Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    Livets toppar och dalar

    Jag har bara smygit lite på den här tråden sen senaste trådstarten men vill ändå uttrycka mitt deltagande till er alla och i synnerhet till Snorkfröken och hennes familj.

    Jag är oändligt tacksam att jag är förskonad och slipper förstå vad man går igenom när livet utsätter en för något sådant här.

    Vänliga och tårögda hälsningar,
    Klockarbol

    Jag är strax över 40, bor i mellansverige med sambo och 2 döttrar, har strl 38 i skor (utom i pumps, då har jag av nån anledning strl 37) och all choklad är min favoritchoklad så länge den inte är mörk. (Är lite småhemlig med vem jag är än så länge då det inte är tänkt att det stundande bröllopet ska vara allmänt känt innan det har skett)

  • Klockarbol

     


    Oupsie skrev 2010-07-28 21:19:05 följande:
     På tal om det där med sömn som småbarnsförälder, min mamma skrev dagbok till mig från det att jag var 3 månader ungefär, hon plockade fram den nu och jag låg och läste i den igår. Varje dag börjar med "Idag vakande du kl. 4.30/5.10/6.30 (trodde inte mina ögon när jag såg klockan)/5.30.../.../ och ikväll så somnade du kl..." Hon måste ju ha varit som en Zombie med de sovtiderna och när jag kommenterade idag så sa hon att det var verkligen jättejobbigt och hon hade varit väldigt trött hela tiden. Blev lite rädd när jag läste den där boken... men det blir som det blir.

    När min äldsta dotter var ny så skrev även jag dagbok till henne, vad hon gjorde, vem vi träffade och enstaka förebråelser om dagar när det vaknats tidigt som attan. Den stora sov hela nätter från första början så jag blev himla förvånad om hon vaknade före 7.00! 

    Yngsta dottern drabbades av en enastående "3-månaders" kolik från det att hon var knappt 2 månader till dess att hon hade fyllt 10-månader.
    Det stackars lilla barnet har ingen dagbok... Hon har ett excel-dokument med Ät- Lek- Sov- och Skriktider per dygn...
    Skriktiden snittade 14,5 timme per dygn och den längsta sammanhängande sovtiden jag hittade var 2 timmar under dessa månader så jag är lika ledsen som hon över att det inte finns någon dagbok - jag har nämligen ingen aning om vad vi gjorde under den perioden i hennes liv!

    Konstateras kan att det uppenbarligen jämnar ut sig till slut

    Jag drömde om Snorkfröken i natt och vaknade gråtandes. Så märkligt det är ändå, jag har följt den här tråden i 5 dagar och det känns som en livstid.

  • Klockarbol

    @Parnassia

    Tänk vad man får lära sig bra saker! Hade ingen aning om att Lergigan är bra mot illamående!
    Jag äter Lergigan på kvällen för att få lite lättare att somna, funkar sådär men helt bättre än utan iaf :D

  • Klockarbol

     


    Parnassia skrev 2010-07-31 22:42:49 följande:
    Klokarbol - aha, där ser man. L är bra mot mycket mao. Anledningen till att jag fick L var förstås illamåendet men innan jag fick L provade jag vanliga receptfria postafen. De finns ju på apoteket, mot tex åksjuka, men de kunde jag inte äta för jag somnade stående i princip. Har du testat dem?

    Hehe, jag blir illamående av postafen...

    När jag var liten fick jag Glanil mot åksjuka men misstänker faktiskt att det var åksjuketabletten som gjorde mig åksjuk

    Fast jag är en sån där "svår" patient att medicinera enligt min doktor eftersom jag sällan eller aldrig tål nåt läkemedel annat än i pyttemängder.

    Fast i gengäld så räcker ett glas vin långt för mig

  • Klockarbol

     


    Oupsie skrev 2010-07-31 22:55:21 följande:
    Blir man trött av Lergigan? Eller fanns det några som man inte blev så trött av? För jag är redan väldigt trött...

    Ja jag blir trött och såsig nån timme efter att jag har tagit Lergigan fast det håller inte i sig speciellt länge, bara en halvtimme ungefär.
    Men då har jag ju fått den istället för insomningstablett så den kortvariga effekten kan ju ha med mina sömnsvårigheter att göra.

  • Klockarbol

    Hihi, vilken fart det är i den här tråden!

    Har varit hos mamsen sen i går (datorlös) för att hämta hem familjens minimadame som har frossat i 2 veckors mormor-tid och hade helt käckt 15 sidor (!) tråd att läsa igenom .

    Bockar och tackar för nykomlingshälsningarna - konstaterar att jag på något märkligt sätt känner mig "hemma" i den här tråden trots att jag nog är äldre än de flesta och har passerat småbarnsåren (två damer 18 och 8 år) och borde göra klart det sista inför det planerade bröllopet 4 september istället för att hänga här .

    @ Oms - Håller tummarna för att ni hittar en bra lösning som funkar för både er och tonåringen. Ingen lätt sits alls och visst är det lätt att känna sig 'skyldig' när det strular.

    Vi har ju som sagt 10 år mellan våra två och den yngsta upptäcktes av "misstag" vid ett läkarbesök och då var vi redan mer än halvvägs... Smått förvånade blev vi kan jag lova .
    Att i det läget berätta för en 10-åring som ville ha en storasyster och en hamster att hon skulle få ett småsyskon var inte helt okomplicerat...
    Hon spände ögon i oss och förkunnade att "Nån lillebror vill jag verkligen inte ha! Då får ni byta!"...

    Periodvis har det fungerat utmärkt med 10 år mellan barnen och långa perioder har det varit rena dårhuset här.

    När den stora vaknade en morgon och var Tonåring så var hon runt 13 och den lilla 3 år och full med trots så var det inte lika skojigt.
    Vid något tillfälle gav den stora bort den lilla till en vilt främmande kvinna på parkering vid det lokala köpcentrat! Tack och lov så lämnade den vänliga (och säkerligen förvånade) kvinnan in vår yngsta dotter på kundservice...

    Det var ett av dom tillfällena i livet då jag undrade varför jag nånsin flyttat hemmifrån :s

  • Klockarbol

     


    Piggelin1 skrev 2010-08-04 23:25:17 följande:
    Har plussat på mina husmorspoäng idag - plockade vinbär hos svärmor häromdagen & idag gjorde jag röd vinbärsmarmelad med mandel och så svartvinbärssylt. Har hunnit testa den förstnämnda, blev faktist riktigt god! Ngn som förresten har koll på skillnaden mellan sylt & marmelad, rent definitionsmässigt, för ngn direkt skillnad ser iaf inte jag när man gör det själv. Funkar lika bra på mackan som i yoghurten eller till osten typ...
    Röd vinbärsmarmelad med mandel låter fantastiskt gott! *googlar recept*

    Marmelad innehåller mer socker och mer pektin (fast jag använder pektin på påse för att kunna minska på sockermängden). 
    Oftast brukar jag invänta resultatet innan jag bestämmer mig för om jag har gjort sylt eller marmelad

    När jag var som mest i gasen med att safta och sylta så bestämde jag mig för att göra sockerfri slånbärssaft till den oäkta hälften. För att inte behöva använda så mycket sötningsmedel så blandade jag slånbärssaft med kokt äppelsaft - och fick den geleigaste gelé jag någonsin gjort...
    Himla svårt att få ur den ur flaskorna dock :s

    I morgon är vi lovade uppehåll i mina krokar så då hoppas jag på svamptur i skogen med bästaste vännen
  • Klockarbol

     


    Tinga skrev 2010-08-06 13:44:36 följande:
      Då kanske du vet var man äter gott?

    Jag rekomenderar varmt Marias Tapasbar på Hotel Maria i Helsingborg! Misstänker starkt att dom har landets bästa tapas - deras getost med honung och nötter är underbar 

    Även hotellet är bedårande, brukar bo där (och äta där) när jag åker till Helsingborg i tjänsten!

    http://www.hotelmaria.se/

    Äsch, nu blev jag ju hungrig... Detta kommer sluta med att jag behöver ny klänning till den 4 sept

  • Klockarbol

    Koko - Grattis till att ha fått sova en hel natt  Håller tummar för att det snabbt blir en vana!

    Telis - nu är det himla länge sen mina barn var små men även jag tror att du är inne på rätt spår med att liten faktiskt är hungrig. Håller tummar även för dig att liten bestämmer sig för att äta mer på dagarna och sova lite mer på nätterna - att aldrig få sova ordentligt är verkligen inte roligt!

    Fru Cici - Jag har jobbat 75% de senaste 4 åren (minimadame är 8 nu) och rekommenderar det varmt, 6 timmars jobb per dag har givit mig en perfekt balans livet! Jag både kan och orkar vara en sån mamma som jag vill vara

    Soldemor - Jag Hotel Maria ligger precis mittemot Maria kyrkan som fö är en himla fin kyrka!
    Hur gick det på kattutställningen förresten? Eller är jag dagvill så den inte har varit ännu?

    PB - Liten kram från ännu en nykomling.

    Nenne - Jag blir nästan lite trött av att läsa om vad du hinner med en dag när du mest sovit 

    Idag har det storstädats säng och under sängen vilket är en utmaning i ett mycket litet hus! Men med lite assistans från BM och äldsta dottern så gick det utmärkt
    Hade dock hoppats på att hitta de förbenade ringar under sängen men icke. Börjar känna mig mer gråtfärdig än stressad över de försvunna ringarna nu

Svar på tråden Livets toppar och dalar