• kapell­ösa
    Äldre 10 Nov 06:49
    94976 visningar
    768 svar
    768
    94976

    4e juni 2011

    Hej på er!

    Då den gamla tråden varit stängd sedan länge tänkte jag att det var dags att starta en ny.
    Hur går det för er i planeringen? Allt klart? Precis kommit igång? Ångest över fägteman? Funderingar på huruvida din ingifta låssaskusins nya flickväns hamsteruppfödare har en given plats vid honörsbordet? Och när är egentligen den optimala tidpunkten att skicka iväg inbjudningskorten?

    Eller kanske något helt annat du vill diskutera, tipsa eller fråga om?
    Välkommen hit!

  • Svar på tråden 4e juni 2011
  • prinse­ssanog­rodan
    Äldre 11 Dec 20:24
    #91
    nsdtr skrev 2010-12-11 19:47:26 följande:
    Vi har oxå tänkt skicka våra inbjudningar i slutet på Januari,,är ju som sagt en långhelg vi gifter oss på.. Vi ska oxå beställa från kortdesign.se..däremot ska vi fixa ihop festhäften själva med hjälp av en jobbarkompis...
    Ringarna är nu beställda,men de levereras inte förrän i Mars..vill inte ha dom ligga hemma,dels för att jag kommer gå o titta o prova hela tiden o så är jag rädd för att ha bort dom.  Någon som har tänkt att ha en frivat fotograf på den stora dagen,,vi ska ha min jobbarkompis som är grym på att ta fina kort o redigera o allt som hör till,,MEN, det jag är livrädd för är att det ska regna,,,vag gör man då??? Har ju ingen studio att rymma in till då:)Hur har ni andra tänkt???
    Ja vädret är mitt största orosmoment också! Vi har inte valt fotograf ännu men börjar fundera på att välja den med största/finaste studion för att vara säker på att ha en plan B. Ni kan inte få vara i kyrkan innan då? Jag har funderat på att fråga på hotellet som ligger i närheten om man kan vara där om det blir kris, men det kanske inte går, vad tror ni? Jag funderar på att kolla med pensionatet där vi ska festen om man kan ta foton inne på deras dansbana som finns där i trädgården också. Eller ska manbara ta bilder inomhus om det regnar?
  • impegn­o di nozze
    Äldre 12 Dec 01:12
    #92

    Vi ska ha två fotografer med oss under hela dagen och natten. Den ena följer mig från morgonen och den andra min sambo, sedan möts vi alla vid kyrkan. Vi bor i Jämtland och här vet man inte riktigt om det är vår eller sommar i Juni (mest troligt sommar men det har snöat på skolavslutningarna vid några tillfällen:)). I vilket fall så är det svårt att förutspå vädret. Men jag tänker som så att även om vi måste vara inomhus och fota de mer "arrangerade" bilderna efter vigseln så tror jag det blir bra då fotograferna är proffs och omgivningarna vackra (även inomhus). För att kunna njuta av den här dagen är fotograferingen en sådan sak som helt enkelt får lösa sig allt eftersom. Jag orkar inte oroa mig för alla detaljer. Är fotograferna duktiga löser de det helt enkelt. Och vädret går ju inte att styra tyvärr.

  • Matild­a Bäcker
    Äldre 12 Dec 09:53
    #93

    När man träffar brudparet som fotograf ser man alltid till att komma överens om en plan B ifall vädret inte är som önskat, oavsett om plan B är i kyrkan, festlokalen, på hotellet eller i studio eller var det nu kan tänkas vara. Jag vill också tipsa om ett stort vitt paraply, för är det lätt regn kan det bli väldigt fina utomhusbilder ändå, med detta vita paraply som rekvisita :)

    Vi tänker nog också för övrigt skicka ut våra inbjudningar ganska tidigt, jag tänker i månadsskiftet jan/feb. Just för att det är en riktig långhelg då vi gifter oss och vi vill inte att folk ska boka in annat. Hade tänkt skriva Save the date på julkorten, men då måste man ju verkligen skicka julkort till alla gäster också, och det går ju tid och pengar på det med. Så det får nog bli tidiga inbjudningar istället :)

  • MrsT20­11
    Äldre 13 Dec 11:22
    #94

    Hmm, får kanske fråga vår fotograf hur hon resonerar vid regn, jag har bara tagit för givet att det löser sig bara vi tar med oss några enorma vita paraplyer!

  • Miceme
    Äldre 15 Dec 12:04
    #95

    Jag hoppar in! Vi gifter oss den 4 juni. Har Kyrka, lokal, klänning, inbjudningar och lite smågrejer klart.
    Min största oro ligger i att jag aldrig varit på ett bröllop själv, inte min sambo heller. Så jag vet inte vem som gör vad och när. så jag hoppas att jag kan få svar på en del av mina ? i denna tråden.
    När brukar man ha bröllopsdansen? Och vem "ser till" att den blir av? Är det detta man har en toastmaster till? Eller kanske värdpar?
    Konstig fråga kanske men jag har faktiskt ingen aning

  • MrsT20­11
    Äldre 15 Dec 14:10
    #96

    Hej och välkommen Miceme! Ska försöka svara på några av dina frågor då jag är en van festfixare och dessutom har varit gäst på fem bröllop:
    - Toastmastern "har ordet" under middagen. Han eller hon samlar in anmälningar från gäster som vill hålla tal och lägger sedan upp ett schema med tidpunkt för de olika talen. Har man ett häfte med bordsvisor tar toastmastern även upp sånger ur detta vid lämpliga tillfällen.
    - Värdparets roll varierar, men det vanligaste är nog att de ansvarar för att dela ut vigselprogram och ris/rosblad/såpbubblor till gästerna i kyrkan. De kan även hälsa välkomna vid ankomsten till festlokalen och hålla i hurrandet för brudparet vid välkomstdrinken. Värdpar eller toastmaster bjuder gästerna till bords.
    - Efter middagen när dansen ska börja (brudvals, tryckare eller spexig låt, valet är fritt) kan toastmastern eller värdparet dirigera gästerna från bordet till dansgolvet. (Ofta tar man en paus mellan middagen och dansen, det är då lämpligt att man "vinkar in" rökare till exempel när pausen är slut) Den som ansvarar för musiken tar fram låten. Livemusik eller inspelad (många använder spotify) är en smaksak.

  • Miceme
    Äldre 15 Dec 14:59
    #97

    Tack så jättemycket MrsT2011!!
     Fler frågor lär dyka upp efter hand =)

  • prinse­ssanog­rodan
    Äldre 20 Dec 10:03
    #98

    Vi har skickat våra inbjudningar och alla gäster är jätteglada för vår skull! Av 10 skickade inbjudningar har vi fått besked av 7 familjer/par att de kommer Våra föräldrar hade gråtit glädjetårar och våra vänner har redan börjat tänka på kläder och presenter En vän ska även kolla runt på sitt jobb efter en fotograf åt oss

  • Äldre 26 Dec 10:05
    #99

    5 månader och 9 dagar kvar nu, 3e  januari ska jag iväg och prova brudklänningar, det ska bli spännande. =)

  • AnnaOc­hAndre­as
    Äldre 26 Dec 21:09

    Hej!

    Hoppar in i tråden jag med! Här har vi inte planerat särskilt mycket alls!!! Ni andra verkar så himla förberedda, så jag blir nästan lite nervös.

    Kyrkan är i alla fall bokad, och  vi har prelbokat några festlokaler som vi dock inte hunnit titta på och bestämma oss för än. 

    Inbjudan kommer jag att skicka ut tidigast mars/april någon gång. Jag ville ha "save-the-date"-kort som var lite speciella, så vi tryckte upp kylskåpsmagneter och lade med i julkorten. Förhoppningen är att våra gäster sätter magneten på kylskåpet och minns datumet så att de inte bokar något annat just då.

    Färgtema är nästan bestämt. Jag lutar åt vitt, silver och lavendel. Men inget riktigt bestämt än.

    Klänning tycker jag är svårt. Jag vill ha en klänning med axelband som är breda nog att dölja bh-banden. När jag surfat runt verkar det inte finnas alltför många sådana modeller. Jag är i alla fall inne på att köpa klänningen istället för att hyra. 

    Värdpar kommer att vara toastmadame och toastmaster hos oss. Vår toastmadame är även vår bröllopskordonator, så jag litar på att hon ser till att allt blir klart i tid!

    Vi kommer att gifta oss kl. 16 och efter det blir det middag med dans. Det lutar åt att vi kommer att ha festen på ett hotell med festvåning. Vi har dock inte bestämt riktigt vad vi ska bjuda på för mat. Förrätten är svårast tycker jag.  Jag totalvägrar Toast Skagen. Till varmrätt lutar det åt att det blir helstekt oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Efterrätt lutar vi åt att hoppa över och köra på kaffe till tårtan istället. Min M2B älskar choklad, så det lutar åt att det blir chokladtårta med skal i vit choklad. Några förslag på bra förrätt?

    Som ni märker är det en hel del kvar. Men jag är full av tillförsikt, det är ju 5 månader kvar! 

Svar på tråden 4e juni 2011