• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Och vi har ganska nyss (för en timme sen ungefär) kommit hem från Staden. Det är ett heldagsprojekt när man ska till sjukhuset här... Passade på att göra av med en massa pengar som vi knappt har, nu börjar vårt nya fattiga liv då vi ska överleva på makens usla lön och så slantarna från Försäkringskassan. Handlade bland annat en del bebisgrejer och andra bra-att-ha-saker på apoteket, för nästan en tusenlapp bara det.


    Tillväxtultraljudet gick BRA, tack för hållna tummar!
    Vikt 2300nånting gram, uppskattningsvis förstås, -2% avvikelse från kurvan dvs helt normalt! Sköööönt!
    Ynglet var supersött, barnmorskan fick in en massa fina vinklar på ansiktet i profil, och så rakt framifrån då hoan plutade jättemycket med läpparna mot oss. (Nej, vi kollade inte mellan benen den här gången heller! ) Dock konstaterade vi att hoan verkar ha en något flyende haka, fast det kanske alla spädisar har mer eller mindre? Maken har en väldigt rejäl haka och min är väl rätt normal, så den borde ha kodningen för haka med bland sina gener iaf.

  • snaily

    Kängu
    Tycker också din hemma+plugga-plan låter bra. Vad ska du plugga i så fall?


    Izzie
    Hej och välkommen hem! Åh vad trist att tanten kom och förstörde!


    Oupsie/Klockarbol
    Flyende haka är för mig ett rätt vedertaget begrepp, jag har antagligen sett Sällskapsresan alldeles för många gånger. (om ni inte också har det så gick det där nog förbi, sorry... ) Dock aldrig sagt det om djur Klockarbol, brukar nog inte tänka så mycket på deras hakor helt enkelt!

  • snaily

    Sov gott "i efterskott" Piggelin!


    Undrar om detta funkar:
    www.google.se/&source=hp&q=flyende+haka&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=84a5e2c4afa982fd

  • snaily

    Nähä - men ville bara illustrera vilka skojiga träffar man får om man googlar flyende haka. Handlar mest om plastikkirurgi men man kan även hitta kopplingar till gamla goda Sällskapsresan lite längre ner i listan.


    Nej, nu är det natt!

  • snaily

    PB
    ÄP på onsdag och bra värden, låter ju UNDERBART!! Då har ju folliklarna dessutom en massa dagar på sig att växa till sig!


    Telis
    Vad hungrig jag blev nu, den där risotto-och-lax-rätten låter precis som något vi gjorde flera gånger i vintras (undrar om vi inte bjöd Koko på det när hon var här?), SÅ gott!


    Ego
    Känner mig DUKTIG, skrivit ett förlossningsbrev! Fast känner redan att jag "skäms" lite för att jag har en massa krångliga önskemål - som egentligen inte är ett dugg krångliga! Så typiskt mig att inte vilja vara till något besvär alls, måste skärpa till mig! Tur att jag har maken med som stöd som ska vara "the bad cop" om det behövs.


    Sen har jag också - antagligen - fått napp på en hundvakt, ett hundpensionat, ska dit och hälsa på nästa vecka. Ett litet aber är att det ligger rätt många mil åt fel håll, inget vi kommer passera på väg till sjukhuset, så får hoppas att förlossningen får en långsam start så maken hinner skjutsa dit hunden. Men ska försöka ragga upp någon som kan agera hundskjutsare om det blir akut.

  • snaily

    Mer ego...
    Undrar lite över när graviditetskrämporna tänker dyka upp?
    (Förlåt alla ni med besvärliga graviditeter, scrolla!)
    Om man bortser från all oro som kom i samband med KUB-testet, och mina små blödningar (som säkert är helt normaaaaala), så har jag ju hittills haft en oförskämt lätt graviditet. Känner mig fortfarande inte särskilt orörlig eller otymplig och det finns fortfarande gott om plats i magen, Ynglet är inte ens i närheten av några revben. Idag när jag gick på hundpromenad kände jag mig nästan ogravid och spänstig.
    Lite nästäppa om nätterna kan jag skriva upp på krämp-listan, för övrigt inget.
    Undrar om jag kommer få en förjävlig förlossning som straff?

  • snaily

    Vickan
    Jo tror det finns ETT men kan inte tänka mig att de är så snälla och flexibla att de tar emot "akut", hundpensionat brukar ha en tendens att vara fullbokade rätt långt i förväg. Och eftersom vi inte kan säga vilket datum det blir, så... Hon som driver detta pensionat känner jag lite grann så det är därför hon kan tänka sig "klämma in" Korven även om det är fullt.

  • snaily
    Oupsie skrev 2010-10-29 23:32:04 följande:
    Vi har anmält oss till den där profylaxkursen som Snaily tipsade om. Ska bli intressant. Ser framför mig hur folk ligger på golvet och ska lära sig att andas, som på töntiga filmer ni vet .
    Trevlig helg själv Oupsie!
    Och vi satt faktiskt rätt upp och ner i vanliga stolar och andades. Överhuvudtaget väldigt få töntiga övningar var det på kursen.

    Telis
    Jaha, så receptet kom från mig, hmm, hur dåligt minne har jag inte då?

    Somnade i soffan i slutet på kvällens Bourne-film så det ärväl lika bäst att lägga sig på riktigt nu då. Ynglet har kvällsgympa (och hicka) i magen och verkar ha en dygnsrytm vitt skild från min.

  • snaily

    EA
    Håller fortfarande en STOR tumme!! Hoppas alla spår avtagit så du kan testa inom några dagar...


    Piggelin
    Jösses, redan BF imorgon! Eller redan och redan, du tycker nog du varit gravid alldeles tillräckligt länge nu. STORT lycka TILL, hoppas och tror att förlossningen kommer gå toppen!!


    PB
    Och ni åker imorgon, här händer det grejer! Flera finfina ägg i skålen önskar jag er! OCH att ni får stanna och uppleva ET förstås!


    Telis
    Nä, jag är usel på att fylla frysen, men rätt bra på att tömma den! Är nog mest för att jag går här hemma i min lilla kokong och inget händer och jag tycker inte jag har något intressant att skriva, så blir det att jag bara sitter och smygläser istället...


    Idag kan jag dock rapportera från barnmorskebesök och första träffen på föräldrautbildning: tvingade maken gå från jobbet så han hann vara med på barnmorskebesöket som skulle vara precis innan föräldraträffen - men det blev förstås inte av för hon var så försenad och hade klämt in en annan patient istället. Förra gången maken skulle med mig till BM så hade hon ju glömt bort mig och jag fick vänta i 45 min... Förvirringen är total där. Sen var det skoj att träffa några andra blivande föräldrar, men informationen/utbildningen var inte så mycket att hänga i julgranen precis. Går nog dit mest av sociala skäl och inte för att jag tror att vi ska lära oss något.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!