• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Piggelin1

    Ojdå, Telis, det var inte alls meningen att göra dig upprörd eller racka ner på dina funderingar (om det nu var så att det lät så), utan det var mer att jag fick lust att lufta lite kring våra resonemang som vi kör med hemma, & tyckte det var gott att höra att ni andra här verkar fundera i samma banor.


    Nu ska jag hämta Amanda, funderar på att baka de där Hönökakorna som du bakade för ett tag sen, Telis. Har varit sugen ett bra tag nu, men inte kommit till skott!

  • passionsblomman

    Åh, detta påminner mig genast omsvägerskan som på allvar tyckte att hennes snart 8-åriga flickor faktiskt behövde "något att äta" INNAN festmaten kom fram på sambons 40-årsfirande. Dvs de behövde trots att de ätit kl 13 äta kl 15.15 fast maten skulle serveras kl 16. Och när de erbjöds att gå ut och plocka frukt i trädgården "ville de inte HA frukt" nhä. Skit i´t då och bra, då lär ni ju äta iaf när det väl är serverat.

  • passionsblomman

    Oj, jag postade förra inlägget innan jag sett Telis senaste inlägg. (har suttit i telefon med CvL emellan)

    Jag fatde mycket väl vad du tänkte Telis, jag tycker bara mat och barn är ett intressant asamtalsämne. Jag trodde inte alls att du hörde till Korvochbrödmaffian.

    Nu ska vi åka och hämta mer Menopur, för mina värden såg jättebra ut och på onsdag ska vi göra ÄP!!!

    Ses sen! *lite bråttom plötsligt*

  • snaily

    PB
    ÄP på onsdag och bra värden, låter ju UNDERBART!! Då har ju folliklarna dessutom en massa dagar på sig att växa till sig!


    Telis
    Vad hungrig jag blev nu, den där risotto-och-lax-rätten låter precis som något vi gjorde flera gånger i vintras (undrar om vi inte bjöd Koko på det när hon var här?), SÅ gott!


    Ego
    Känner mig DUKTIG, skrivit ett förlossningsbrev! Fast känner redan att jag "skäms" lite för att jag har en massa krångliga önskemål - som egentligen inte är ett dugg krångliga! Så typiskt mig att inte vilja vara till något besvär alls, måste skärpa till mig! Tur att jag har maken med som stöd som ska vara "the bad cop" om det behövs.


    Sen har jag också - antagligen - fått napp på en hundvakt, ett hundpensionat, ska dit och hälsa på nästa vecka. Ett litet aber är att det ligger rätt många mil åt fel håll, inget vi kommer passera på väg till sjukhuset, så får hoppas att förlossningen får en långsam start så maken hinner skjutsa dit hunden. Men ska försöka ragga upp någon som kan agera hundskjutsare om det blir akut.

  • snaily

    Mer ego...
    Undrar lite över när graviditetskrämporna tänker dyka upp?
    (Förlåt alla ni med besvärliga graviditeter, scrolla!)
    Om man bortser från all oro som kom i samband med KUB-testet, och mina små blödningar (som säkert är helt normaaaaala), så har jag ju hittills haft en oförskämt lätt graviditet. Känner mig fortfarande inte särskilt orörlig eller otymplig och det finns fortfarande gott om plats i magen, Ynglet är inte ens i närheten av några revben. Idag när jag gick på hundpromenad kände jag mig nästan ogravid och spänstig.
    Lite nästäppa om nätterna kan jag skriva upp på krämp-listan, för övrigt inget.
    Undrar om jag kommer få en förjävlig förlossning som straff?

  • snaily

    Vickan
    Jo tror det finns ETT men kan inte tänka mig att de är så snälla och flexibla att de tar emot "akut", hundpensionat brukar ha en tendens att vara fullbokade rätt långt i förväg. Och eftersom vi inte kan säga vilket datum det blir, så... Hon som driver detta pensionat känner jag lite grann så det är därför hon kan tänka sig "klämma in" Korven även om det är fullt.

  • fru AM

    Mitt inlägg i barn-till-middag-debatten:


    Eftersom jag har levt barnliv i 13 år nu så har jag märkt att det OFTAST är fullkomligt bortkastat att tillaga avancerad vuxenmat åt mindre barn (nu pratar jag om barn under ca 6 år). Om man vill att de ska få en trevlig kväll utan en massa tjat och måsten så brukar vi numera om det är många såna små på middag servera barnen något som de gillar först. Sedan brukar vi servera "vuxenmaten" - ofta ta till lite i kvantitet så att det finns om det skulle vara något barn närvarande med lite "vuxen" smak. Och efterhand som barnen blir större så växer de från "barnsittningen" och avancerar till vuxenbordet. Vissa mindre barn vet vi från början att de har "vuxen" smak så då får de vänta med mat tills vuxensittningen börjar. Det där brukar lösa sig.


    Jag har dessutom märkt att föräldrar (i min bekantskapskrets i alla fall) gärna tror (eller säger) att deras barn faktiskt "äter vad som helst" och "nej, nej - du behöver inte göra någon specialmat till hennom". Och så sitter ungen ändå där och petar i jordärtkockspurén med tryffeltopping och säger truligt "men mamma jag gillar ju bara köttbullar" ...


    Nej - jag polariserar gärna åldrar och smakpreferenser på middagar. Och det brukar bli trevligt (ändå?)


Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!