• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Hvidbrud

    Hur går det utan medicinen blommis? Hur mår du? Du vet väll att du inte kan vara borta från tråden så länge, nu när du håller på att omdosera och så. Sen vill jag veta hur högsta hönan har tagit konkurrensen. Och om det har blivit fler kantareller. Bruttan i norr verkar fylla hink efter hink med skogens guld och gör smarriga mackor med. (enligt fb's blidbevis) Här nere i söder har vi inga svampar av den slags alls .
    Förresten har vi lagt husköp på hyllan. Det är inte tid nu. Men byta lägenhet vIll vi gärna, så nu letar vi På annat vis.
    Skolan rullar på. Det är kul men jag ifrågasätter lite HUR jag ska få ihop yrket med min etik och moral, men jag och en annan kvinna har snackat lite om det och kommit fram till att vi nog hittar en väg som är rätt... Jag tröstlöshet ju inte masskonsumtion Men min utbildning går ut på att sälja all skit som säljas kan, bara det presenteras på det rätta sättet.... Ja ja.

  • Hvidbrud

    Ho ho?!? (eko-ko-ko-ko-ko...) har alla gått och gömt sig under en filt eller nått? Det är jäkligt tråkigt att hänga här själv faktiskt...

  • Norrskensflamman

    Hvidis, tycker din skola verkar helt okej och jag tror nog du hitter en bra balans där ang etiken och moralen.  You'll find a way. Och förhoppningsvis inspireras andra av dig också

     

  • Millan

    Lägger mig i diskussionen med familjerätt! Jag driver en juristbyrå inrikdad på ekonomisk familjerätt. Har man särkullbarn skall man alltid träffa en jurist för att få konsekvenserna förklarade både om man är sambo eller gift. Gällande huset hur de går att överlåta, så finns de en skattemässig gräns vid 85 % av taxeringsvärdet. Under 85% kan man betala för huset och det anses skattemässigt som en gåva och köpare slipper stämpelskatt och säljaren slipper kapitalvinstskatt. Dock skall man här beakta om de finns särkullbarn, med anledning att framtida arv kan snedfördelas. Alltså mitt råd, ta hjälp av någon som jobbar med detta dagligen!

  • Norrskensflamman

    *spammar vidare* Idag har jag varit med bror och far och gjort bouppteckning efter mamman. KÄnns helt absurt att sitta och göra bokslut över en människas liv så där med siffror. Blä  Var tvungen att gråta en skvätt när jag kom hem.
    Sedan så åt vi och jag pussade på m och barnen och SEDAN mina vänner gjorde jag något roligt.
    Det är så att min käre sambo blev först kontaktad av en musikerkollega som frågade om han kunde vara med i en kompgrupp till ett litet småhemligt projekt... SEdan ringde MIN telefon och jag blev tillfrågad om jag ville vara med i ett litet projekt. En gospelkör! Det visade sig vara samma projekt vi blivit engagerade i, haha! Problemet är att det är på samma dag som min andra kör. Som jag inte vill släppa. Men den kören har inte börjat ännu så idag var vi på första träffen. Och till min stora lycka kunde vi ändra dag!!!! Åh, så underbart roligt det var att få sjunga gospel (vilket jag inte är så jättehaj på ännu, har gjort det några ggr). Ska bli så himla kul att få utveckla sig inom det. Att sedan Älsko också är med på ett hörn gör ju det hela ännu roligare. Lycklig!!!! 

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård