• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • fru AM

    Telis igen: har ni varit på barnsäkerhetsföreläsning via BVC? Vi fick en genomgång och fick öva på en docka olika manövrar för att få loss saker som satt sig i halsen. Mycket bra att veta hur man ska göra (även om jag kanske skulle få black-out om det hände).

  • Oms

    AM - men fy! det är ju det där man e så rädd för! och jag som INTE gått en sån där livräddningskurs för barn! har tänkt på det ibland när Mathilda ligge  o biter på sian nappar, tänka om hon biter loss den och så hamnar den i halsen som en kork liksom. JAg vet att man inte ska ner o pilla m fingrarna då det kan förvärra det hela men jag är ju så velig på vilken heimlich som man gör på de små barnen, vet ju att det är 3 oliak beroend på hur gamla de är... tror att man kan göra den "riktiga" nu när de är snart 3 men är ju inte säker.

    och för den som undrar så kollar jag hennes nappar nästan varje dag för tecken på att de är på väg att gå sönder.

    Kul planer för kvällen förresten, bra väder ska det ju vara också så ni får nog super kul!

  • Oms

    PB - tyvärr har jag inget att bidra med till dina funderinga då det är en värld jag än så länge inte har behövt funder så mkt på för egen del, dock har jag ju läst massor här på BT och lidit m dem som gått igenom det och jag hoppas att även du får den hjälp du behöver och att det klaffar med alla tider hit o dit

  • Oms

    Liten igen - mindre verkar vara en mkt aktiv liten tjej! förstår om ni har haft fullt upp under sommaren! vad roligt med lillebror och sovtiderna! så skönt när det fungerar, har ni kört sova hela natten på honom med? vi gjord eju det på MAthilda men utan buffningar o riktig ramsa men allt det andra - fungerade ju super!

  • Ore

    AM: Är nog en väldigt bra hang-up att ha. Jag blir också jättenervös när barn springer omkring och äter, och vill att de ska sitta stilla - så det kommer definitivt vara ett krav även här.


    Jag har varit på liknande träff som AM Var jättebra att få öva!


    Ska försöka gå livräddningskurs också, om det dyker upp någon i höst...


    Oms: Förstår att det är nervös väntan med blandade känslor inför svaret på undersökningen...


    Ego: Börjar mer och mer tycka att det verkar som att mamma dragit fram pappas värsta sidor, medan pappa fått fram mammas bästa sidor. Dvs pappa är ännu trevligare att umgås med efter skilsmässan. Han är som vanligt, minus den korta stubin som han ofta haft tidigare. Medan jag undrar hur sjutton den människan som mamma har förändrats till överhuvudtaget kan ha uppfostrat mig och mina syskon? Jag hoppas att det är en fas, en slags reaktion efter skilsmässan, men jag börjar tvivla på det. Tyvärr...


    Känns förbaskat trist att på några månaders tid gå från att ha en mamma som står en nära, till att fundera på hur länge man ska försöka anstränga sig för att försöka ha en bra relation. Hur mycket saker som man verkligen ogillar ska man behöva bortse från? Särskilt med tanke på att mamma ALDRIG varit sen att tala om/låta oss märka vad vi gör som hon ogillar... Även efter att vi blivit vuxna. Hon frös nästan ut mig några månader när hon inte gillade att jag piercade mig - vid 22 års ålder...

  • Telis

    AM, åh fy vad läskigt med barnet som fick hjärnskador.


    Vår BVC-sköterska pratade en gång om hur man ska göra om dom sätter i halsen men det vette sjutton om jag skulle veta vad jag skulle göra i skarpt läge. Det var en lite virrig och jäktad demonstration hon gjorde. Dessutom är det ju precis som Omsan sägerockså att  man ska göra på olika sätt beroende på hur gammalt barnet är. 


    BS, sitter Astrid så stadigt att du törs lämna henne mitt på golvet? Televinken sitter rätt stadigt men han kan välta plötsligt så jag törs inte lämna honom. Och matstolen sitter han i medan han äter men sen vill han inte alls sitta i den så jag är hemskt tacksam för att han gillar babysittern.

  • Telis

    Jag tror att Blivande Fru L hade BF en eller ett par dagar innan nenne?


    Ore, fy vad jobbigt med din mamma! Hoppas att det bara är en fas, det vore väl inte så konstigt om hennes liv har ställts på ända nu i och med skilsmässan och att hon har fått en liten livskris. Hoppas verkligen att det är något som går över iallafall!

  • Telis

    Idag blir det en utflykt till Bondens marknad med förhoppningen om att dom ska ha vaxbönor. Ahhhhh, kokta vaxbönor med en klick smör - mumma! Havskräftor och annat kan slänga sig i väggen.

  • Piggelin1

    Telis - vi fick en stor påse vaxbönor  direkt från trädgårdslandet från mina föräldrar när de var här i veckan Hoppas ni hittar dem på marknaden!

  • kängu

    God förmiddag!


    Passar på att skriva lite medan mannen och Ru sover middag


    Ni har skrivit så mycket de senaste dagarna att jag inte alls kommmer ihåg vad jag skulle kommentera


    Men ingen prick har kommit än alltså... Spännande!


    Mugglan, vilka söta kommentarer Moa gör hela tiden


    AM, spännande med sommarhus och vad härligt med barnfri middag! Det måste jag ta och boka in snart.


    Telis och Piggis, vaxbönor är så gott!


    Ore, tröttsamt med din mamma. Hoppas att det är en kris som hon snabbt kommer genom...


     

Svar på tråden Livets toppar och dalar