Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    Jeliqa skrev 2011-03-09 20:52:14 följande:
    Nu har vi smakat provtårtan, gjort lite ändringar och bokat den! Känns jättebra och den är hur god som helst. 
    Varje gäst kommer få en egen tårta och så har jag och bm en större att skära i.
    Tårtan består av mörk chokladbotten, hallonmousse, passionsfruktmousse och vit choklad runt om.

    Här är en bild på provtårtan. Vår bröllopstårta blir lite annorlunda i dekorationen.

     


     
    Mm, ser jättegod ut:) Helt i våran smak! blir det något "tryck" i passionsmoussen? Tycker alltid det varit så lite smak i de fyllningar jag smakat på.
  • SnartFruSir

    Idag ringde dom från tullverket. Mammas klänning är här... Men företaget hade inte skickat med något kvitto, så nu sitter jag och är nervös över om de kommer acceptera mitt paypal-kvitto eller inte. Jag åker defintivt på moms och tull iaf, den saken är säker... Bara klänningen kommer fram så!

    Nu har det gått snart 2 veckor sedan vi skickade ut inbjudningarna och 1/3 har svarat, så det känns bra. Tyvärr tackade min gammelfarmor på 96 år nej. Hon känner sig inte bra och hemtjänsten är där 5 ggr om dagen nu. Verkar tyvärr som att åldern börjar ta ut sin rätt. Jag hade hoppats  att hon kunde vara med på bröllopet men samtidigt är jag glad att hon är så tydlig själv.

    För att återknyta till Summer Loving så kostar de tårtor vi titta på 47 kr/bit eller 57 kr/bit. Men då har vi tittat på lite mer prestigeställen, eftersom tårtan är en av de viktigaste sakerna på hela kvällen enligt oss.. Vi gillar heller inte marsipan så en princesstårta är utesluten.

    Nästa grej att bocka av på to do listan är min ring. Den skall påbörjas i april och jag har fått jättefint förtroende för en guldsmed i Kungsbacka. Dock sa han att det krävs 25 g guld för att tillverka min ring på omkring 4 g, vilket låter väldigt konstigt i mina öron, så jag får spana runt mer. Det är viktigt att det är just mitt guld som skall användas, så därför måste de ha egen smältugn, vilket har visat sig vara lite ovanligare än vad jag trodde...

  • SnartFruSir

    Nu är mammas klänning här :) Tog 3 veckor allt som allt. Hon är jättenöjd och klänningen satt perfekt. I nästa vecka beställer vi klänningarna med. Ebay is the shit :)

  • SnartFruSir

    fru2011kanske : Tack så mycket:) Ja, det är ju en chansning med Kina och E-bay, men denne säljaren känns seriös.

    Aylas: Ja, den är jättefin. Hade inte min mamma paxat modellen så hade ja gabsolut kunnat tänka mig att köpa en likadan. Vi ska på bröllop i maj, och då hade något liknande varit perfekt. Däremot så tror jag att jag behåller men klänning på hela kvällen. Bara inte alla mat har sprängt dragkedjan...;)


    I helgen har det planerats badrum för vår del. För er som hängt här lite längre så fick vi en vattenskada 7 januari som tagit till nu att torka ut. Vattnet har kommit utifrån (taket) så vår försäkring täcker inget av skadorna, utan det är vår bostadsrättsförening som ansvarar för ytterväggar och yttertak. De ville dock inte betala för reparationerna, (de har rivit ut alla innerväggarna på norrsidan av lägenheten, dvs kök, badrum, hall) så vi har fått koppla in advokat. Efter det ändrade föreningen inställning och har sagt att de ska återställa till ursprungligt skick.


    Vi får besked i eftermiddag hur de kommer göra med vårt badrum (Som i dagsläget saknar 1 vägg) men oavsett så kommer vi byta ut en del sanitetsporslin. Handfatet är sprucket och wc är i original från 1967... har vi tur så gör de om hela badrummet eftersom det nuvarande är gjort 2003, och räknas som "nytt" i försäkringsvärlden. Annars kommer väggen lappas och bara de hittar rätt kakel så är väl det helt okej det med.

  • SnartFruSir
    Summer loving skrev 2011-03-21 12:23:06 följande:
    Beställde strumpeband idag, vit spets med blått band. Hur tänkte ni andra få till det med "something old, something new, something borred something blue"...och för dem som vill tillägget " and a silver sixpence in her shoe"???
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
     

    Min ring kommer vara ny och gammal på samma gång: Vi smälter ner mormors ringar och gör en ny till mig av dem. Kommer nog också ha ett strumpeband med blå detalj. Men något lånat - ja, det får jag nog fundera lite på :) Får botanisera runt bland min mammas smycken kanske?

    Statusrapport här hemma: Det blir ett nytt badrum och föreningen betalar. Vi står för nya sanitetsprodukter, men de står för resten. Underbart skönt och förhoppningsvis är de helt klara innan april är slut. Äntligen!

  • SnartFruSir
    cc2011 skrev 2011-03-24 08:33:53 följande:
    Ärligt talat... hur ska man kunna hålla sig från att tårarna ska rinna den dagen man står där? Usch jag är rädd att jag ska grina ihjäl mig. Det får ju inte hända hahaha!
    mm, jag gråter så fort jag kommer in i en kyrka... Så vattenfast maskara är definitivt ett måste!
  • SnartFruSir
    cc2011 skrev 2011-03-24 15:26:09 följande:
    Ja men vilken? Jag använder ALDRIG vattenfast mascara...
    Köp samma som du har fast i vattenfast variant. Då är du redan van vid borsten osv. Jag använder Lancomes Hypnosemaskara, men har förstått här på BT att det är blandade känslor om den :) Jag trivs dock skitbra med den.
  • SnartFruSir

     


    Pinkgrape skrev 2011-03-31 17:37:54 följande:
    Augustibrudar, vad ska ni ha för brudbuketter?

    Jag tycker det är jättesvårt med blommor i augusti...
    Jag vill ha enbart rosor i min, gärna lila och gammelrosa. Så något åt detta hållet hade jag tänkt mig:
    '
    Bilden är lånad av fröken Skruttis, vet inte om hon hänger kvar på BT ännu :)
  • SnartFruSir

    Jag kan väl helt ärligt säga att jag tagit en rejäl paus från allt planerande. Det kom ett badrum i mellan. Så nu har vi varit runt och köpt duschväggar och jadda jadda. Men nu är vi experter på golvstående toaletter med väggavlopp och helkromade takduschar - men oj vad mycket tid det tar.

    Samtidigt känns det väl inte som att det är någon katastrof att bröllopsplanerna ligger på hyllan. Jag ska försöka ringa bageriet för att prata om tårtan, men det är 4, 5 månader kvar så vad kan hända? Är det semesterstängt får vi väl gå till ett annat ställe.

    Mitt enda framsteg är att jag hittat mina bröllopsskor. Just det. vi funderar på att fira bröllopsnatten hemma istället, enbart för att slippa förflytta oss från hotellet och hem dagen efter... Är det höjden av lathet eller? jag vet inte hur vi skulle hinna med att checka in och ha väska för kläderna, och klädgarderober och dylikt på plats. och visst, det finns taxi hem men då undrar jag om vi inte får en lugnare och mer harmoniska start på vårt nya liv om vi börjar hemma.

    Hur tänker ni andra?

  • SnartFruSir

    Tack snälla får era svar och funderingar!

    Usch! Detta är riktigt svårt. Vi hade tyckt det var urmysigt med hotell (och frukosten...) men nu har vi bröllop och fest på en annan ort än där vi bor, så det kommer varken vara släktingar i närheten oavsett om vi bor på hotell eller hemma.

    Sedan kommer vi behöva åka taxi eller bröllopsbil från festen ändå, och då känns det lite som det kvittar och att vi ändå kan åka hem. Då har vi å andra sidan inte samma service dagen efter, men slipper stressa och hålla tider + att vi inte behöver ta oss någonstans. Vi får prata igenom hur vi vill ha det helt enkelt.

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2