• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa

    Hej och kram på er! Hoppas att ni har haft en fin julhelg. 

    Vi firar parvlarnas treårsdag idag. Helt ofattbart, men det har gått exakt tre år sedan jag låg på förlossningsavdelningen och försökte förstå vad som pågick. I mitt huvud skulle jag vara hemma och vagga omkring i värkarbetet, men så blev det ju inte. 

    Annars så har min förkylning brutit ut igen. Den här gången är det näsan och bihålorna. Jag trodde att jag skulle vara frisk vid det här laget, men istället har jag påbörjat den här förkylningens tredje omgång med nässpray (och då har jag varit duktig och tagit rejäla uppehåll mellan). Det känns så väldigt futtigt att hålla på att gnälla om en förkylning, men jag undrar på allvar hur länge en vanlig förkylning kan hålla på innan det är dags att undra om det är något annat som spökar. 

  • Daa
    Soldemor skrev 2013-12-26 14:52:43 följande:
    God fortsättning alla!

    Nu skall jag strax ha skymningsmässa med julens ¨sånger och psalmer, mysigt!

    Har hittat en granne som har jobbat i många år med chefer och personalutbildning och jag fick tips på strategier att handha chefstanten med (vi satt och sippade glögg hos denna granne igår kväll) så det känns bra, bara jag klarar av det när det kommer till skarpt läge. ( och det gör det ju i princip alltid när hon är på jobbet, lustigt!)

    Kramar till alla och tack för önskan om nytt jobb, ja, det får vi hoppas!
    Strategier kan vara bra att ha. Själv skulle jag vilja kunna manipulera min omgivning lite mer, i alla fall vissa, extra storartade element. {#emotions_dlg.djavulsk}  Vad hade grannen för tips?
  • Soldemor
    Daa skrev 2013-12-27 13:20:01 följande:
    Strategier kan vara bra att ha. Själv skulle jag vilja kunna manipulera min omgivning lite mer, i alla fall vissa, extra storartade element. {#emotions_dlg.djavulsk}  Vad hade grannen för tips?
    Att se henne för vad hon är och inte blir provocerad av hennes konstiga beteende (ha, jättelätt!). Att höra vad hon säger, konstatera och låta det gå förbi. Mm, jag skall verkligen försöka men hoppas ändå av hela mitt hjärta att jag arbetar någon annanstans om ett år!

    Jag har faktiskt Henrik Fexeus böcker om att just manipulera sin omgivning (och vid behov: chefer). jag får nog ta fram dem och börja läsa lite...{#emotions_dlg.djavulsk}{#emotions_dlg.djavulsk}

    Det är häftigt med dina parvlar, tänk att det har gått så lång tid sedan de kom till världen! Jag kommer ihåg det.
  • Soldemor

    Nu tänkte jag åka hem! Har ganska mycket plustid (jättkonstigt!) och ligger väl i fas med framtiden. Ska försöka mig på ett aerobic-pass ikväll.

    I morgon har jag en fölsegris hemma, tvåbent variant, fast man får inte tala om det, alltså att han fyller år...

    Ledig 30:e och sedan är det nyårsbön på nyårsafton och fredsgudstjänst 1/1.

    Tänkte titta in en sväng på jobbet 2/1 och sedan är det gbg igen över trettonhelgen.

    Ha ett riktigt gott nytt år alla och tänk på djuren innan ni bränner av för mycket raketer. Har tre st därhemma som inte tycker att raketer är en större hit. Skall förbereda med lugnande i eluttag och på sovplatser.

    Skål för ett bra 2014!

  • Daa

    Tittar in för att önska er allt gott inför det nya året. 

    Vi har dessvärre anledning att oroa oss, för svärmor är mycket dålig nu. Det verkar inte finnas någon väg tillbaka och maken och svärfar är djupt oroade och bedrövade. Själv är jag inte till så mycket hjälp, känner jag. Hur stöttar jag?

  • Soldemor

    Daa: Du stöttar med din närvaro! Om du orkar så hjälp till med det praktiska för din svärfar; handla mat, ev laga den, städa och liknande. Och lyssna, lyssna, lyssna när han behöver tala.

    Här blev det plötsligen liksom lite jagigt - upptäckte en litteraturlista med texter som skall gås igenom på första delen av kursen som börjar 20:e. Gaaah! Har legat av mig en hel del vad gäller att läsa facklitteratur, så nu har jag beställt böcker på bibliotek här och där. Får nog ta med mig lite upp till Göteborg. Dessutom så blev det inte så mycket packat igår. Var astrött efter en nyårsnatt med superstressade katter som flög omkring i sovrummet. Så ikväll gäller packa, hämta böcker, diska, städa lite så kattvakten kan trivas lite när hon ser till snuttarna och kanske komma isäng någorlunda anständig tid, för vi åker vid 6 i morgon bitti. Vi skall nämligen åka via den lilla orten i Halland med den lilla, lilla butiken...

    Sedan får jag väl tillbringa min tid på hotellet, i spa-poolen med mina kursböcker...yeee! Men allt för att klara kursen.

    Sedan har jag fått lite ideer, typ. Lobbyism eller vad det kallas...

  • start september

    Gott nytt år alla!

    Daa, tror Soldemor har helt rätt. Ge din make lite rum att finnas för svärfar och svärmor. Låt barnen vara ljuspunkter när de orkar. Och lyssna och var förstående. Men bränn inte ut dig själv i det, någon måste orka för parvlarnas skull. Och ibland säger pressade människor orättvisa elakheter, det kräver storsinthet för att klara av, särskilt när man själv ställer upp.

    Försöker annama lite av detta själv för att orka med ytterligare en diskussioner med sjukvården kring min pappa. Det har varit upp och ner hela julhelgen och nu finns inte mer ork kvar snart hos nån. Sammandragningar som ett brev på posten, v 36 nu och en dryg vecka till där inne skulle jag vilja ha. Och lite stabilitet för pappa så jag får ro att föda.  

    Kram till alla.

  • Soldemor

    Då får jag väl flyga hemåt (nåja, jag skall försöka hålla hastighetsbegränsningarna!), handla mat till Solde  och Amaretto på djurapoteket samt jaga böcker på lite olika bibliotek.

    Ha en god helg!

    Hoppas på att det finns en gästdator på hotellet som funkar, fanns inte på förra hotellet. Jo, dator, men den var stendöd. Finns det så tittar jag in mellan böcker och så!

    Trettondagskramen till alla!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård