Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

     


     


     


    Ilse skrev 2011-02-14 21:06:59 följande:
    Vad fina inbjudningskort ni har! Var det svårt att sy servetterna? hur gjorde ni?
    Nej, inte speciellt svårt om man klarar av rakssöm :) Vi klipte ut fyrkanter (tygets bredd x lika långt på längden).

     


     Sedan vek vi in sidorna ca 1,5 cm och strök dessa. och sedan vek vi den invikta på hälften igen och strök. Sedan sydde vi längst med hela kanterna. Därefter klipte vi 3 st våder som vi sydde på de kanter som inte redan var sydda. Och slutligen klippte vi våderna i 3 bitar vardera och voila! 9 servetter. (Dessa fick man sedan sy runt kanterna på den sida som inte redan var klar).

    Bilder:



    Klippa 4-kant



    Stryka kanter



    Sy raksöm. Klippa. Sy raksöm. Klippa.



    Färdig servett :)
  • SnartFruSir
    ClaraH skrev 2011-02-15 12:08:28 följande:
    Var köpte du tyget. Är det Knoppa lakan?
    Nej, det hade varit alldeles för tunt. Det är bomullspanama från Ellos. Kostar 59 kr/m men som ny medlem fick jag 40% rabatt på tyget. Så totalt har det kostat 517 kr för 121 servetter och 1 löpare.
  • SnartFruSir
    Summer loving skrev 2011-02-15 19:30:57 följande:
    Vad roligt!!!!
    Vilket klockslag äger vigseln rum?
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
    2011-08-20 15:00 Kungsbacka Kyrka :)
  • SnartFruSir
    Ilse skrev 2011-02-16 19:46:29 följande:
    Finns det någon annan än jag som inte skickat ut inbjudningskorten än? Om det finns, när har ni tänkt skicka ut dem?
    Våra är bara beställda, men endast provkort levererat. Men vi tänkte skicka ut i slutet på februari/ början på mars. osa 10 juni.

    Och gällande servetterna:
    Ett tips kan vara att kolla ellos.se (för tyg) Jag köpte som sagt 16 m tyg för 517 kr. Det räckte till 121 servetter (18 st/ 2 m) De har även en "gulare" variant som mycket väl kan beskrivas som champange. Det kostar 59 kr/m i normalfallet men då har ju typ erbjudanden heeela tiden, så det sluta med att jag köpte det med 40% rabatt, vilket är ungefär 29 kr/m. Gå in på ellos/hem/metervara och sök på vit så hittar du snabbt bomullspanaman.

    Tyget är inte så slappt heller, vilket gör att man kan både vika eller rulla utan att egentligen behöva något stöd. t.ex. hemtex servetter faller ju isär bara man tittar på dem...Men sedan är det inte så stabbigt att det inte är skönt att torka sig med heller. Så tygmässigt är jag supernöjd!
  • SnartFruSir

    Tjohoo!

    Fick avin för våra inbjudningskort i fredags, men hann ej hem innan posten stängde. Så imorgon blir det paketöppning här hemma. Nu måste vi verkligen spika gästlistan och det är lite ångestframkallande. 94 gäster är vi nere på men det känns ändå svårt.

    I helgen hittade vi för övrigt tärnornas klänningar och min mammas. Känns skitbra! OCH jag fick pris på hel frockcoat inkl allt utom skor, underkläder, manschettknappar för 2900 i Kungsbacka. Viss skillnad från de 7900 de skulle ha i Göteborg..


    snuttitess skrev 2011-02-19 11:58:32 följande:
    Denna tråden tänker jag följa så man kan få tips och byta ider :).

    Ska gifta mig den 6 aug 2011 i Göteborg.

    Än så länge har jag bokat kyrkan och prästen, så börjar känna lite panik med allt som ska hinnas göras.

    Men ska nog hinna klart med allt. :) 
    Kul med en till göteborgare :) Välkommen!
  • SnartFruSir
    ankiih skrev 2011-02-21 13:07:51 följande:
    Jag gjorde de första utkasten på inbjudningskorten igår, kommer att skicka dem i april tror jag. Jag vill inte alls skicka ut dem nästan ett halvt år på förhand, folk hinner ju glömma att de ska på bröllop då.
    mm, så tänkte vi med från början. Men sedan bestämde vi oss för nu ändå, i och med att många har sin semesterplanering i februari och mars. Även om vi gifter oss 20 augusti och de flesta haft sin semster då, så ville vi helt enkelt inte chansa på att någon av de vi vill ska komma bokat en resa. Det är ju trots allt i regel mycket billigare att dra utomlands i mitten/slutet på augusti än i juli..

    Vi frågade också oss själva om vi hade glömt bort att vi tackat ja till att gå på bröllop och nej - det hade vi inte. Men det säger ju inte hur våra gäster är, även om vi tror att de resonerar som oss.

    Fördelar/nackdelar. Hela tiden dessa avvägningar. Man har ju hunnit bli galen rätt många gånger vid det här laget :)
  • SnartFruSir
    ClaraH skrev 2011-02-21 21:06:59 följande:
    Hur långt har ni kommit med tårtplanerna?
    20 augusti
    Vi velar. Har provsmakat en tårta (av en slump) som jag gillade, som är rätt lik det vi vill ha: mörkchokladbotten, mjölchokladmousse och sedan smultronmousse ovanpå det. Slutligen är hela tårtan inklädd i vit choklad.

    Vi hade från början tänkt mörkchokladbotten, chokladmousse och sedan hallonmousse, med vit choklad runt om. Jag gillade den vi provsmakade så vi får se om vi inte kör på den istället. Bageriet vi egentligen hade tänkt anlita kan dock göra den precis som vi vill, men där är konditiorn halvt mammaledig och i Thailand just nu...

    Här är en bild på tårtan förresten:
  • SnartFruSir
    ClaraH skrev 2011-02-22 20:59:19 följande:
    Låter som en jättegod tårta. Fin också. Var kommer den ifrån?
    Steinbrenner & Nyberg. Osäker på om det finns på andra ställen än i västsverige dock :/ Men det borde ju finnas fler som dom på de flesta större orterna. Men de gör många tårtor, och har bilder på sin hemsida. tror att den är www.steinbrenner-nyberg.se
  • SnartFruSir
    Motorbruttan skrev 2011-03-05 02:03:47 följande:
    Liten uppdatering här med... tyvärr lite tråkig sådan

    Ser ut som att vi måste skjuta upp vårt bröllop Gråter Pga att vi har haft det väldigt skärvt med ekonomin som har sjort att vi varit tvungna att använda våra sparade pengar som var tänkt till bröllopet.

    Jag ber och hoppas att vi fortfarande kommer kunna genomföra det när det är tänkt.

    Är så sjukt ledsen just nu Gråter 
    Åh, fy vad tråkigt. Jag förstår hur du känner dig. Trodde det var kört när vatten läckte in och skadade ytterväggen i både kök, badrum och hall. Först vägrade föreningen att stå för kostnaden (utifrånkommande vatten är föreningens ansvar, så vår försäkring täcker inte något alls), så vi fick anlita advokat. Nu har föreningen ändrat sig efter det, men det har varit en riktig nervpers.

    Det flesta företag annonserar ju ut sina sommarjobb nu. Så om någon blivit arbetslös kanske ni kan få in lite extrapengar på ett säsongsjobb? Det är ju en bit till augusti... Men i värsta fall  kan ni väl ha som en vanlig fest efteråt? Folk tar med sig det de själva vill dricka, så kan ni stå för snacks och stereo på full volym!

    Jag hoppas det löser sig för er!
  • SnartFruSir

    Vi skickade ut vår inbjudan i tisdags morse. Några har hört av sig och sagt att gud vad roligt, men från de flesta har det varit tyst. Antar att det beror på att de flesta faktiskt visste om det och även dagen i förväg.

    Jag och mamma har köpt ytterligare 40 m tyg från Ellos, hehe. Nu ska vi sy långdukar till borden. Jag hade först tänkt sy 18 st dukar, en till varje bord, men fick rådet att det är snyggare med att ha en duk som täcker hela bordet. Så sagt och gjort. 1300 kr gick det på. Ellos hade tyvärr inga 20-bitar kvar, så jag har istället fått 2 bitar på 10,5 och två på 11 m. Men det är ju bara ännu bättre för vår del. Borden kommer vara ca 9 - 9,5 m långa, så detta blir ju bara ännu bättre. Så syjunta är på g igen.

    Vi beställde även en klänning till mamma på e-bay. En kinaklänning som är helt ljuvlig, fast i orange färg. Betalade 875 kr för den inkl. frakt, så sedan får vi se vad tullen säger om detta. Till saken hör att min kära mor är 45 år och precis lyckats gå ner 30 kg. Så hon har en jättesnygg kropp, så jag tycker verkligen att hon ska få visa det. Jag tyckte först att den var lite för ungdomlig, men vi har fått köpa till en bolero och då tror jag det blir perfekt. Så tänk er den i oranget, med bolero, utan bukett och slöja :)


    Vi är bjudna på bröllop i maj, så jag är faktiskt sugen på att köpa en annan klänning till mig. Men inte i vitt då, utan kanske i persika, grönt eller fuchsia eller likanande. Denna kostar 900 kr, vad tror ni om det?



    Utan underkjol kommer den nog vara mindre brudig än denna..

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2