• vinter­brud81
    Äldre 7 Nov 21:46
    41360 visningar
    303 svar
    303
    41360

    Skelleftebrudar 2011

    Finns det nån fler än vi som planerar bröllop under 2011, i Skelleftetrakten? Vore bra om det fanns andra att byta idéer med och ge tips.
    Vi planerar att gifta oss i november 2011, så nu är det ganska precis ett år till. Vigselförrättaren är bokad men inte så mycket mer. Så jag tar gärna emot tips om lokaler som rymmer 50-60 personer, cateringfirmor, florist, frisör etc.
    Så om det finns fler hör gärna av er.

  • Svar på tråden Skelleftebrudar 2011
  • J och J
    Äldre 5 Dec 15:00
    #21

    Nej verkligen inte varje dag =) En endaste gång får man ju hoppas.


    Jag skulle säkert tro att den är tillgänglig då. vi funderade på o skulle få kolla på den nu. men den var bokad typ hela sommaren.


    vi kommer nog ha örviken folkets hus. den rymmer 140pers. Enda nackdelen är att det är väldigt fula väggar. annars finns allt för 120pers iaf. 


    vi funderar på typ fiberduk runt om på väggar eller så. vet inte riktigt. 


    vi tänker också ha vigseln utomhus. vad har ni för lösning på musik o ingångsmusik osv?


     


    Vilken lyx! vi skulle också velat ha nån fotograf i släkt eller umgängeskrets. men men. tack för tipset! funderar annars på sara marklund kanske. ung tjej som verkar duktig.


    vi vill ha mycket bilder till ett inte alltför extremt pris.


     


    vet du vart du ska göra håret?

  • vinter­brud81
    Äldre 5 Dec 17:59
    #22

    Tyvärr är det ju nästan alltid så att dom lokaler som inte är svindyra har fula väggar eller nån prydnad som är svår att gömma. För oss borde det inte vara så svårt eftersom det är mörkt ute på våran bröllopsfest. Så vi har tänkt släcka ner och istället ha jättemycket ljus.

    Ja jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det med musiken, ska försöka få nån som sjunger under vigseln och den sång vi går "ut" till, men vi har tänkt gå "in" till braveheart theme. Den är ju rätt svår att få till utan några säckpipeblåsare, och dom tror jag inte att det är så gott om här runt i kring.
    Får väl om inte annat ställa upp en bil med bra stereoanläggning som får spela.

    Jo att ha folk i sin närhet som kan fota är inte helt fel, min ena svåger är också jätteduktig, men han vill jag inte att ska fota på vårat bröllop, för jag vill att han ska få vara gäst.

    Jag har hört att Karma ska vara jätteduktiga på att fixa brudfrisyrer men jag har aldrig varit dit så jag har ingen egen erfarenhet, men det är väl dom som jag tänkt höra med först.

    Hur gör ni med maten? Catering eller ska ni fixa själva? Vi har inte riktigt bestämt oss än med det, beror väl lite var vi har festen.

  • J och J
    Äldre 5 Dec 19:44
    #23

    ja tyvärr. vi har ju inte så tur då eftersom det är ful sommar för våran del.


    fick dock tips av mamma att kolla munkviken eller sånt.


    vi vill ha tre dagars. grillkväll/knytkalas, bröllop, o sen enkel brunch/frukost på söndan. så då vore det fantastiskt att hitta nåt ställe man kan va hela helgen o sen sova alla där också.


    då får det ju va lite dyrare också.


    ja min svåger är också jätteduktig men vill inte heller han ska måsta fota. kanske han får fota gästerna medan vi fotar oss efter vigseln om han vill. men vill inte han ska måsta ha den pressen o ansvaret över bröllopsfotona.


    hmm kanske man ska kolla upp karma då också =)


    vi kommer nog catera. vi har så mycket pyssel o så ändå.


    o sen ska vi va 100pers ca. så det känns lättast o bäst att catera. kommer kunna släppa allt mycket mer då. är sån kontrollfreak.

  • vinter­brud81
    Äldre 5 Dec 20:42
    #24

    Vad det låter mysigt med tredagars....vi funderarde också på att ha brunch med alla dagen efter, speciellt med tanke på att min släkt bor på annan ort. På så sätt hinner vi umgås mer. Det är en fredag som vi gifter oss, så då blir det väl brunch lördag och på söndag drar vi eventuellt iväg på en lite bröllopsresa.

    Vi har hoppat fram och tillbaka mellan att catera eller göra själv, så vi får väl se hur det slutar. Jag är inte direkt ett kontrollfreak, men jag kan bli rätt hetsig i humöret när jag är stressad, så då kanske det är bättre att leja åtminstone delar av det hela.

  • J och J
    Äldre 5 Dec 22:09
    #25

    Ja det hoppas vi blir supermysigt. Jag träffar inte mina vänner o släkt så ofta. en del är utomlands ifrån så vi ville som få hinna träffa alla.


    brunch tror jag är en jättebra grej!


    vi kommer nog också åka på en liten minimoon på söndagen eller måndagen efter.


    och sen blir det en längre senare. hans mor fyller 50 några veckor efter bröllopet. 


     


    jag tror också det kan va riktigt skönt att leja bort delar så man slipper tänka på det

  • vinter­brud81
    Äldre 6 Dec 11:51
    #26

    Har ringt ett ställe idag som jag verkligen hoppas på, vi ska dit och titta på söndag.

  • J och J
    Äldre 8 Dec 11:37
    #27

    va kul. vad är det för ställe?


    jag börjar få lite panik över lokalen. vi har ju örviken som är prel. bokat. iaf. men då är det ju det med väggarna. 


    hade så gärna hittat nån lägergård eller så som man kunde va hela helgen. men då är det antingen dyrt eller så får man inte ta dit mat eller så upptaget av läger o sommarkurser osv.


    tänk om man bara kunde haft obegränsat med pengar så man bara kunde ta det man tyckte var finast =)


     

  • fruTro­bben
    Äldre 8 Dec 14:37
    #28
    J och J skrev 2010-12-08 11:37:33 följande:
    va kul. vad är det för ställe? jag börjar få lite panik över lokalen. vi har ju örviken som är prel. bokat. iaf. men då är det ju det med väggarna.  hade så gärna hittat nån lägergård eller så som man kunde va hela helgen. men då är det antingen dyrt eller så får man inte ta dit mat eller så upptaget av läger o sommarkurser osv. tänk om man bara kunde haft obegränsat med pengar så man bara kunde ta det man tyckte var finast =)  
    Tyg kan förändra massor, köp tex lakan på ikea, finns för 19kr/st å sätt upp. Funkar även utmärkt på borden som dukar.
  • Boxieb­ride
    Äldre 9 Dec 19:02
    #29

    Vi ska också gifta oss nästa år, dock inte i Skellefteå utan i Luleå, men vi bor i Ske-å , men jag kanske kan få vara med surra med er andra ändå Flört

    Vi har varit på bröllopsfest i Nyhamnsgården och det funkade jättebra, vi var dock ganska många så det var trångt om saligheten, men så skoj vi hade!!

    Annars har jag varit på trevliga fester i PRO-lokalen på kanalgatan, vill man ha det centralt så är ju det perfekt och lokalen har högt i tak och går att fixa till så den blir jättetrevlig.

  • J och J
    Äldre 10 Dec 00:19
    #30

    Absolut Boxiebride. welcome welcome =)

    vi hade velat ha nyhamnsgården. men den var bokad vårt datum. hela sommarn typ faktiskt.

    PRO lokalen. kanske är nåt att kolla upp. 

Svar på tråden Skelleftebrudar 2011