Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    Livets toppar och dalar

     


    Telis skrev 2010-08-08 21:25:09 följande:
     Man undrar om dom inte borde ersatt den allmänna värnplikten med en ettårig kommunikations- och relationskurs istället för karlarna. Det hade säkert gjort världen minst lika fredlig och många familjer lyckligare.

    Så sant så sant!

    MiniMadame (8 år) knallade precis förbi och ville ha en pennvässare - kvart i ett på natten!
    Visserligen är vi svårartade nattugglor allihopa i min familj men nån måtta får det vara.

    Jag älskar mina barn men jag tycker inte alltid om dom  Sen ser jag på dom när dom sover eller sitter brevid varann i soffan utan att slåss och då tycker jag så mycket om dom att det värker - å då börjar dom slåss igen så är ordningen återställd!

    Jag längtar till att skola & fritids börjar igen så den lilla åtminstone somnar runt 10-tiden!

  • Klockarbol

     


    Lapinette skrev 2010-08-10 11:10:03 följande:
    AM - du som är expert på upplevelser, vet du något ställe som har dessertprovning? Vet att Vasastans Ost hade i våras (dagarna efter min fest) men ser inget på deras program över hösten. Tänkte att det var en bra present till min väninna som fyller 40 snart. Obs tror hon redan har varit på Chokladprovning.

    Det finns ett ställe på Nybrogatan som har brunch på helgerna

    http://www.pontnouveau.se/?id=1

    med tårtbuffé från Tösse

  • Klockarbol

    Hurra! Jag har hittat våra förlovningsringar!!!!! (i en udda temugg i en kartong med utsorterat porslin - tack och lov att den oäkta hälften har så svårt att komma sta och kasta nåt!)

    Nu kan vi gifta oss den 4e sept utan lånade ringar! :D

    Vad är GBS?

  • Klockarbol

     


    Tinga skrev 2010-08-11 19:10:28 följande:
    Lappis & AM – vad kul att ni vill luncha. J Jag gissar att du, Lappis, jobbar, så välj du ett ställe som är lätt för dig att ta dig till. Vi har inga särskilda planer för dagen, utan kommer nog mest att strosa omkring på stan.Nenne – adressen är noterad. JSnaily – äsch, vad synd att du lämnat Stockholm. Men vi får se till att göra det till en årlig tradition att ha jättetråddejt, så att vi alla kan ses någon gång ibland. Vad skönt att du verkar njuta av din graviditet nu. J PB – blä, det där med varet lät äckligt. Vad har du hittat på? Ore – ja, vem som helst får gärna prata allvar med den lille Piffen; vad som helst, bara det hjälper. LKlockarbol – så mysigt Hotel Maria är! Vi bodde i 50-talsrummet; passade min och makens smak perfekt. J Vad skönt att du hittade ringarna! Och vilken tur – låter som ett osannolikt ställe att ha dem på.

    Vad roligt att ni gillade Hotel Maria! Jag bodde i 50-tals rummet när jag var ner i våras
    Blev det några tapas?

    Jag blev så glad över att hitta ringarna så jag lipade en skvätt! Nya liknade kostar en förmögenhet! Har tydligen hänt en del med guldpriset sen -89...
    Det lär väl ta ett tag innan jag kan klanka på den oäkta hälften över att han ska spara på all möjlig bröte  och allt udda och kantstött porslin kommer hämed att kollas både 3 o 4 gånger innan det bärs direkt ut till soptunnan!

  • Klockarbol

     


    passionsblomman skrev 2010-08-11 22:08:23 följande:
      JUST precis!Nenne, det där med att man inte ska smälta smöret till degen hörde jagju av en bagare, men glömde idag. Får göras nästa gång!Ore, GUD så trista de lät, de bullarna! Som min svärmor, som avskyr sött och älskar surt/syrligt. Min smabo har jämt sagt "tack, men jag gillar inte bakverk någe vidare" tills han smakade mina bakverk dvs. Då blev det annat ljud i skällan.När hans mamma kom till oss förra året med sin version av rabarberpaj förstod jag plöstligt varför han trott att han inte gillar bakverk...jag slängde pajen. den var omöjlig att äta. Typ osockrad kändes det som. Det krullar sig bakom öronen bara jag tänker på den!

    Sån svärmor har jag också! Jag älskar min svärmor men bakverk annat än kakor det är inte hennes kall i livet...
    Torra bullar, sur rabarberpaj, osötad äppelpaj (kan möjligtvis funka med rätt slags äpplen men jag är tveksam...) och en rödvinbärskaka som tårna att krylla sig!

    När jag träffade sambons föräldrar för första gången så hade dom en Alladin-ask kvar sen julen och det här var i mitten av januari!
    I min familj överlever bara dom äckliga bitarna till dagen efter att asken har öppnats

  • Klockarbol

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-12 10:17:04 följande:
    kör försiktigt – Tinga! Vi ses! Snaily – du kan väl tuta som vanligt när ni susar förbi? Ni får gärna stanna på fika men då kommer ni väl aldrig hem... Lappis – piuhh där är du ju! Läste att en kvinna blivit rånad på en leksak igår kväll...! Telis – stackaleliten Televinken som fick syna fogarna, men inte är du väl någon dålig mamma för det telis! (fast förstår att det känns så) Klockarbol – knäcka käken? Vad har du för monstertänder ?!?! *vik hädan* Skönt att det känns bättre idag! PB – nä, inte ens ekobullar räknas som mindre farliga vid en attack. Möjligtvis att det drar ut på lidandet.

    Nä tack och lov så är det inte jag som behövt knäcka käken pga visdomständer! Har lite svårt för att komma ihåg namn men jag tror det var stackars Kiki Kiki med riktigt svåra visdomständer?
    Mina opererades visserligen bort under narkos men det berodde inte bara på stygga rötter utan även en grundmurad tandläkarskräck som jag (o större delen av min grundskoleklass) fick i gåva av skoltandläkaren på Folktandvården...

  • Klockarbol

     


    passionsblomman skrev 2010-08-13 15:50:02 följande:
    Hm. När man bor i ett hus som är 103 år gammalt, så får man väl liksom ta att man hittar ett eller annat litet kryp här och var i skrymslen och vrår eller huuuuur?Jag har just påbörjat operation Storstädning i Gå in i skafferiet. Väldigt vad många tomma vinflaskor och ölflaskor där står...det måste väl vara alla gäster vi haft som druckit allt det???

    Jag inbillar mig att det beror på det ålderstigna huset att det alltid är någon mångfoting som bor i mina hörn...
    Hade nyss en högljudd diskussion med en tusenfoting som kilade runt vid min säng!
    Och musfällorna är nyriggade och utställda på strategiska ställen efter att jag jagade en mususling i farstun i går kväll.

    Det är kul att bo på landet, eller nåt...

  • Klockarbol

    PB - Ja, jag skulle få spader om jag inte kunde öppna dörren och välta ut i skogen! Vem hade trott det när min barndoms bästa vårtecken var (och faktiskt är fortfarande) när det doftar torr och dammig sandningssand på trottoarerna

    Fast jag skull vara nöjdare om de snuskiga krypen höll sig i just skogen! Plockade en tvestjärt ur håret på tonåringen i går - vet inte vilket som var svårast, få dottern att stå still eller trassla ut tvestjärten ur håret!

    Gulögonsländan träffade jag för flera år sedan när jag pluggade trädgård med odlingsinriktning. Jag lärde mig den bara med det vetenskapliga namnet Chrysoperla - visst är det ett vackert namn!?! Jag ville döpa yngsta till det men fick inte för sambon...
    Lite jobbig är den (sländan inte sambon) på våren när innanfönstren tas ur för då ligger dom i hundratal mellan fönster och karm!

    Styggsnigel plockar även jag dagligen  inte så illa i år dock tack vare torkan vi hade.

    Sambon vill inte ha katt igen så jag håller tummarna för att grannen ska skaffa en yngre förmåga som kan hålla mössen borta!

    Brudsommar - mina barn går hos en specialtandläkare som jobbar med vuxna tandläkarrädda och profylaktiskt med barn så dom inte ska bli rädda
    Jag har aldrig följt med dom till tandis för att inte skrämma dom! Har en tendens att bli häftigt illamående när jag kommer in på en mottagning...
    Själv går jag till en tandläkare som använder lustgas. Är nog helt ärlig anledningen till att jag fortfarande har mina egna tänder kvar!

  • Klockarbol

    Min äldsta togs med sugklocka, jag hade inga krystvärkar alls så jag antar att det var därför hon behövde få lite hjälp.
    Hur många drag har jag ingen aning om, delvis för att det är 18 år sen men ffa för att jag var helt utslagen av petidin! Jag var dock rejält tilltygad efteråt o syddes en del. 

    8-åringen var planerat snitt. Vi hade precis fått en ny chef på jobbet och han tyckte det var himla lustigt att jag var så bombsäker på vilken dag det skulle bli

Svar på tråden Livets toppar och dalar