• Ore

    Livets toppar och dalar

    Mrs B: Skönt (?) för maken att vara opåverkad av att inte äta ordentligt. Eller? Jag är ju helt insnöad på att äta middag på kvällen, så jag har ju bara argument som talar för det. Och en av dem är att det är mycket godare och mer omväxlande att äta mat, än att äta smörgåsar... Mer olika smaker, t.ex.


    Men nu har jag nog faktiskt slut på argument (tycker dock att de borde räcka alldeles utmärkt, men det har ju ändå inte övertygat min syster...)

  • Ore
    Telis skrev 2010-08-12 09:08:52 följande:
    Tinga, klart att Televinken följer med. Cicci, tänkte på Skorpans namn igår, hur känns det med det nu? Har du vant dig vid det och inte är alltför ledsen för att andranamnet inte är förstanamn? Är det någon som har kontakt med Frejis? Hur är det med henne och Bumsis? Jag är så nyfiken på Bumsis, hon är ju snart ett år. Frejis är ju så taskig som aldrig uppdaterar oss varken här eller på FB.
    Frejis var med på trådträffen i juni Allt verkade vara bra med både henne och Bumsis
  • Ore

    Nej, om jag skulle ta och äta frukost samt packa skötväskan inför dagens utflykt, kanske...


    Tänkte också fråga om det är någon som har erfarenhet av LED-downlights som rumsbelysning? Åsikter om det, några nackdelar som ni upptäckt?


    Fast jag kommer tyvärr inte kunna kolla svaren förrän senare i em...

  • Ore

    Oj, jobbigt för Frejis... Skickar en stor kram, ifall hon är inne och läser här!


    Mugglan: Brukar faktiskt inte predika om matvanor för syrran så jätteofta, och ska definitivt inte ta upp det på eget bevåg. Första gången vi pratade om det, vid två olika tillfällen ganska tätt, så var det på hennes initiativ. Sedan har det kommit upp till diskussion en eller två gånger till...


    Låter helt underbart med eftermiddag vid havet Synd att sommaren inte är längre än den är...


    Var det Tinga som skrev om mumsiga smörgåsar? Det är nog så att jag har ganska dålig fantasi angående smörgåsar och vad man kan ha på dem. (Och då har jag ändå bättre variation än syrran!). Och ska jag sätta igång och fixa goda röror så känns det på ungefär samma nivå som att laga mat, så då kan jag lika gärna göra det... Men men, har inget som helst problem med att man gör som det passar en bäst. För sina barns skulle bör man dock göra vad som är bäst näringsmässigt, tycker jag.


    Piggelin: Gott med hemlagad mat hos dagmamman Min mormor lagade också maten när hon var dagmamma. Hon hade dock fördelen att morfar var sjukpensionär, och hemma. Så han kunde vid behov hjälpa till med barnkoll eller matlagning...


    Saknar också att läsa bok... Senaste boken jag läste var en tjock, engelsk bok och den tog 2-3 månader att läsa ut!


    Telis: Otäckt med fallet ur babysittern. Blev han mest rädd, eller fick han ont också tror du? Lillkillen rullade ett helvarv i "uppförsbacke" längs med sin pappas knän för några månader sedan, och for i golvet. Usch, vad otäckt det var. Och vad nära jag var att skälla ut maken (som om jag inte skulle kunnat råka ut för samma sak...). Annars är getingsticket värst på skadelistan. Fläkta tånaglar för att han är så ivrig att gå verkar han inte ha så ont av...?


    Lappis: Härligt att ni fått löfte om godkännande!

  • Ore

    Grattis till att ha blivit faster, Vickan! Elfte försöket, låter litet jobbigt... Fast om varje "drag" räknas som ett försök så tror jag att jag hade en del också...


    Japp, en koll i förlossningsjournalen sa mig att det gjordes åtta dragningar innan lillkillen kom ut. Och det kändes då inte så farligt... Jag hade ju vanliga krystvärkar, och de drog litet med sugklockan så det hände litet mer under varje värk, helt enkelt...


    Kul med sommarhus, AM! Vill också gärna ha en länk!


    Grattis till Televinken! Och om möjligt så tycker jag att det blir bättre hela tiden, åtta månader var ännu roligare än sju, och nio månader ännu roligare ändå... Misstänker dock att trotsålder kommer innebära små bakslag i denna utveckling


    Fru E: Jobbigt med ryggont. Men kanske inte så konstigt, med tanke på hur hårt ni har jobbat på sistonde. Ett besök hos kiropraktor eller naprapat kanske är en bra investering? Jag har "tvingat" min man att besöka den kiropraktor/massör som jag går till regelbundet, för att det inte ska bygga upp något som kan ge honom stora problem i framtiden.


    Mugglan: Som det verkar kommer vår trappa byggas av en lokal snickarfirma, så jag kan ju få det som jag vill ha det (om jag bara kan bestämma vad jag vill ha ).


    Men det här är mina trapplänkar:


    www.inoxa.se/website1/1.0.1.0/116/1/


    www.atab-trappan.se/index.cfm&l=2


    www.timberlandab.se


    www.dromtrappor.se/Toppmeny/Om-vara-trappor/Tillval/


    www.byggbasen.com/ftg/herrljunga_ledstangsfabrik_ab/6515.html


    www.trappfabriken.se/


    Men jag letar alltså mest bilder som visar hur jag vill ha det... 


    För oss har det också varit bra med en av byggfirmorna i trakten, vi är stammisar på Optimera som ligger i närheten. De har bra koll på vilka företag som gör specialbeställningar om man inte hittar det man vill ha..


     

  • Ore

    Frejis: Vad skönt att ni verkar ha löst en del problem! Men det kanske ändå är en bra idé att låta familjerådgivningen hjälpa till...?

  • Ore

    Fru E: Valde diskmaskin för bra länge sedan, så jag har inte så bra koll just nu... Ett av våra starkaste kriterier var att den skulle ha låg ljudnivå. Sedan har mina föräldrar inte varit nöjda med sin Cylinda diskmaskin, så det märket undvek jag. Gjorde en snabbkoll på tretti.se, och där fanns det en i märket Gram som var billig... Jag hoppas det märket är bra eftersom vi köpt en snygg och inte superdyr fläkt därifrån, men recensionerna var ju litet blandade...


     

  • Ore

    De sätter också en lokalbedövning innan de använder sugklockan (eller ja, de gjorde så på mig i alla fall) så jag kände inte av den det minsta...

  • Ore

    Fru E: Valde också samma märke som på kyl, frys, ugn och micro. Fast stökade till det och valde ett annat märke på spis, och yttarligare ett annat på fläktkåpa.


    AM: Det ser ju underbart ut! Kan verkligen se Livia och Hektor springa omkring där och leka! (Övervakat under några år till, dock!)

  • Ore

    Kan för övrigt tänka mig att det är trevlig att sitta på bryggan bredvid maken och dingla med benen, samt ha varsitt vinglas i handen. När barnen har somnat

Svar på tråden Livets toppar och dalar