• andbeyond

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Här är ännu ett mysigt ställe där vi kan sätta oss i ringen och ta varandra i hand. Glad eller ledsen, dag eller natt så finns vi här


    Läsning sker på egen risk. Vi undviker då inte diskussioner om diverse kroppsvätskor, sexliv, sjukhus och övriga saker som skulle kunna anses vara en aning privat.

    Vi har gemensamt vår längtan efter barn, men efter många långa trådar hör vi också ihop i vänskap.


    Tråden har nu fått en hel del trådbebisar jollrandes i hörnen till vår stora glädje

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3672148.html


     

  • Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...
  • Heloise

    Daa: jag har läst att en del ersätter tabletterna med blutsaft? Kanske det kan fungerar bättre för dig, annars maximera järnintaget genom att äta mkt järnrikkost och se till att äta c-vitamin till så tar man upp ännu mer.
    Jag önskar att man kunde skicka järn mellan sig, jag har ju som sagt var alldeles på tok för högt och kan nog med lätthet dela med mig till dig och huliganerna samt Villemoa och hennes knodd, andbeyond kanske också behöver? Är det itne konstigt att det inte verkar finnas nåp mellanläge? Jag har alldeles för mkt, inte lagom utan hejdlöst för mig och måste ta massa blodprover för det, och de flesta har alldeles för lite och måste tvinga i sig skit(haha där var jag lite smårolig) tabletter som får dem att må dåligt!

    Hoppas ni får en härlig dag allihop, på IKEA, bröllop med bästisar och Ingis, härlig är kanske inte ditt eldord för dagen, men jag hoppas att du får må så bra du kan och att det går fort och smärtfritt. Jag har bara gjort en abort och var då ganska sen så det blev en skrapning, fast jag fick mf på dagen/natten innan skrapningen så det var väl inte idealt direkt. Men man tar det bästa beslutet som är möjligt baserat på en rad olika apekter och så är det inte mer med det.

    Mmm bitch chefer ska vi inte prata om då kokar mitt blod också, men hon har semester just nu Livet leker! Ja jag börjar väl fatta att jag kommer bli tvungen att bli sjukskriven om ajg itne blir beviljad HP, då kan jag gå hem i sutet av september eftersom jag har sparad sem

  • Fru sy

     


    passionsblomman skrev 2010-07-31 11:11:05 följande:
    Fru Sy, DU TÄNKER FÖR MYCKET!!!!Jag vet att det är helt uppslukande med detta med Äl och cykling hit och dit, MEN du kommer aldrig någonsin att på timmar och minuter kunna veta att "NU lossar ägget" och var jäkligt glad för att det inte är det som behövs heller!Ta detta från en kvinna med oregelbunden cykel som försökt få till det i snart nio år. Mycket medvetet och ÄL-räknande i åtminstone de senaste 4.Du behöver bara veta att dagarna innan, under och efter utslag på stickan är det bra att ha sex. visar ju att hormonstegringen skett och att det därmed kommer att lossa ett ägg någon gång under de närmsta 36 timmarna.Alltså är det bra om man egentligen redan haft sex dagen innan, eftersom simmarna lever i ett par dagar, och då finns de ju redan där redo att möta ägget. Sedan "fyller ni på" så att där finns pigga simmare de närmsta dagarna.Det kan mycket väl vara ägget som lossade, det du kände. Men det kan ju lika gärna vara att det är på G. Det är bra för dig att veta om hur kroppen känns för att du ska kunna känna dig själv och cykeln även utan stickor. Så hur magen känns, hur flytningarna ser ut och de där grejorna, det är ju bra att man lär sig.Men inte ens när man tar sprutor för att ägget ska lossa mer exakt, vid inseminationer och Ivf så vet man mer än på dygnet när. Gör dig själv tjänsten att vara glad att du fick , koncentrera dig på det vi alla vet:att nu är det alltså läge för ÄL-skog. Jag hoppas ni styrde upp den saken igår, och så gör ni om det idag! Glöm inte att det är väldigt vettigt att som sagt också ha sex dagarna INNAN, eftersom när gunbben väl kommer så kan det lossa när som helst!Grattis till att din kropp nu verkar vara helt med på noterna! Det låter som Äl utan tvekan.

    Jag vet. Önskar att det gick att stänga av hjärnan men det gör dessvärre inte det. Eftersom det är första gången gör det ju att jag blir ännu mer nyfiken på vad som händer med kroppen och funderar ännu mer, även om jag inte vill det....

    Och vi har sexat på mycket, hade tur och tajmade in "varannandagssex" så det inträffade kvällen innan jag fick utslag.

  • passionsblomman

    Fru Sy, nä, stänga av hjärnan vore ju dumt.
    Men du kan försöka skaffa dig lite mentala saker och målbilder, så du får ett lite annat fokus.
    Klart du känner efter i kroppen hur allt känns, det gör vi väl alla! Det är ju dessutom bra om du nu här till dem som känner av Äl, då har du ju egna signaler, utöver de förbaskade stickorna.

    Det är ju bara det att sedan kan man ha månader då alla signaler blinkar för fullt och ändå inget utslag på stickan, eller tvärtom.

    Det jag önskar dig, så här i början av era barnförsök, är en glad, förväntansfull och rolig tid. Så du inte redan första vändorna är helt fixerad vid plus eller minus och bara räknar antal försök. Det blir ett så jävligt och långt år då, det där alldeles normala året, som inte alls är konstigt om det tar.

    Just nu är det ju bara glada gubbar och glädje över att din kropp är på banan igen som är något att ha fokus på! Nu kan ju all den där längtan du har inom dig bli verklig.
    Ni har dessutom prickat in samlivet perfekt ju.
    Mn SNÄLLA rara du, leta upp ett mantra inom dig som du kan använda, så att inte ett minus skickar dig rätt ner i brunnen om ett par veckor. Det vore så totalt onödigt.

    Jag tror inte det är stänga av som är frågan, utan fokusera om och sätta en rimlig mål och hopp-bild. Och visst, det är inte lätt-vem tusan har lovat en att livet skulle vara det? Men det går och är inte alldeles omöjligt. Och behövs, för att skydda sig själv en aning i den här karusellen.

  • Fru sy

    Jag vet att det kommer bli annorlunda när jag börjar jobba igen, då händer så mycket så man har inte riktigt tid att tänka på allt annat. Men när man sitter här och bara har 2 veckor kvar på semester och inte riktigt vet vad man skall ta för sig har jag svårt att fokusera på något... tänkte ju att jag skulle plocka vinär idag men jag har inte ens kommit ut ännu, inte för att jag är deppig utan för att jag inte har någon lust att göra någonting riktigt...

  • passionsblomman

     


    Fru sy skrev 2010-07-31 12:59:38 följande:
    Jag vet att det kommer bli annorlunda när jag börjar jobba igen, då händer så mycket så man har inte riktigt tid att tänka på allt annat. Men när man sitter här och bara har 2 veckor kvar på semester och inte riktigt vet vad man skall ta för sig har jag svårt att fokusera på något... tänkte ju att jag skulle plocka vinär idag men jag har inte ens kommit ut ännu, inte för att jag är deppig utan för att jag inte har någon lust att göra någonting riktigt...

    Jo, det där är ju sant. Att ma behöver saker att skingra tankarna med.
    Men vinbär hinner du väl plocka några nu? Jag har inte ens börjat med min städning än, och den måste jag ju göra. Fast det är ju roligare att prata med er....

  • Fru sy

    Mannen kom precis in och drar ut mig. Han klipper gräset och så plockar jag bär, det känns roligare än att vara ute själv. Att det dessutom sprack upp här och solen skiner gör ju inget.

  • Heloise

    Funderar på om jag ska starta ngn form av betting system för julle Varenda kund klappar på magen( känner mig som Buddah, rub the belly for good luck) och så säger de, åhh det är en pojke, det är jag säker på, eller åhhh det där blir den flicka sanna mina ord Man kanske kan tjäna sig en hacka?

    Nu gör det mig inget alls att folk klappar på magen, jag känner mig iofs som en buddah men vad gör det? Magen är stor och klotrund, klart folk måste ta på den haha

    Men vad tror ni? Kan jag bedriva lite illegal spelklubb ang Julles kön? Folk verkar även säkra på vikt/ datum/ ögonfärg etc

  • ingenjörsbruden

     


    passionsblomman skrev 2010-07-31 11:40:12 följande:
    Men Ingis, vad är det de gör på kliniken då egentligen? Får man bara piller och så sätter det igång en blödning?Det där med skrapning-är det om det är längre gånget eller vad?-Det märks att jag aldrig varit med om detta va?

    I vanliga fall så tar du första pillret på mottagningen i närvaro av bm....men då vi skulle ha kalas o ändå var inne på hemabort så fick vi ynnesten att göra hela konkarongen hemma.

    Fram till v 9 så gör man en medicinsk abort. Ett piller stoppar graviditeten (progesteronet) o sen tar man piller som driver ut o sätter igång sammandragningar.
    Sen är det samma regler som efter en förlossning.....inget sex eller bad förrän det slutat blöda.

    Nu måste jag gå o leta upp busan....det blev tyst i huset....

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...