• TheD

    Augusti 2011 - del 2

    Busmamma skrev 2011-05-30 18:56:24 följande:
    Hej på er alla augustibrudar, här är en till som hoppar in. Vi ska gifta oss den 6 aug och jag börjar känna mig lite stressad nu, men i lördags kväll hade vi träff med våra föräldrar för att diskutera och jag hade sett fram emot det jättemycket men var så ledsen igår :( De hade inga konstiga inlägg eller så men min sambo och jag var inte på samma våglängd, så som jag trodde att vi var. Så det kändes kluvet inför föräldrarna men det redde vi ut och sambon har dåligt samvete, men jag hade sett fram emot att dela våra tankar om den dagen med dem, är det typiskt oss tjejer? Sen har vi sagt att jag får göra som jag vill och sambon har tagit tag i det han tycker att han är bra på: bil, fotograf, dricka, så det är ju ok. Hur långt har ni kommit med festprogram, kyrkoprogram?
    Vigselprogram kan vi först sätta ihop efter onsdagen :) Vi ska träffa herr präst då haha
  • TheD
    SnartFruSir skrev 2011-06-01 16:27:19 följande:
    Gillar kombon :D
    Haha! Flört

    Vår präst är då söt. Vi satte oss ner och så frågade han omvi har in och utgångsmusik klaraoch det hade vi. Sen berättade han att man har två eller tre psalmer och då sa jag att det är klart. Han tttade på mig och senantecknade han vilka haha. Prästen fortsatte med att vissa brukar vilja ha en släkting eller vän som sjunger/spelar, ja det är också klart och vilka låtar. Han tittade på mig igen och sen antecknade han. JAg frågade om inte brudpar brukar ha något klart inför träffen.... "Nja, inte hela vigseln iaf" hahahahaha
  • TheD
    Summer loving skrev 2011-05-31 15:58:55 följande:
    fru2011kanske skrev 2011-05-30 20:47:22 följande:

    Vi har inte heller tärnor/Marskalkar, men jag fick frågan om kontaktuppgifter till BMs kompisar redan innan inbjudan gått ut..


     
    Trodde nästan att vi var de enda som valt bort tärnor, bestman, marshalker och hela det köret! ;)

    Någon mer än jag förresten som ska gå in i kyrkan (eller var ni nu vigs) tillsammans med blivande maken?
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
    Vi kommer gå in tillsammans. Det är ju VI som ska bli vigda :)
  • TheD
    Jeliqa skrev 2011-06-02 12:48:19 följande:
    Sista dagen för OSA var igår och alla har svarat och tackat ja. Jag trodde det skulle bli visst bortfall men är så himla glad att så många vill komma och dela dagen med oss. :)
    Igår påbörjade vi ett utkast av bordsplaceringen. Jösses så svårt det är. Är någon av er klara med er? 
    Njaaa... För ena skiss blir bra men vid andra ögonkastet så nej... då görs en ny och samma sak repeteras ;) Men nu tror jag att jag har gjort en nåorlunda bra skiss. Dock är det två personer med där som vet senast tisdag om de kan komma...
  • TheD
    SnartFruSir skrev 2011-06-02 19:02:29 följande:
    Jag ber om ursäkt för ett långt inlägg, men jag är så himla ledsen så jag måste bara skriva av mig någonstans.

    Vi har en vecka kvar till osa går ut och 28 av 92 har svarat. Ingen på min blivandes sida har svarat alls, så därför sa jag detta till min blivandes syster. Detta fick helt totalt motsatt effekt än vad jag kunnat räkna med. Min blivande svärmor ringer upp min kille och börjar skälla ut honom efter noter. Hans moster har minsann osat hela släkten när hon ringde och berättade för honom att hon bokat hotell och att hon är så besviken på hur han beter sig mot sin moster osv osv.

    Min blivande uppfattade endast att hans moster berättade att hon bokat hotell och han reflekterade inte mer över det. Vi har skrivit i inbjudan att man ska osa till vår toastmadame men det vägrar hans släkt att göra, inklusive hans föräldrar. Det pågår någon slags maktkamp utan dess like och jag står bara här med ett enormt frågetecken i pannan. Vad fan hände nu? Vad är det för konstigt med att man osar enligt inbjudan?

    För övrigt så har både svärmor och svärfar bestämt att vi ska bjuda in några avlägsna släktingar utomlands, och det har vi motvilligt gjort. Nu säger dessa att de inte fått någon inbjudan och så får vi skit för det med.

    Som grädde på moset har även svärmor informerat hela sin släkt att om singeltjerna önskar ta med någon dejt, så får det vara någon seriös. En pojkvän går bra men inte en kompis. Men vi har inte skrivit någon+1 på inbjudan. Vi ringde tom runt till mostrar och morbröder och frågade hur vi skulle göra med de större kusinerna, men de svarade att vi skulle skicka 1 inbjudan till hela familjen. Så det har vi gjort men plötsligt har det tillkommit 3 personer som vi inte vet var de heter, vad de talar för språk, om de har några allergier. Och de vägrar osa som alla andra.

    Jag ringde min mamma och grät i två timmar nu i förmiddags. Det sjuka är att min mamma hade ringt och pratat med svärmor ca 2 timmar efter utskällningen så hon hade suttit och pratat med henne i 2 timmar igår för att jag mår så dåligt över att de inte bryr sig för 5 öre. Jag har verkligen försökt göra allt jag kan komma på för att få dem att visa intresse i bröllopet. Och då säger svärmor att jag inte varit tillräckligt tydlig att jag ville de skulle hjälpa till och att på hennes jobb har de aldrig hört talas om att föräldrarna ska behöva osa eller anmäla tal.

    Men efter att mamma pratade med henne så verkar det i alla fall som att hon börjar inse lite smått vad hon ställt till med.

    Sån himla såpa. Vi ville bara bjuda in till en mysig och kärleksfull vigsel med efterföljande middag och fest. Jag vill göra festhäften med några meningar om varje gäst och vi vill göra en bra bordsplacering där alla trivs och har det bra. Självklart är vi glada att de ändå tänker komma, men det känns bara så tråkigt att man ska behöva anpassa sig helt efter några andra, bara för att de inte är fint nog att osa till någon annan än den vi bett om.

    Det var inte så här jag eller min blivande hade tänkt oss att vi skulle börja vårt liv som man och hustru :(
    OJ! DU som har varit så positiv och allt! Det här kunde jag inte föreställa mig.

    Men serisöt! Står det i inbjudan att "OSA till XX senast XX via XX" då gör man det!!!!!!!! Står det inte +1 på inbjudan ja då är det bara det som står på inbjudan som ÄR bjuden!

    NI ska nog reda ut varje steg av det här. Och det är NI som bestämmer. När sista dagen har varit då är det bara att säga, "tyvärr sista svarsdatumet har varit (!)"

    Hm... Skulle vilja skälla på dessa personer. Idag har avrit en riktigt dålig dag, ni vet när man tappar allt man håller i, det som man har sparat på datum är plötsligt borta, att öppna något går bara åt h-vete.. osv.. Så den samlade ilska/irritation jag har skulle jag kunna använda för att skälla!!!

    :)
  • TheD

    Imorgon drar vi iväg en heldag för att leta brudskor, prova ringar och leta efter en BRA bh till den klänning jag ska ha på mig!!!!!

  • TheD

    Ang. naglar. Det kommer jag göra dagen innan. Fake-naglar dvs ;) Vanliga lösnaglar från butik håller inte länge...

  • TheD
    Ilse skrev 2011-06-07 17:59:10 följande:
    Hur mycket pengar tänker ni satsa på underkläder? jag var och kollade på korsetter, men tyckte att de var så otroligt dyra! har lite dålig hållning själv och sitter ofta framåtlutad så tänkte att en korsett kanske är bra. Men hjälp vilka priser 1700 kr för en korsett! även om den var kanonsnygg
    Jag kommer ha bekväma trosor sen freebra... Så ingen summa alls ;)
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2