• Thulan85

    Juni 2011 del 2

    Vår tråd stängdes visst av igår så jag tänkte att jag startar en ny. Så alla junibrudar - häng på här!

  • Svar på tråden Juni 2011 del 2
  • Lillaplopp

    Här är en till som ska gifta sig i juni 2011, närmare bestämmt den 11/6 2011. Vårt bröllop är hemligt och kommer att vara så fram tills inbjudningarna går i väg.  Vi viger oss på en mindre ort i Skåne och festen kommer att hållas i vår trädgård eller hos min mormor & morfar.

    Följande är klart
    - kyrkan
    - festlokal
    - min klänning

    Nu inom det närmaste ska vi kontakta prästen/prosten vi vill ha, en familjepräst.


  • MammaE

    Vi har bokat kyrka 18 juni 2011 , Dock har vi inte kommit så långt med planeringen.. Men det ska bli såå spännande ! Roligt att få följa er här ... tillsammans !

  • Thulan85

    Välkomna alla nya!=)

    Igår gjorde jag en ordentlig planering och en mer dataljerad budget så nu har jag bra koll på vad som ska köpas, när och för vilka pengar. Vissa mindre kostnader ska vi finansiera med våra "vanliga" pengar medan de dyrare sakerna betalas från bröllopskontot. Har skrivit upp vad som ska köpas/betals i höst, vinter/vår och i anslutning till bröllopet eller strax efteråt. Så nu är kostnaderna mer jämt fördelat under året. Hösten stora utgift blir vigselringen, (klänningen var också en stor utgift men den är redan betald) i övrigt blir det mest en massa småsaker till dekoration och inbjudningskort. Så nu är gäller det att tokspara till ringen!

    Har ändrat fotograf också, hittade en som kostade lite mer men man fick mycket mer för pengarna. Bla fick man en provfotografering innan bröllopet och det gillar jag. Vad har ni andra för fotograf?

  • Lillaplopp

    Thulan85: Jag har lite samma funderingar och tankesätt som du att sprida ut kostnaderna under hela planeringen. Som fotograf tänkte vi be en kusin om hon vill fota oss. Hon tog jättefina bilder på mig och mina systrar i våras när mina föräldrar hade 25- årig bröllopsdag.  Hon är billig, bra och personlig och det tycker jag om.

  • Thulan85

    Lillaplopp: Ja det bästa är nog att sprida ut kostnaderna om man har begränsad ekonomi som de flesta har. Skönt att du har en kusin som är kan ta bilderna, där finns ju många kronor att tjäna. Fotografen blir för oss en av de dyraste posterna tyvärr men också en av de viktigaste enligt mig.

  • Thulan85

    Hur går det för er med planeringen? Står det still? Här är det stiltje just nu, kollar mest efter inspirationsbilder på nätet till dukningen. Beställde slöja här om dagen som borde vara på väg, det är allt jag har hunnit den här veckan som har med bröllopet att göra.

    Kom igen nu tjejer, sätt lite fart på tråden;)

  • wiii

    Tyvärr alldeles still på planeringsfronten här. Går mest och längtar till bröllopsmässan på wapnö 3 oktober :)

  • prinsessanogrodan

    Lita stiltje här också. Vi håller på och kollar efter fotograf och ska provsmaka tårta...men nu när vi bestämt kyrka,lokal och mat, köpt klänning och skor, bestämt frisyr,inbjudingar, blommor och ring...På nåt sätt så känns det som att vi kan slappna av lite...att det inte är så bråttom med det som är kvar. Men mellan varven kan jag få en släng av nån slags "Missar vi inte nåt viktigt nu? är det inte nåt vi BORDE göra nu?"

  • Thulan85

    prinsessanogrodan: Känner igen mig, vi har också det mesta under kontroll men ibland kan jag drabbas av lite panik ändå för en kort stund. Det stora bitarna är ju klara, men det är mycket smågrejer kvar att göra. Gjorde en lång lista igår på ALLT som ska göras och då blev jag lite smått stressad för en stund men det är ju ett bra tag kvar. Jag ska börja med festprogrammens utsida så fort jag får tid för det är något som jag vill kunna göra lite då och då så man slipper sitta sista veckan innan bröllopet.

    Hur ska ni andra göra med dukningen ? Ingår dukar, servetter och porslin där ni ska vara? Vi får fixa allt sådant själva vilket tar lite extra tid. Dukar blir det från IKEA med en spetsaktig gardin över för lite romantiskt känsla. Skulle även köpa servetterna därifrån men det hade tydligen utgått så nu blir det till att jaga redan på servetter i linne/bomull till ett bra pris. Letar också efter billiga blockljus, gamla eller billiga flaskor och glasburkar. Ska ner till Ullared i början av oktober så där hittar jag förhoppningsvis något kul.

  • Nalinie

    Vi gifter oss 4 juni 2011 Planeringen kommer inte så långt då familj och blivande tycker det är långt kvar men klänningen hänger sedan en vecka och väntar! Kram på er alla

Svar på tråden Juni 2011 del 2