• kapell­ösa
    Äldre 10 Nov 06:49
    95206 visningar
    768 svar
    768
    95206

    4e juni 2011

    Hej på er!

    Då den gamla tråden varit stängd sedan länge tänkte jag att det var dags att starta en ny.
    Hur går det för er i planeringen? Allt klart? Precis kommit igång? Ångest över fägteman? Funderingar på huruvida din ingifta låssaskusins nya flickväns hamsteruppfödare har en given plats vid honörsbordet? Och när är egentligen den optimala tidpunkten att skicka iväg inbjudningskorten?

    Eller kanske något helt annat du vill diskutera, tipsa eller fråga om?
    Välkommen hit!

  • Svar på tråden 4e juni 2011
  • 4Juni2­011
    Äldre 10 Nov 11:52
    #11

     


    Semlorna skrev 2010-11-10 11:46:34 följande:
      Smart! Ja, alltså om det skulle vara viktigt och jag sa att jag verkligen vill så skulle jag säkert få både rosa, bebisblått och ljuslila men nej, jag vill att det ska kännas bra för oss båda. Tänkte vi skulle ta det lila eller rosa när vi kikar på dukar och dekorationer så han får se hur snyggt det blir :) Däremot skulle jag behöva bra tips på hur jagmed kvinnlig list får sambon att gå och prova kläder, han vet inte om han vill ha jaquette eller kavaj än så kan inte fundera vidare.

    Ja det var smart fast jag egentligen tänkt skippa rosa för hans skull...

    Jag skulle till Strömstad och prova brudklänningar och då min sambo jobbar på vägen så tog jag med han på vägen och så fick han provat vad han skulle passa, han kunde nämligen inte heller bestämma sig vad han skulle ha, men hon i butiken var jätteduktig och förklara att med hans längd och kroppsform så passar han i den varianten, de hade dock inte hans storlek så vi fick åka till Göteborg och köpa där, de hade rea i GBG så då tyckte min sambo att det var lika bra att köpa så behövde han inte tänka mer på det..

  • kapell­ösa
    Äldre 10 Nov 12:44
    #12

     


    Semlorna skrev 2010-11-10 11:08:32 följande:
    kapellösaTvå olika kort låter pyssligt men har ni lust och ork att göra det extra jobbet så. Vi vill ha personliga kort så har bett morfar vilket känns helt rätt för oss och blir dessutom billigare. Vad som passar er och er budget är en annan fråga :)

    Härligt med en så bra morfar!
    För vår del lutar det mer och mer åt köpta inbjudningskort. Vi gjorde ett tappert försök att göra egna för ett tag sedan, men de såg så j*kla fula ut att vi skulle skämmas att skicka ut dem till folk. Däremot har jag hittat visaprint.com som verkar ha hyfsade inbjudningskort till en rimlig penning. Caligrafen och dyl är tyvärr för dyra för oss.

    Jag tror vi kommer skicka inbjudningarna i slutet februari/mars nångång. De flesta som blir inbjudna vet redan om att vi kommer gifta oss och vilket datum, så för oss finns det ingen orsak att skicka inbjudningarna jättetidigt.  

    Är det förresten någon av er andra som ska göra maten själv? Eller har några bra recept till en buffé med medelhavstema?
      

  • Semlor­na
    Äldre 10 Nov 13:52
    #13

     


    kapellösa skrev 2010-11-10 12:44:37 följande:
      Härligt med en så bra morfar! För vår del lutar det mer och mer åt köpta inbjudningskort. Vi gjorde ett tappert försök att göra egna för ett tag sedan, men de såg så j*kla fula ut att vi skulle skämmas att skicka ut dem till folk. Däremot har jag hittat visaprint.com som verkar ha hyfsade inbjudningskort till en rimlig penning. Caligrafen och dyl är tyvärr för dyra för oss.Jag tror vi kommer skicka inbjudningarna i slutet februari/mars nångång. De flesta som blir inbjudna vet redan om att vi kommer gifta oss och vilket datum, så för oss finns det ingen orsak att skicka inbjudningarna jättetidigt.  Är det förresten någon av er andra som ska göra maten själv? Eller har några bra recept till en buffé med medelhavstema?  

    Vi ska göra buffe själva men har egengravad lax med fransk potatissallad och tjälknöl med potatisgratäng + lite matigare sallader.

    Ja, morfar är toppen! Han och hans sambo målar mycket och har fotoskrivare så jag litar på dom (och är inte så hemskt noggrann med detaljerna heller).

  • Matild­a Bäcker
    Äldre 10 Nov 14:09
    #14

    Oh jag hänger på den här tråden!

    Kyrka och festlokal bokat och klart.
    Klänning: Klart (jag hör änglar ropa Halleluljah)
    Fotograf: Bokad (http://www.emelieohlsson.se)
    Färgtema: Inte helt bestämt, men jag vill ha nåt som går i champagne eller persika eller nåt dylikt. Tips/förslag mottages tacksamt!

    Börjar få lite smått panik över gästlistan. Första utkastet är klart men det är några tveksamheter kvar. Hur ska man kunna begränsa antalet gäster? Var går gränsen för vän och bekant osv? Gah!

    Inbjudningskorten har jag tänkt designa själv, sedan har jag sån tur att jag har svärföräldrar som äger tryckeri så de får hjälpa till med trycksakerna.
    Men däremot vet jag inte exakt hur designen ska se ut. Tips/förslag mottages tacksamt även här!

    Ni som tänkt skicka inbjudningarna i januari, låter som en smart idé eftersom det som sagt är långhel då vi gifter oss :)

  • MrsT20­11
    Äldre 10 Nov 14:42
    #15

    Hej Jag hänger också på här! Jag "gör en Viktoria" kan man säga, 4 juni 2011 är mina föräldrars 34:e bröllopsdag! =)

    Vårt tema är vitt och silver, med tillägg för blå hortensia i buketten och på borden.

    Jag scrappar egna julkort och tänkte skriva en liten "save the date" i dessa. Sedan kan jag i lugn och ro scrappa inbjudningar i januari och skicka ut i februari. Tänkte sätta osa mitten av april.

  • Skitli­ten
    Äldre 10 Nov 14:48
    #16

    Jag gifter mig 11 juni, men jag hoppas jag far haka pa ända


    Jag har panik över platsen! Vi skall gifta oss borgerligt och jag star nu och velar mellan Stensnäs, typ Akersberga eller Sastaholm i Täby.


    Mitt dilemma är att jag sitter i Wien och planerar bröllopet som skall vara i Sverige..suck... avrför göra det lätt för sig?


    Jag har däremot klart;


    Färgtema: vitt och champagne


    Fotograf (en vän)


    Inbjudningskort och save the date kort, layout klart, papper beställda, skall bara pysslas ihop sen.


    Vi kommer skicka ut Save-the-date kort i december, inbjudningarna i februari med svar slutet i april. Da har vi lite mer än en manad för bordsplaceringen osv. De flesta vet ända att vi gifter oss sa de flesta kommer.


    Klänningen star jag och velar mellan den sagolika Detalle fran La Sposa eller den mer eleganta svala nr 136 fran Jesus Peiro...svaart!!!


    Gästlistan är ocksa klar och jag tycker gällande inbjudna personer, att man skall bjuda de som man VILL ha där. Visst, det finns en viss etikett gällande familj, men vänner- där är det upp till er. Skit i vad andra tycker.Det är svart, men det är värt det. 


    Kommer jag bara över paniken med ställe och klänning sa skall resten lösa sig...tror jag....


    Lycka till alla härliga blivande brudar!

  • nsdtr
    Äldre 10 Nov 21:29
    #17

    Härligt med en ny 4 Juni tråd igen,,
     
    Har köpt min bröllopsklänning nu, det roliga är att jag skulle absolut ha en kritvit och inte ha slöja,, vad kom jag hem med då?? joo en ivory och en supersnygg slöja...:) Är sååå nöjd med den.. sitter annars o försöker göra klart gästlistan,, har igentligen några för mycket då det kan bli för trångt i lokalen,, jättesvårt hur jag ska sålla bort några :( måste åka till lokalen o duka fram bord så jag ser hur det blir..

  • Äldre 12 Nov 21:00
    #18

    Hänger på jag med, vi är inne efter att leta organist nu, då vi inte kan ta kyrkans egna, då de är lediga just den lördagen, men vi ville ha den lördagen, så då får vi fixa egen.


    Har ett par stycken som jag kan fråga, men vi vill höra de först hur de spelar ochså ska de gärna kunna spela åt en solist också, för det skulle vi vilja ha.


     


    6 månader 22 dagar, bäst att börja nu då =)


     


    Klänning håller jag på att titta på, har kollat runt på butikshemsidorna vad de har för märken och sen på deras hemsidor.


    Har några krav, ska vara lång, fin och inte baraxlad, men det verkar som de flesta klänningar är baraxlade.


    i februari blir det bröllopsmässa i Malmö, men nästa söndag är det bröllopsmässa på grand hotell i Lund, så dit tänkte jag gå en liten sväng. =)

  • Matild­a Bäcker
    Äldre 12 Nov 21:19
    #19

     


    Myskulla skrev 2010-11-12 21:00:25 följande:
    Klänning håller jag på att titta på, har kollat runt på butikshemsidorna vad de har för märken och sen på deras hemsidor. Har några krav, ska vara lång, fin och inte baraxlad, men det verkar som de flesta klänningar är baraxlade.
    Jag hade samma problem men hittade min drömklänning, en med halterneck och lite detaljer i klänningen + lagom långt släp. Perfekt! Men man får gräva djupt om man ska hitta klänningar som INTE är baraxlade.
  • Jojon8­6
    Äldre 12 Nov 22:39
    #20

    Vi har:


    Bokat kyrka och festlokal.


    I stort sett bestämt gästlistan.


    Håller på att vika inbjudningskort (några i taget :))


    Färgtema: Rosa och ljusgrönt


    Bett min faster att tova min bukett.


    Köpt klänning.


    Köpt kostym.


    Skissat på maträtter till buffé.


    Fästmannen är utomlands med jobbet och passar på att köpa alkohol på väg hem.


     


    Det jag nojjar mest över är vad alla ska tycka om vårt upplägg och gästlistan. Jag vet heller inte vad jag ska ha för skor eller vad jag ska ha i håret; vit blomma med flor eller slöja.


     


    Upplägg:


    Em: Fotografering (min ena bror är fotograf)


    16.00 Vigsel


    Mingel med mousserande vin och lättare tilltugg sedan buffémiddag där vi bjuder på två glas vin eller öl. Tårta och kaffe med en avec .


    Efter middagen får gästerna köpa dryck till självkostnadspris.


    Vi kommer sedan att ha ett liveband. Tyvärr måste vi lämna lokalen kl 01.

Svar på tråden 4e juni 2011