• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Soldemor
    Soldemor skrev 2013-12-10 13:35:58 följande:
    Sedan vår alltigenom fantastiska kamrer slutade i höstas ( gissa varför) så har vi haft en vikarie som varit helt ok. Men h*n förvånade mig verkligen idag. Eftersom ingen har tagit tag i julstämningen på jobbet, så köpte jag en chokladask när jag ändå köpte toappper och liknande till exp. Men jag blev nästan utskälld istället, fär det hade minsann man inte fått göra där denna person arbetat förr. Så det fick jag minsann ta upp med chefen. Inga chokladaskar här inte!
    Så ledsen jag blev! Jag ville bara jula till lite i en annars väldigt trist lokal. Blää!
    Så där! Nu är jag på riktigt dåligt humör över vår alltigenom generösa arbetsplats!

    Vi skall mycket riktigt inte ha några chokladaskar här inte! Hon tyckte jag kunde bjuda på den istället!
    HA!   HA!   HA!

    Den får gå på min lön så tar jag hem den till maken istället! Grrrr!
  • passionsblomman

    *snabbkramar* Hektisk tid, olika saker att hålla reda på varenda dag nu, strax sonens dansuppvisning, tvätta lucialinnen, plocka lingaonris till diademen jag ska hjälpa klassens tjejer att binda imorgon and so on...hinner inte sitta här, men som sagt, kram på er!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Soldemor

    OK, senaste budet från the great C innan hon gick för dagen, var att jag kunde ta med chokladasken i morgon när vi har jullunch. Ja, för G förbjude att vi sitter på arbetet och äter choklad som församlingen betalt!

    Funderar lite på att bli kvar i Göteborg på hotellet. Kanske de behöver en självavårdare, så kan jag bo där, för det är så häftigt. det plingeliplongar och porlar vatten och så finns där bokhyllor med böcker man får ta (typ tänk att erbjuda missbrukare stora skåp med vad de nu missbrukar i, och säg "var så god" till dem...)
    Och så är havet bara på andra sidan några stenknallar. Jodå, det skulle jag väl kunna tänka mig...

    Och som om inte det här chokladtramset var nog, så börjar hon rota i skolavslutningar jag skall ha...mm, jag tar nog Göteborg!

  • Soldemor

    God morgon!

    Idag har vi möte med jullunch. Kul. Inte. Allt dessa småsaker som hela tiden läggs på hög får mig bara att tappa lusten. Maken blir arg och säger att jag skall vara glad att ha ett arbete. Jo visst, men hade man trivts så hade det ju varlit lite roligare, typ.

    Är förresten fortfarande sugen på att låna ut honom på obestämd tid till någon som är intresserad. I går kväll däckade jag i soffan vid 21.30 (snorig, trött, låång arbetsdag) och när jag ligger och halvsover så börjar han diskutera något med mig och blir jättearg när jag inte svarar, suck! Jag kanske skall börja med samma metod mot honom, för det är ofta jag talar med honom och han inte svarar (viktigt program på tv el radio, läser tidning).

    Nej, nu skall vi vara glada! I morgon är jag ledig och kan äntligen fördjupa mig i fyra stora kassar ren tvätt som vill komma på plats, och packa inför Göteborg. Vi åker på fredag kväll efter lite Lucia.

  • Soldemor

    Då laddar vi väl för maratonmöte med julmat.

    I eftermiddag glöggmys på studieförbund

    Sent ikväll gläggmys med en favvoledare på gymmet samt en annan motionär där.

    Börjar bli en aaaaningens trött på glögg....

  • start september

    Hektiska tider för alla gissar jag. Svårt att få det annorlunda.  Tack för pappasympatier, det gick bra denna gång också, men nu blir det nog äldreboende istället för hem och mentala åldersförändringar är så mycket tuffare för anhöriga än vad fysiska förändringar. Slits mellan att åka de 25 milen för att träffa honom och att jag inte mår så bra av vare sig stress och fysisk aktivitet. Han är så infektionskänslig att barnbarnen inte ska träffa honom och då blir det hela stökigt. Det löser sig. Barnen har dessvärrre ingen särskild relation till honom.  Han har varit för trött eller distanserad de senaste tre åren så de har inte ens frågat. Det är konstigt, jag har ingen nära relation till honom och jag och hans fru (sedan 25+ år) är alldeles för olika så det är svårt nu när hon behöver så mycket stöttning. Så för egen del och för hans önskar jag att han får sluta snart, han är inte klar och är oftast orolig och då är sjukhusvård och fysiska krämpor svåra att ta. För hennes skull behövs dock och hon när hoppet att ska bli återställd till var han var för något år sedan. Jag tror inte att det händer, men jag tror att nuvarande elände kan pågå några år till och att hon blir körd i botten. Och att barnen inte hann få någon egen relation till honom men kommer se elände och känns olust när vi besöker. Med tre barn är det tufft att åka 25 mil ToR vare sig med eller utan dem. Gnäll alltså här och det gör att all min ork och glädjde försvann.  

    Nej slutspurt på jobbet, ordna luciakläderna färdigt och få ordning på mediciner och vitaminer så att det räcker hela julen var dagens måsten. Och hjälpa maken med lite av allt han gör för hus och hem om det går. Och se till att några julklappar till beställs.

    Men lussebullar och pepparkakor är gott och barnens snuva är än så länge inte kritiskt så att lucia är hotat. Vaknade kl 6 av lussesånger idag, lila tjejen tränade för fulla muggar. Ingen annan var så imponerad just då...

  • start september

    Och glögg (den alkoholfria sorten) är what keeps me going! Oklar hur länge till det är kul dock.

    All sympati Soldemor för dum chef och allt jobb som du gör så här års. Det betyder så mycket för så många.

  • Soldemor

    Tack September! Allt pepp som går att få är bra!

    Kändes ganska jobbigt att åka hemifrån idag. Skall visst bli kul att åka bort, men känns inte bra att lämna snuttarna den här gången.

  • Soldemor

    Har ni lussat något idag då? Och frossat i gula, mjuka bullar?

    Gula bullar, gula bullar, gula bullar det är bra tycker jag
    Gula bullar, gula bullar, gula bullar vill jag ha varje dag

    typ...

    Mitt eget lusse börar om två timmar, sedan måste vi visst åka hem en sväng innan vi åker. Biljetterna till musikalen ligger jättebra i ett kök i skåpet. Det var tydligen mitt ansvar att komma ihåg dem, öh? Förste biljettansvarig, det är jag det!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård