Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-05-18 15:42:52 följande:
    pb - koka gröt ytan tillsyn är livsfara! Tur att det inte gick värre.

    Ja verkligen! Hur fasen kan man vara så tankspridd! {#lang_emotions_embarassed}

    Lite annan vettig nytta har jag iallafall också gjort, utöver att nästan elda upp vårt hem.
    Jag har fått tummen ur och ringt kommunen för att få mer detaljerad vetskap om våra egentliga tomtgränser.

    Jo, för på grund av vårt hörnläge med vägkorsning och allt härutanför, så verkar väldigt många veta -och tycka-väldigt mycket om just vår tomt, våra buska, vår häck, våra träd och vad vi får ha var och hur högt /brett/tätt detta får vara.
    Jag smider stora planer för plank, staket och planteringar i  en förhoppningsvis någorlunda sbar framtid och då är det ju en klar fördel att SJÄLV veta exakt vad jag får göra och hur jag får göra det.
    För övrigt är jag alldeles för självständig för att orka lyssna på allt "vetande" som grannar ägnar sig åt. En gubbe stannade ju för en tid sedan bilen och hävede utan att ens presentera sig ur sig att "klippte vi inte ner den där jävla häcken skulle han skicka kommunen på oss"

    ??? Ja, nu kan jag nog iofs ringa kommunen alldeles själv och jag ser dem inte som några fiender uta tvärto som enbra informationskanal om vad som gäller för vår fastighet.
    Så nu har jag pratat med två jättetrevliga kvinnor och ska få hemskickat vad de har för material och så ska de gräva vidare, för eftersom tomten är så himla gammal så finns inte kartor och mått på riktit samma vis som det gör över nyavstyckade tomter.

  • passionsblomman

     


    Tinga skrev 2010-05-18 16:01:00 följande:
    PB - jag har gått brandutbildning på jobbet idag, och näst efter anlagda bränder är bränder i anslutning till matlagning den vanligaste orsaken till eldsvådor. Tur att det gick bra!

    Men GUD, är anlagda bränder verkligen så vanligt att det slår matlagning och glömda ljus??? Vad hemskt!

  • passionsblomman

    Usch! Fy 17! Jag har jobbat extra som sanerare efteer bränder, så jag vet hur det ser ut när det brunnit. Både när det brunnit rejält och bara lite grann.
    bara lite grann ställer till en hel del... Och fattar ni hur vanligt det är att folk inte har någon hemförsäkring??? Det är helt vansinnigt!

  • passionsblomman

    Hejja Mugglan! *firar glatt blåsorna med en glass jag med*
    Visst blir man lättad! När hon räknade mina sa jag Va? Jaså? Ojdå och hon sa "ja vaddå, hade du inte väntat dig det eller?" Nä, det hade jag inte....

  • passionsblomman

    Mugglan, ja det är ju verkligen ett gammat hus vi har och ett kök som ska vara det där lantköket med vedspis igen bara vi får råd. Bänkskivan är jag dock tveksam till även jag. Jag tycker för övrigt att diskbänk är underskattat bland alla infällda hoar och hällar.
    Vi behöver också någon slags kombo av köksö/köksbord dock och då är det ju skönare med trä än tex granit när man sitter och äter.
    Well, det är en bra bit bort i pengar, men drömma är ju roligt!

  • passionsblomman

    Apropå ägg så ska jag väl nu bege mig ut i spenaten och försöka göra ännu en insats för att förhindra ytterligare äggläggning i min trädgård. {#lang_emotions_death} 

  • passionsblomman

    Jag är svintrött idag! Jag var vaken lika jätteänge och sent inatt som vanligt-och så ännu lite till. men sedan steg jag upp 07.15 och tänkte att jag skulle försöka vända mitt dygn åtminstone några timmar så jag får lite förmiddagar i mitt sommarliv.
    Alltså har jag varit ute och plockat sniglar....snart har jag plockat 5000 små vidriga as. Det tycker jag är rätt många på en liten vecka. Undrans om de tänker minska något i antal snart eller om jag givit mig in på det omöjliga. {#lang_emotions_undecided}{#lang_emotions_frown}

    Iallafall så måste jag bara säga att : Vad VACKERT det är ute idag! Solen skiner så det gnistrar i gräset bland alla daggdropparna, Ljusgröna Lönnlöv och ormbunkar krullar ut sig och skimrar i ljuset. Ån rinner stilla och blänkande ner mot vattenfallet som brusar och dånar hundra meter från tomten. Det blommar enorma röda, gula och vita tulpaner som verkar råka ha hamnat lite varstans i trädgården och grannens körsbärstäd och andra grannens hägg blommar och doftar och mitt ena päronträd med. Det ser ut som en saga-om man bortser från alla skräphögar och allt som är ogjort och vanskött och helt koncentrerar sig på skönheten. Jag måste nog gå ut igen och typ bara SE på allt, och kanske knipsa lite här eller där.... 

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen