• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Mrs  B

    Parnassia = Tror absolut att barnen behöver börja på dagis/fritids igen. Vi går varandra snart på nerverna...... Jag har varit hemma sedan den 14 juni, dvs snart 8 veckor, MER än tillräckligt. Men nu börjar jag jobba på onsdag och då är maken hemma veckan ut men sen börjar allvaret för oss alla.


     


    Angående osten = hittade en skink och oströra som man ska ha till bakad potatis och i receptet står det bara riven grönmögelost. Men som sagt hittade inget sådant i affären så jag köpte en mild blåmögelost istället. Funkar förhoppningsvis bra det också.

  • kikki kikki

    Ja så nu har jag vart på tillväxt kontroll.....blev inte som jag trott......jag var ditskickad för att kolla så att barnet växer som det ska för jag har inte gått upp någe alls under graviditeten och jag kan inte äta/dricka mjökl prudukter och jag har kräkts varje dag och är nu i v 31.

    Jag kommer dit och dom gör ultraljud och mäter mage och huvud och fostervatten och så var det klart.....jag frågar då lite nervöst hur det ser ut.
    Då vänder hon på datorn och visar mig 3 kurvor och ett kryss en bit över den översta kurvan....och så frågar hon om jag har fått stora barn innan???

    Till saken är att från början sa dom att efter mensen skulle jag ha bf den 28/9 men sen har dom flyttat fram det flera gånger 2 ,5 ,8 och det sista budet den 10/10.

    så jag frågar om det kan vara så att den ska ska komma runt månadskiftet....."ja det ser ju nästan ut så säger hon då....men det är inte upp till mig att svara på"....

    Nähä.....men när jag tänker på det så blir jag rädd...tänkt om dom envisas med att det ska vara den 10/10 och så får jag en jätte bebis.....

  • BrudSommar2006

    Mrs B, det går väl inte att riva mögelost, blå eller grön, det är ju en mjuk, kladdig ost? Fast den smälter ju i en varm sås hursom.


    Är tillbaka från Trosa, vi har haft det jättemysigt på hotellet och hos mina kusiner som båda har hus där med sina familjer. Det gav mersmak, nu vil vi hitta fler mysiga ställen att bo på inte så långt härifrån.

  • porchez
    Piggelin1 skrev 2010-08-04 23:25:17 följande:
     Porchez, jag fnissade lite åt det du skrev igår om att vi pratar olika dialekter & att i Gbg har vi tom egna ord - för i precis samma mening skrev du "förns" Fattar ju vad det betyder, men det är inget ord som jag använder, känns helt klart dialektalt för mig!
    Haha min syster mobbar mig alltid för att jag använder det i skrift själv tänker jag ju tydligen inte ens på det
  • porchez

    September håller alla tummar jag har för din skull, och säger ändå ett litet Grattis


    ååå blir alldels sugen på mat när ni diskuterar här inne, men nu är semestern slut och jag ska hålla igen lite. Blir så lagom lätt när jag ska iväg på två mässor med jobbet denna månad. Vilket brukar innebära småätande på dagtid samt stor middag kvällstid och en hel del alkohol på det


    kommer inte ihåg mer vad jag skulle skriva, så jag tar en dusch och ser om det tar fram minnet


     

  • porchez

    många tunga besked idag... så fort man mår bra, ska alltid nånting hända... Försöka sova nu för att samla kraft... God Natt på er

  • snaily

    Oj Porchez, vad har hänt? Hoppas det inte är något alltför hemskt! God natt på dig!


    Piggelin
    Klart du ska till Ön! Välkommen att hälsa på oss nästa sommar! Du också Lappis!


    Kängu
    Men vad bra att du och maken är synkade i ert "kallfötteri"! Som andra sagt är det ju ingen brådska, fast spännade ändå att se om det funkat på det här försöket... När är BIM nu igen?


    Parnassia
    Jobbigt med Es magonda! Tror också en vända till doktorn kan vara en god idé bara för att kolla.
    Jag är i v 22+2 nu. Bara glada reaktioner från släkten, några halvknepiga kommentarer från en (ingift) moster bara, men helt väntat för att komma från henne.


    Nenne
    Är ni laddade för DN-galan?


    Ego
    Kanotturen blev av och det var riktigt mysigt! En kort tur bara och sen fika på cafét som ligger intill sjön. Korven var väl inte överförtjust över att åka kanot, men det gick rätt bra, han är så söt i sin flytväst!


    Ni kanske minns hur jag höll på och nojade förra veckan om huruvida jag skulle kontakta spec.mödravården igen och be om fler undersökningar - skickade till slut ett kort meddelande via ett kontaktformulär på deras hemsida. Väntade mig att bli uppringd, men istället fick jag ett väldigt kortfattat mail idag där det stod att de bokat om min tid (?) till den 2 september, till samma läkare som förra gången. Ingen mer information om vad de tänker göra då. Kanske menar de att jag ska komma då istället för tillväxtultraljudet i v 31? Hur som helst, det är ju jättebra att jag fått en läkartid så pass snart, MEN, vi är ju bortresta hela den veckan... Känner mig lite otacksam och krånglig men ska ringa imorgon och se om det går att skjuta på besöket (alt. tidigarelägga) bara några dagar.

  • Ore

    Ha en härlig helg, lappis!


    Bara en vecka kvar tills nya jobbet börjar Mrs B, kul!


    Skönt att det gick så bra på semestern, Tinga


    Kängu: Bra plan kring syskonförsök


    Vickan: Krya på dig! Är ni hemma eller är du kvar hos sväronen?


    Ego: Någon som har sett kökskranar med ljus i, som lyser blått om vattnet är kallt och rött om vattnet är varmt? Jag har hittat några, men tydligen ska det finnas någon typ av mojäng som man kan sätta på vilken kran som helst för att åstadkomma detta..? En sådan vill vi ha. (Mest maken, men jag har inget emot det...)


     

  • Telis

    Välkommen tillbaka, Tinga!


    kängu, toppen att ni är överens om planen, det kommer att bli bra det där!


    Krya på dig och Trollet, Vickan! Hoppas det inte är en sån där sommarförkylning som är segdragen utan att ni snart mår bra igen.


    Ore, här finns en sån för standardkranar: www.coolstuff.se/Vattenmunstycke_LED


    Jag brukar gilla prata om ostar men just nu hoppar jag över det. Men Parnassia har rätt (alla blå är gröna men alla gröna är inte blå ).


    Ego: Bah, har mått illa sen i måndags och nu var det dags att prata i den stora vita telefonen. Sitter nu här och funderar på om jag kan gå och lägga mig igen eller om det är läge för en ny vända.

  • _koko_

    Åh, telis, krya på dig!! Låter alldeles vidrigt jobbigt, i denna värme också!!

    Blir galen, vi har fått en tiggarkatt som inte är av denna världen!! Smiter upp på bordet ungefär 10 miljoner gånger under en frukost och bryr sig varken om skäll eller blåst i ansiktet. Ska ta upp vattensprutan som nästa steg.

    Oj, nu måste jag klä på conny, farfar kommer snart och hämtar!

    Återkommer!

Svar på tråden Livets toppar och dalar