• Fru sy

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Det gick bra hos läkaren i eftermiddags, men jag berättar lite mer senare vi hå¨ller på och städar nu och vill gärna bli färdig med det.

  • Fru sy

    Ja då var det färdig städat och fåren har fått mat... Det kändes bra hos gyn idag, alla proverna som togs för väl en vecka sedan såg bra ut. Skönt. Det gjordes ett vul på mig, alla äggblåsorna (mannen kallade den för bubblorna när vi pratade om de efteråt  var fortfarande i samma storlek med kollade in så de inte låg på rad som ett pärlband och det gjorde dem inte. Däremot så såg slämhinnan i livmodern ut som det skall göra på dag 14, hon pratade om 3 lager vilket var bra. Så tydligen producerar min kropp hormon så att den blir bra men inte tillräckligt för ägglossning. Så allra troligast är att min kropp inte kommit igång efter p-pillerna än. Enligt läkaren kunde man vänta ett tag till... hon sa att det är möjligt att det tar ett år till kanske mer innan mensen kommer tillbaka av sig själv, men vi kände båda att vi vill gå vidare nu så då gör vi det. 

    Så i nästa cykel skall jag äta pergotime oxå, och så skall jag tillbaka på vul på dag 12-14 för att kolla hur det ser ut med äggen då. Hon vill följa hur man reagerar på pergotimen och det känns ju bra. Sen kunde jag äta den under sommaren oxå utan undersökning. Enligt henne är medel att det tar två år innan man blir gravid från att man börjat med utredningen, så hon betonade hela tiden att det gäller att vi har tålamod. Hon sa att hon har tålamod, det gäller bara att vi har det oxå. Enligt henne är det inte ovanligt att folk tröttnar under tiden för att man vill att det ska ske nu eller meddetsamma. Vi är båda nöjda med läkaren, hon känns väldigt duktig och erfaren
    Känns lite hoppfullt nu igen, även fast jag vet att det kan ta och säkert kommer ta lång tid så kommer det troligen finnas en liten chans nu igen och det känns ju bra.

    Mannen skall lämna prov i burken på fredag så nu blir det lugnt i sänghalmen fram tills dess, men det får vi väl klara. det är ju för en bra sak ,-)

  • Fru sy

    Har precis fått veta att vi har en elev på skolan som är smittad av tbc. Är det någon som har koll på vad det innebär? Tydligen kan man bli smittad nu men att det inte bryter ut förrens lång senare. Att jag funderar beror så ju att vi är i den situationen vi är och att det känns dumt att påbörja stimuleringen om man är smittad... samtidigt läste jag att man behandlar en gravid kvinna på precis samma sätt som man behandlar en icke gravid, så då borde det väl inte vara någon fara... eller skall man testa sig? Kanske skall ringa och prata med kliniken eller förstorar jag bara upp allt nu eftersom jag känner att jag inte har någon koll alls?!?

  • Fru sy

    *Vinkar till Ingis innan det är dags att springa på lektion igen*

  • Fru sy

    Tack för era svar om tbc, vill liksom inte ligga på för mycket om det här på skolan och prata med skolsyster mer eftersom hon sa att jag inte skulle vara orolig. När jag pratade med henne skyllde jag på min astma... det känns liksom som folk här fattar att det är något på gång annars... ska nog prata lite mer med mannen och så kanske jag ringer till kliniken och pratar med dem och går via där isåfall om jag skall göra tester eller vaccinera mig

  • Fru sy

    Nu måste jag slänga i mig lite mat innan nästa lektion börjar, har 15 min på mig. Återkommer senare.

    ha en bra eftermiddag!!

  • Fru sy

    Blomman: UNderbart present, de är så fina! Är också lite sugen på en sådan.  Vi gav bort en magnolia i bröllopspresent förra våren, då var tanken att den skulle blomma vid deras bröllopsdag varje vår... den blommade tydligen fint iår

    Själva förlovade vi oss på morsdag för 5 år sedan, så i lördags firade vi 5 år som förlovade. Funderar nu på varför vi valde morsdag det året, inträffar ju inte på samma datum men i år var det riktigt nära...  

  • Fru sy

     


    lanovia 08 skrev 2010-06-01 16:32:07 följande:
    Tittar bara in lite snabbt och vinkar till alla.Fy bövelen vilken stressig dag. Maken skall till oslo och jobba, jag och E skall åka med´- vi tänkte slå två flugor i en smäll och hälsa på hans släktingar. Dit skulle vi ändå någon gång i vår/sommar så då kan vi ju passa på nu när vi får betalt av jobbet för att köra bilen. Men mannen jobbar idag och alltså föll det på min lott att packa och fixa. Pjuh! Men nu är jag så gott som klar och vi kan åka direkt när han kommer hem vilket vi måste för att hinna med en sak på vägen. Tur att e har varit på det sovhumör idag. Kram till alla! Jag skall försöka få tillgång till dator under tiden.

    Hoppas ni får det riktigt härligt i Oslo Lanovia!! Duktigt av E att pricka in en "sovhumörs-dag" när hennes mamma behöver det

  • Fru sy

    Härligt att höra av dig Villemoa, och att allt är bra. Jobbigt med stress på jobbet, men bara en vecka kvar till sommarlov... det är ju ingenting. Själv har jag två veckor till innan det är dags för sommarlov här.

    Sonja: Din dotter är helt underbart söt!!

    Leksi: *En stor kram till dig* Och till er andra som behöver det oxå såklart!

    Hvidis: Vet inte om du skrivit det med känner du av magen något, börjar väl bli tid att testa snart om inte indianerna kommer. Eller har jag missuppfattat?!?

    Nu är det duschen som gäller sen blir det sängen. Är såå trött, vovven skulle nämligen inte sova inatt så vi var ute med henne flera gånger... hon tyckte väl det var mkt roligare än att sova...

    Imorgon skall mannen lämna burkprovet, *hoppas, hoppas att det kommer se bra ut* Är det någon som vet hur lång tid det tar innan man får provsvaren?

    God natt tjejer. Och imorgon är det fredag, underbart!!!

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...