• andbeyond

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Här är ännu ett mysigt ställe där vi kan sätta oss i ringen och ta varandra i hand. Glad eller ledsen, dag eller natt så finns vi här


    Läsning sker på egen risk. Vi undviker då inte diskussioner om diverse kroppsvätskor, sexliv, sjukhus och övriga saker som skulle kunna anses vara en aning privat.

    Vi har gemensamt vår längtan efter barn, men efter många långa trådar hör vi också ihop i vänskap.


    Tråden har nu fått en hel del trådbebisar jollrandes i hörnen till vår stora glädje

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3672148.html


     

  • Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...
  • ingenjörsbruden

     


    lanovia 08 skrev 2010-07-30 09:17:48 följande:
    Gick typ hela eftermiddagen igår och funderade och funderade, vad 17 är PT förkortning för??? Till slut klirrade mynten till så ni borde hört rasslet allihopa. Inte alltid man är snabbtänkt.

    du får gärna förklara för mig!

  • passionsblomman

    Men Ingis, vad är det de gör på kliniken då egentligen? Får man bara piller och så sätter det igång en blödning?
    Det där med skrapning-är det om det är längre gånget eller vad?

    -Det märks att jag aldrig varit med om detta va?

  • passionsblomman

     


    ingenjörsbruden skrev 2010-07-31 11:38:18 följande:
      du får gärna förklara för mig!

    Personlig Tränare, eller det mer hippa då: Personal Trainer.

    Eftersom jag gillar vårt svenska språk så väljer jag det första.
    Och PB - som jag kallas i andra tråden- som PT blev ju en bokstavskombination det också! Tänk när jag har ett B&B också! (i andra tråden är det en tjej som heter Parnassia, och vi har sagt att det framöver får bli P&P´s B&B här i huset.

  • Daa

    Ja, det är ju dubbelt så mycket järn som ryker, så jag är nog dömd till järntabletter under hela graviditeten. Men får jag tillbaka lite energi, så kanske jag orkar motionera lite och det mår ju magen bättre av.

    Sedan finns det ju lite olika sorters järntabletter och har jag tur kanske det finns någon som är snällare mot min stackars mage. Dem jag tar ska man ta på kvällen och inte till mat, men det kanske blir bättre för magen om man tar dem på morgonen. Men vad händer då med effekten? Har inte den blekaste.

    *lite sur över att alla barnmorskorna hade semester igår*


    passionsblomman skrev 2010-07-31 11:34:00 följande:
    Daa, FY vad jobbigt med järntabletterna!Jag mådde så risigt av dem att jag till slut sket i att ta dem. Men jag hade ju bra värde långt in i graviditeten och med extra omsorg om järn via maten till ALLA mål typ, så klarade det sig. Jag tror det kan bli tufft för dig, med två små järnkäkare därinnne. STACKARS dig! Det är inte kul alls med det där magontet!

     

  • Villemoa

    God förmiddag eller vad man ska kalla det....somnade inte förrän efter 03.30 imorse pga halsbränna och allmänt jag-kan-inte-sova...kanske ska skaffa mig en ny bästa vän som Heloise: novalucol...

    Daa: usch för järntabletter! Min mage var det helt stopp i när jag väntade Moa pga av tabletterna. Var ju hos bm i torsdags som tyckte jag skulle börja smått med tabletter igen, utöver kosten då. Hon sa att om magen blev trög skulle jag sluta tills den satte igång och sen ta en tablett varannan, var tredje dag. Jag antar att det kanske inte är något alternativ för dig eftersom du har två kottar i magen. Hoppas det löser sig iaf!
    Och ja, det ska bli jättekul med fikaträff!!

    Ingis: hoppas att morgondagen inte blir alltför jobbig! Kram!

  • Daa

    Nu ska jag vila en stund. Det blir en lång dag och jag har ju lovat mig själv att jag ska svänga rejält på höfterna ikväll.

    Om jag inte hinner titta in innan vi åker: ha en finfin lördag.

  • Villemoa

     


    Daa skrev 2010-07-31 11:59:53 följande:
    Nu ska jag vila en stund. Det blir en lång dag och jag har ju lovat mig själv att jag ska svänga rejält på höfterna ikväll. Om jag inte hinner titta in innan vi åker: ha en finfin lördag.

    Ha det så trevligt på bröllopet!! Själv ska jag åka till IKEA och köpa garderober + säng till Moa. Exakt när är det min bebis blev 2 år och 4 månader?!?!

  • passionsblomman

    Fy tusan! jag minns att jag köpte sådant där bulk-medel på apoteket för att hålla magen lite i gång, och man kan ju ta linfrön, antingen med vatten, eller tex i havregrynsgröten, eller katrinplommonjuice och sådana där saker, så man iallafall gör det mn kan för att hjälpa sina stackars tarmar. Men det är ett helsicke!

    Och Villemoa-hasbrännan är också ett helsicke!

    (kommer ni ihåg att jag hade ett litet utspel om fröjden av alla krämpor och symtom man kan pricka av när man är i det välsignade tillståndet...Jag vill minnas att förstoppning, halsbränna och hemorrojder var några av punkterna där.)

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...