• HilleD
  Äldre 23 Aug 00:59
  21602 visningar
  57 svar
  57
  21602

  Era snuskigaste historier (ej S.e.x)

  Jag har en enorm råttskräck. Är även livrädd för kackerlackor. Trots dessa fobier (eller kanske pga dem) gillar jag att läsa och ta reda på fakta om dessa sattyg.

  Häromdagen berättade sopgubbarna att de hade hittat en stor död råtta i vårt soprum (sambon som var med när detta skedde gick in för att titta medan jag gick raka vägen till jobbet utan att ens säga hej då till killen). Vi bor vägg i vägg med soprummet och sopgubbarna berättade att de hade hört om folk som fått råttor i lägenheten när detta inträffat!!!!!

  Bhääää! Nu hörde jag råttor skrika/pipa på gården... Trots att jag är så rädd har dessa djur gjort att jag har fått någon sorts dragning till att titta och läsa...
  En gång när jag satt och kissade i Thailand ( var där helt ensam dessutom) kittlade en kackerlacka mig på skinkan. Dessutom har jag ett antal andra historier med dessa djur, fick med en hem...

  Kan inte ni berätta om era vidriga djurhistorier?? Kram

 • Svar på tråden Era snuskigaste historier (ej S.e.x)
 • Catari­na
  Äldre 24 Aug 11:53
  #0

  En kompis till mig bodde i Australien när hon var liten. De flyttade runt en del. Vid ett tillfäle skulle de ta med sig kylskåpet av någon anledning. När de drog fram det från väggen var det(i värmen från aggregatet)ett STORT bo med kackerlackor på baksidan av skåpet. Stora ägg, hundratals stora, äckliga kackerlackor och gammal rutten mat som djuren samlat på sig. Min kompis har sedan dess MYCKET svårt för att dra fram kylskåp, spisar eller annat för att t ex städa bakom. USCH!

 • Jema
  Äldre 24 Aug 13:06
  #0

  Bellis, hihihi!

  Jema

 • CyberP­et
  Äldre 24 Aug 13:58
  #0

  Jag är paniskt rädd för ormar. Kan mosa ihjäl spindlar alldeles själv men ormar har jag problem med och kan inte vara i samma rum som en orm, även om den sitter i ett terrarium.

  Har en lite läskig historia:

  Vi åkte till Prag för att fira nyår, detta var på den tiden då muren stod och de tunga östvindarna blåste över denna otroligt vackra stad. Vi bodde i alla fall på en av de bättre hotellen i staden (Hotel Europa tror jag den hette) och rummen var väl i hyfsad form.

  Jag och min dåvarande hade fått lyxen med eget badrum vilket jag tyckte var underbart då jag älskar att bada badkar och vi hade inget badkar hemma. Men när vi skulle bädda upp sängen så gav jag upp ett illvrål. Små, riktigt pyttesmå, röda myror kröp omkring i sängen. Jag vägrade sova i det rummet efter detta, de fick ge mig ett myrfritt rum även om det innebar brist på badkar.

  Vi fick ett jättefint hörnrum, utan röda mini-myror men varje kväll kollade jag noga sängen efter något som rörde sig och hade lite konstiga drömmar efteråt.

  Petra

 • Ananas
  Äldre 24 Aug 14:05
  #0

  CyberPet!

  Jag har hört talas om att det ska finnas ett nytt program för att bota orm- och spindelfobi på nätet. Har för mig att det har utvecklats i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala och Uppsala Universitet.
  Kanske något som är värt att kolla upp?

 • myrant­ennen
  Äldre 24 Aug 18:20
  #0

  En undersköterska berättade att hon hade en patient som hade slemmiga upphostningar. Han brukade hosta upp detta tjocka sega slem och spotta ut det i en spottkopp som han hade bredvis sängen. Han var mycket sjuk och inte så "närvarande".

  En dag när hon kom in i patientrummet så såg hon hur han tog tag i spottkoppen och drack - av misstag! Han trodde att han drack ur saftsoppemuggen som stod alldeles bredvid.

  Jag klarar inte slem...

 • karind­a
  Äldre 24 Aug 20:52
  #0

  Den här historien låter som en skröna, men det var en kompis till mig som berättade att hon hade varit med om detta och jag har svårt att tänka mig att hon skulle hitta på det...:

  Min kompis hade köpt en sådan där inplastad Delicatomazarin i en godisautomat på högskolan där vi pluggade. Hon tog bort plasten, tog en tugga och... mazarinen var i det närmaste ihålig men liksom fylld med något som liknade spindelväv. GAAAH! Jag minns inte om hon hittade en spindel också, men hon letade nog inte så noga... Inga mer mazariner där på ett tag.

 • Arabel­la
  Äldre 24 Aug 21:15
  #0

  Jisses, myrantennen, nästan exakt detta har jag själv varit med om!

  Jag låg på sjukhus och hostade slem och spottade ut i ett glas som stod bredvid sängen. Det fanns inget annat att spotta i. Mitt i natten blev jag sedan urtörstig och nattpersonalen kom med saft. De märkte inte att jag spottat i glaset och hällde saften där i. Själv var jag så väck att jag inte tänkte på det förrän jag märkte att saften hade mystiska geléklumpar i sig. Bläääuuuh!

 • CyberP­et
  Äldre 24 Aug 21:49
  #0

  Ananas, tack för omtanken! :)

  Petra

 • f.d. Svart brud
  Äldre 25 Aug 14:24
  #0

  Råttor är jag inte etdugg rädd för! Har faktiskt varit råttuppfödare och utställningsdomare i Svenska råttsällskapet...

  Däremot har jag sårt för spindlar efter en incident som hände mig i mitten av 90-talet. Jag hade bytt rum till ett som hade fönstret nära markytan. När jag låg på sängen en höstkväll och pluggade, sprang 3 husspindlar (det var inte samma) förbi mig på sängen inom loppet av 10 minuter.

  Dessutom hände det ganska ofta att det satt stora husspindlar högst uppe på väggen i rummet och man fick ta ut dem. Inte riktigt vad man vill ha krypande på sig mitt i natten...

  När vi var på bröllopsresa i THailand förra vintern, hade min man tagit ett bad i badkaret på hotellrummet. När han lagt sig ner såg han den största vilda spindeln han någonsin sett. Den var stor som en fågelspindel, men hade tunnare kropp och ben. När den satt stilla hade den alla benen åt sidorna och blev nästan 20 cm lång! Den hade tagit sig in via ventilationen.
  Han flög ur badkaret och ropade på mig. Jag knatade ner till receptionen medan han klädde på sig. Vi visste ju inte om spindeln var giftig heller...
  Jag klämde ur mig ett "I hate spiders" till receptionisten, varpå hon svarade "O, you hav spidel in loooom? Oki, we come get iiit". 5 minuter senare tänkte hotellstäderskan döda spindeln med en nyckelbricka. När det inte gick och spindeln började springa, tog hon och dödade den med badrumsmattan. Sedan skakade hon av spindeln på balkongen och la tillbaka mattan på plats igen.

  Varje gång vi gick in i rummet efter det, tittade vi runt innan vi kunde andas ut...

 • f.d. Svart brud
  Äldre 25 Aug 14:29
  #0

  Usch då! Jag skriver som en krata ;) ser jag!

  Kan tillägga att fötterna åker upp i soffan om jag ser spindlar på TV.

  När vi var på mini-bröllopsresan i Vadstena direkt efter bröllopet (och när vi firade bolullsbröllop), såg vi korsspindlar överallt på kvällarna. Jag har aldrig sett så många korsspindlar på samma ställe förr. De var väl släkt med varandra... I skyltfönstren kunde man se ett 10-talvuxna och hundratals barn och det värsta... i dörren och lyktorna i hotellingången!! Man var ju tvungen att springa inunder!
  Yuck!!!

Svar på tråden Era snuskigaste historier (ej S.e.x)