman, Pulled pork är sååå gott. Musikern brukar göra det och det smälter bara i munnen. Eller, ja de liksom ramlar bara ihop i småbitar och blir fantastiskt mört!
    Jag gillar att äta det i pitabröd, särskilt Santa Marias majsbröd.
    Tillsammans med grönsaker och nån liten dressing.
    Men annars så funkar det ju till potatis och vad som helst.
     

  • Norrskensflamman

    Jag är jättenyfiken på om du får några kycklingar! Hoppas, hoppas...

    Vi har ju som sagt en egen liten bebis där hemma. Torven KyssHjärta 
    M som tidigare var måttligt road av att vi skulle skaffa "råtta" är den som daltar mest med honom och oroar sig mest om hur han har det "Gossen" kallar han honom.

    Igår var vi på gospelkväll hela kvällen och kom hem sent, så barnen hann inte umgås med lillpojken så mycket eftersom de måste gå och sova. MEN... när de somnat smög jag och m in i rummet och lät Torven få komma ut i en liten hage m gjort åt honom. Där fick han springa omkring och utforska de hemmagjorda leksakerna och jag och m satt som fånar och hänfördes över den lille krabaten i en timme!!  Han börjar bli modigare, kommer upp i handen och klättrar på armarna (för att komma ut i vida världen som han ju tyvärr är begränsad ifrån, för sitt eget bästa... känns lite grymt ändå).  
    Han är så himla söt vår chokladpralin!!! Och snäll.

    Han var vaken i morse så ungarna han titta till honom och ge honom grönsaker. 
    Han kommer nog bli världens mest bortskämda hamster.

     

  • Norrskensflamman

    Nu snabb lunch och sedan jobba vidare. Falukorv, vad ska jag göra av den till middag, som är snabbt o gott? Korvgryta gjorde jag förra gången, Stroganoff känns också uttjatat. Nåt i ugnen kanske? Tips?
    Lilla K har Street dance ikväll så det kan inte bli något avancerat ikväll.
    Gaaaaaaaah, dessa matbekymmer! Önskar jag kunde vara lika duktig och planera och göra i förväg som du Blommis...

  • Norrskensflamman

    Bllomman, hur går det??????????? Med kycklingen alltså? Vet att det inte aär alldeles lätt det där. De behöver oftast värmelampa, men om mamma höna är duktig kanske det går utan?

  • Norrskensflamman

    Jag har varit med Knoll och Tott ikväll och provat två omgångar kläder. Det har blivit ombedda att vara med på visning av Kupans (Röda Korsets Sedond hand-affär) klädvisning imorgon och visa lite barnkläder. Det pågår något som heter "Norrbottens Hållbarhetsvecka" och detta är bara ett av flera trevliga event denna vecka.I slutet av visningen är T ombedd att sjunga en sång... Hon har valt något som hon inte sjunigt förut, trots jättekort tid att hinna repa in något. Men, men det är detta hon vill sjunga... En up-tempo låt där hon måste röra lite mer på sig. Blir spännande och intressant hela tillställningen! I övrigt så beter jag och m oss som nyblivna föräldrar; ägnar oss åt vår lilla bebis varje kväll, stirrar och ler fånigt och vad än han tar sig för, gullar, gosar, aktiverar, matar (mest jag då, alldeles för mycket förmodligen), bevakar, beskyddar, stöttar och gläds åt varje framsteg. Konstaterar stolt att just vår "Gosse" har ett underbart temperament och fantastisk päls...      Ja huvvaligen så fåniga vi blivit, alllt detta för en liten hamster skull    

  • Norrskensflamman

    Hej, hej!
    Blomman, så trist med lilla kycklingen Gråter ... Tänkte just fråga ang värmelampa, för det minns jag att jag hade åt mina kycklingar. De hade iofs ingen mamma hos sig så det var ju absolut nödvändigt för dem.
    Men det kan nog vara bra ändå om du sätter upp den. Hoppas, hoppas den får leva och att de andra inte hackar på den!

    Klockis, vännen; jag blir så varm i hjärtat att läsa om dina goda nyheter!! Du har gjort ett fantastiskt jobb och verkligen kommit en GOD bit på väg upp ur avgrundshålet. Jag har själv varit där... Riktigt, riktigt starkt jobbat, du är en KÄMPE!!! Hjärta
     
    Mitt ärkeex höll ju på att dra in mig i sin lånekarusell, men han hann aldrig. Eller jag blev ju drabbad i alla fall och har fått kämpa för att reda ut och komma på rätt köl, men mitt "namn" hann aldrig komma med i några papper. Så här i efterhand var det tur att det som hände då det hände, för annars hade jag också varit insyltad i allt!
    Året då jag roddade allt ensam så tänkte jag att jag kommer aldrig klara det, men döm om min förvåning när jag insåg att jag fick det LÄTTARE ekonomiskt utan honom... Visst, det hjälpte till att min mor och far hjälpte mig att lösa ut honom och betala bort ett billån jag hade, men hade de inte gjort det så hade jag sålt huset och bott i lägenhet och fått det att gå runt ändå. Det sköna var att JAG kunde planera och styra över ekonomin på ett helt annat sätt, utan inblandning från en köpgalen, kreditälskande, storfräsare som ville leva som en miljonär men hade en vanlig lön som livsmedelsarbetare. Han hade verkligen inte förmågan att rätta munnen efter matsäck. Det har jag. 
    Jag unnar mig när jag kan, men kan låta bli när det behövs.
    Jag kunde t o m lägga undan under det där året till en resa till Moskva för mig och flickorna. Men visst fick man kämpa, planera minutiös och verkligen tänka till. Men det gick.
    Så Skål SKÅL för dig Klockis, du är fantastisk!!! 

     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård