Inlägg från: Aylas |Visa alla inlägg
  • Aylas

    Augusti 2011 - del 2


    Skam den som ger sig
  • Aylas

    Nu är inbjudningarna på lådan Spännande och se vad som händer i veckan...
    Sen blir det nog ett par lugna bröllopveckor, bara bekräfta maten och kolla upp tårtan och så bestämma vinerna. Mycket vinprovning de närmsta veckorna alltså Skål

    Hur går det för er andra, vad är kvar att bocka av?

  • Aylas

    Kanske är det dax att ordna efternamn och sånger så att vi kan börja med vigselprogrammet.
    Tänkte försöka åka poå bröllopsresa i mitt nya namn och alltså byta innan vigseln så att passet hinner komma. Hoppas att det funkar...

    SnartFruSir; "nu är det morgon" är så vacker! 

  • Aylas
    Helena brud 20 aug skrev 2011-05-25 16:00:36 följande:
    Det finns ju tydligen nån blankett där man klämde efternamnsbyte, detta gäller väl lavetter vems namn man tar? Dte viktigaste är väl att pass och biljett är i samma namn?
    det stämmer att biljetten och passet måste stämma överens

    Fick lite bråttom och huvudbry... har fått erbjudande att jobba hela sommaren - 9 veckor, med chans till förlägning. gött att få en riktig inkomst efter tre år som student, att vara ledig tre veckor kring bröllopet var heller inga problem. Det är bara ett bekymmer, jobbet är 50 mil hemifrån. Funderar på hur det skulle gå med bröllopsplanering och vara ifrån varandra så länge. Alternativet är att jobba på hemmaplan 6 veckor, utan chans till förlängning :-/ Svåra beslut ikväll
  • Aylas
    SnartFruSir skrev 2011-05-25 18:28:29 följande:
    Man klarar oftast mer än vad man tror säger jag som har haft distans med min blivande om vartannat. Han pluggade i Köpenhamn och jag var kvar i Göteborg. Men det fungerade.

    Det mesta av planeringen kan man ju oftast göra var man än befinner sig. Men skulle ni kunna tänka er att flytta till den orten där du har fått jobberbjudande? Det spelar ju ingen roll om du får förlägning, men inte vill bo där/kan bo där med din blivande. Eller, så tänker jag. Jag vill gärna göra karriär, men jag hade följt med min man till månen om det var där han fick jobb och vi bäst förutsättningar och vice versa. Däremot vill jag inte flytta tillbaka till Malmö (menar inget illa, men pluggade där och jag trivs bättre här under korkeken i Götet) så jobb där hade inte varit aktuellt oavsett.

    Hoppas det löser sig i alla fall :)
    Tack, det löser sig - det vara bara inte det jag hade planerat för sommaren... Vi har också "distansat" innan och det funkar bra¨(bara drygt att veckopendla 50 mil...), och vi kommer att flytta dit jag blivit erbjuden jobb, men tanken var att flytta om ett par år. Men vi får se, det är mysigt att ordna med bröllopet tillsammans men extra ikomst är också trevligt. 
  • Aylas

    Gud vad det händer saker!

    Här har planeringen stått lite stilla, eller gått bakåt. Vi ska leta upp en ny solist i kyrkan... Men annars är det klart med att det blir distans i sommar, ska bli kul att jobba "på riktigt" igen - har saknat det efter tre år i skolbänken.

    Också vi hann med bröllop i helgen, så vackert. Vi fick den stora äran att bara toastmaster och så mycket det var att tänka på! fixa aktiviteter, hålla tidsschema, se till att alla är där de ska och att alla får rätt man och att trycka in 20 tal på tre rätter... Så nu är jag helt slut och ska fixa middag till gästerna som kommer ikväll, bröllopsplaneringen skjuter vi upp till imorgon och sovandet till graven

  • Aylas

    Folk tänkter inte riktigt alltid längre än näsan räcker.

    Hoppas att hon förstår att hon gjort fel och att det löser sig med de tre extra gästerna. halva grejen med osa är ju att veta (förutom hur många som kommer) allergier. Tror att vi också kommer ha problem med att folk tror att de osat när de pratat med oss, boende bokas via oss - men osa går till våra föräldrar. Drygt 2/3 har bokat boende och 1/4 har osat. Men vi är inställda på att ringa runt efter att osa gått ut 1 juli.

    I planeringen så är det just nu ett flödesschema som håller på att byggas för dagen D och en lång lista på allt som ska ordnas innan... Det är lååånga listor

  • Aylas

    Nu är jag äntligen tillbaka i civilisationen En månad nästan helt utan min käresta och internet är till enda...

    Har försökt läsa ikapp lite...

    SnartFruSir: Fy var drygt att få så mycket krav och press från nära och kära. Det kan tydligen vara svårt att acceptera att det är ni som planerar och väljer namn. Hoppas att ni löser det och önskar att jag kunde ge några tips, mne jag skickar en kram istället...


    Skumboll; har du inte gett upp rosetterna? Jag pallar inte göra en till efter inbjudningarna


     


    Är det nån som vet hur bröllopslistan på Cervera funkar? Våra gäster verkar ha problem attkomma åt den, de hittar den inte i vårt namn. Funderar att gå dit själv för att testa.

  • Aylas
    Skumboll skrev 2011-07-08 11:05:33 följande:
    Tydligen inte! :-P 
    Ska knyta 50 rosetter på de små askarna, 50 rosetter till festprogrammen och ytterligare 50 till vigselprgrammen. Jag kommer dö!
    Haha, jag är inte avundsjuk! Vi har gjort klart alla utsidor, och ska börja med insidorna på söndag. innan dess är det bara mys!
  • Aylas
    SnartFruSir skrev 2011-07-08 11:45:57 följande:
    Namn + efternamn på båda + bröllopsdag är det som krävs.  Har ni fått bekräftese med inloggningsuppgifter av Cervera ännu? Tänkte om det kanske inte blivit akriverat eller något..
    Tack. Vi har kommit på att listan ligger i mitt blivande namn - och alla har frågat efter en lista i mitt nuvarande Bekräftelsen har kommit och allt ligger inne som det ska på listan...
  • Aylas

    Det börjar närma sig nu Spännande och läsa att så många blivit hippade. Väntar med stor spänning på den dagen när det är dax, att det blir har käresten talat om, men inte när... Det spännande är att jag inte har en susning om när det kan tänkas bli.

     Sitter och pular med festprogrammet och idag tog jag min ebay-oskuld. Köpte 150 linneservetter. Så får vi se om det är en nit ellet hit Tur att det är lugnt på jobb, har massor tid att planera bröllop

    Känner mig som dig, Bumbibjörn, så lugn. Det är nästan att jag blir nervös över att vara så lugn.

  • Aylas

    Åh, vi var och provdukade i helgen, det kommer bli jättefint. Vi fick också upp grunden till himlen av tyg (eller rättaresagt, fiberduk) i taket. Så om tre veckor ska vi tillbaka och hänga upp 300 m fiberduk i festlokalen. Det testet vi gjorde visar att det kommer bli maffigt!

    Vi övade också på vigseln, blev gråtmild redan då så jag undrar hur det kommer att gå...

    Vi kommer att skriva herr och fru på våra och namnen på de andra. Ett litet bekymmer har dykt upp. folk med samma namn (för- och efternamn) vad skriver man på deras.

  • Aylas
    SnartFruSir skrev 2011-07-26 13:41:55 följande:
    Haha, oj vad illa jag stavade här...Skyller på att jag är exalterad.
    fru2011kanske skrev 2011-07-26 13:32:06 följande:
    SnartFru Sir, vad skönt att bitarna börjar falla på plats!

    Själv har jag hittat den perfekta gästboken för oss. Hittade den dessutom akademibokahandeln där jag hade 20% rabatt Så jag tror jg betalade 140 kr för boken (blå ringpärm med svarta sidor) och en guld-märkpenna )

    Och hade möte med Toastmadamerna igår, och då föll många små pusselbitar som jag stressat lite över på plats!
    Ska träffa floristen i etfermiddag och har bokat tid för naglarna på en salong här i området.

    Så kontentan av dessa två dagar är att jag fått mycket gjort och rätat ut frågetecken, men blir nästan mer nervös och stressad för det börjar verkligen bli konkret..

    Hur är det med nerverna hos er andra?
    Inga nerver än så länge. Kanske har att göra med att jag fortfarande jobbar (15 augusti går jag på semester) och att jag har så mycket att göra att jag knappt hinner gå och pudra näsan (just nu är det lugnt dock). Jag känner att vi hunnit med det mesta och att det som sker, sker. Men det kommer säkert mer nerver längre fram. Vad skönt att det börjat lösa sig för er också. Jag har spanat en del på gästböcker men än så länge inte hittat någon i vår stil.

    Här är det också lugnt med nerver än så länge och allt bara trillat på plats. Det stora orosmolnet frisör har fixat sig och eftersom jag har det heldött på jobbet är snart festprogram, vigselprogram och placeringskort klara. Känns lite ila att göra det på arbetstid, men vad ska man göra när det inte finns en arbetsuppgift kvar efter kl 10 och jag måste vara kvar om det skulle komma in en order.

    Stora nervositeten nu är om det blir hippa i helgen eller nästa

  • Aylas

    Vi tror att det blir möhippa/svensexa på lördag. Ingen av oss har fått veta något om den andres så det är lite pirrigt. Jag är uppbokad av en tärna på lördag och hand bror tyckte att de skulle ha shoppingrunda. Så då är det nog dax...

    Allt jag varit nervös för har trillat ner perfekt Nu letar jag efter goda teer att ha till brunchen - lyx!

    Att gå på bröllop innan är nog det bästa, så mycket ideér och no-no´s man får. Jag bestämde mig på ett bröllop i höstas att jag skulel ordna det riktigt fint på toaletterna. Så trist det var att komma in på typ "skoltoaletter". Blommorna följer med hemmifrån och det blir doftljus, dukar och riktiga handdukar.

  • Aylas
    Sassabrassa skrev 2011-08-03 10:35:18 följande:
    Jag lurades nog in i den här bröllopshysterin. Har bestämt att jag ska köpa vanligt ris istället. Någon måtta får det vara på utgifterna. :)
    Det kan lätt dra iväg

    Imorgon kommer min slöja och korta klänning levereras. Det skickades i måndags och de ville leverera idag, men får komma förbi jobbet imorgon... Snabbt kan det gå!

    behöver lite råd inför bröllopsresan, eller kanske blir det jobbresan...
    Pratade med han som är min make om tre veckor - och då är vi på bröllopsresa. Jag har sagt ok at han kan hålla ett föredrag på bröllopsresan, det är i närheten där vi kommer att vara och jag kan vara med och så blir det finmiddag på kvällen och det känns inte som jobb, mest som att umgås med trevliga människor.
    Idag ringde han och frågade om han kunde vara med på ett möte. Mötet är en annan dag, men också i närheten. Jag sa att jag skulle fundera på det, och han föreslog (med glimten i ögat ) att jag kunde ta hans kort och shoppa runt under tiden...
    Det handlar om två timmar, och jag vill inte stå ivägen för hans karriär, men jag är lite rädd att det blir förberedelser och att det tar udden av det avslappnade och spontana jag sett fram emot. Å andra sidan har vi bokat in en andra bröllopsresa i vinter... Svåra I-landsproblem...
  • Aylas

    Sassabrassa, vad fint det blev! Bra tips

    Vi räknar nog med sol nästa helg, inget paraply fixat än och jag hoppas vi slipper det

    Jag är äntligen hemma (har jobbat på annan ort i 9 v) och nu är den stora packningshelgen. Vi gifter oss 25 mil hemifrån men åker dit på måndag, och får tillgång till lokalen redan då   Men oj vad det är packning och inköp, det kommer verkligen ta hela helgen att packa och ordna allt som ska med, ordna presenter åt alla som hjälper till...
    men nu är bordsplaceringen fixad, har två som inte svarat än (morr...) men de kan vi väl trycka in om det behövs, så resten av kvällen blir det mys <3

  • Aylas

    haha, vädret är galet, i morse skulle det regna, nu ska det vara sol. Bäst att planera för båda

  • Aylas

    Tackkorten . den stora ångesten

    Vi kommer ha ett dubbelvikt kort med ett kort (13x18 cm) på insidan och Embossat "Tack" och vårt emblem på framsidan. På insidan kommer vi att skriva ett litet brev för hand till alla, bra tips att skriva det på ett papper och klistra in. Den idén tar jag rakt av!



    Vi tittar just nu på en andra bröllopsresa i vår, 2 + 2 veckor blir väl en hel smekmånad? Vi väljer mellan Indonesien, Kuba, Mexico och Dominikanska. Nån som har erfarenheter och/eller rekommendationer?

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2