Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Schysst TS BS!

    Snigel, det blir lite mer verkligt med en mage och sparkar. Marginellt mer. Men det är as-häftigt att känna de där sparkarna, åtminstone innan det blir så trångt så allt bara gör ont eller minst är obekvämt.

    Jaså, jaha då är vi här då, jag trodde vi skulle spurta järnet för att klämma 12000, men då satsar vi väl på det här då istället!

  • passionsblomman

    Åh, det var en massa jag ville kommentera...men nu måste jag sätta igång härhemma. Eller fortsätta. Mamma och min ena lillasyster och hennes dotter kommer på onsdag. Vi har fortfarande ved vi måste stapla (och ja, det är en god början, men den räcker def inte hela nästa vedsäsong. Lika mycket till behöver vi), ikväll kommer folk från idrottsföreningen i byn och kollar i trädgården för jag har erbjudit dem att ta för sig av mina-tolv (!)- Thujor och ett gäng Syréner, räkningar ska betalas in och middag fixas. Handla inför besöket på onsdag måste vi och då betyder det att det är bara idag som någon kan städa av härhemma. Och eftersom sambon är på jobbet så verkar Någon vara *tittar mig omkring* ja just det, jag är det ja...

    Alltså har jag släpat ut madrasser på balkongen, (jo jag vet att jag höll på med det häromdagen med, men vi har flera madrasser...) lakan ner i källaren för tvätt och måste nu röja järnet i hela huset. Fy tusan vad skittråkigt, särskilt när solen skiner och jag egentligen behöver röja minst fem gånger så mycket ute i trädgården.
    Så, disciplin nu Passion! Det kommer att kännas bättre när det är gjort!

  • passionsblomman

    Nu har jag fixat låset på bår ena ytterdörr. Det har varit i baklås sedan i vintras och jag är mäkta nöjd med att ha pillat isär allt OCH fått ihop det igen med fungerande lås som resultat. Men det tog en ganska lång stund.

    Pappersrensning av högar som hamnat lite här och där-också lång stund.
    Tvätta massor av lakan som blivit liggandes i källaren...påbörjad städning i köket..tja, inte hr jag då kommit så långt, med det är ju lite mindre kvar än det var imorse åtminstone.

    Dagens hjälteinsats: jag fick syn på den största padda jag någonsin skådat när den stretade över väen här förut idag. Jag rusade ut och bar den över gatan och ner till mer skyddad terräng i vår trädgård. Den såg inte vidare tacksam ut, men kanske kommer det småpaddor i trädgården senare i sommar.

    Hosta låter mindre äckligt om man kallar dem det Svenska namnet-Funkia. Jag älskar dem! De är perfekta till allt möjligt. Särskilt om man vill ha en massa lökväxte på våren. Jo, för Funkian kommer rätt sent och då har lökarna blommat över-och då täcks de fula vissna bladen av Funkians nya fina.
    Nenne, du har köpt väldigt precis exakt sådana saker som jag vill ha...men jag får inte köpa nu. Jag måste rensa det som finns först.

    Tinga, jag blev lipfärsdig av glädje över ätbeskrivningen! Fortsätt moffa både Piff och Puff! Hejja!

    Nähäpp, mera städa...hejrå´!

  • passionsblomman

    Jag inser att detta är bra precis exakt samma som Lappis länk, men jag tar med mitt recept också ändå, för jag bara älskar den tårtan och tycker den är svårslagen när det ska vara enkelt och till många.

    Kalastårta med maräng

    75g smör
    1dl socker
    4 äggulor
    1 1/2dl vetemjöl
    1 172 tsk bakpulver
    2-3 msk mjölk

    Maräng:
    4 äggvitor
    2 dl socker

    Tårtan består av ett lager sockerkakssmet och ett lager maräng som gräddas samtidigt i en långpanna.
    Antingen gör du två bottnar och får en stor tårta (ca 24 bitar) eller en, som delas på mitten och läggs ihop till en mindre tårta (ca 12 bitar.)

    Sätt på ugnen på 200grader.
    Täck långpannan med bakplåtspapper.

    Rör smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt äggulorna en i taget och rör till en porös smet. Tillsätt mjölet blandat m bakpulvret och sist mjölken.

    Vispa vitorna till hårt skum (viktigt att alla redskap är helt rena och FETTFRIA annars blir det ingen maräng!)
    Tillsätt sockter lite i taget, och fortsätt vispa ett par minuter.

    Bred ut sockerkakssmeten i långpannan och sedan marängen ovanpå.
    Strö ev över flagad mandel

    Grädda i nedre delen av ugnen i 25 min.
    Låt svalna och lossa försiktigt från pappret m tex stekspade. Låt sedan kallna utan att flytta den.

    I orginalreceptet är fyllningen mellan bottnarna bara grädde, men jag blandar den alltid med bär.

    Min favorit är hallon, och jag brukar blanda dem med grädden medan de är frusna, så blir det inte lika "sulligt"
    Till den stora varianten behövs 5-6 dl grädde och en påse hallon.
    Ovanpå brukar jag stänka ut smält blockhocklad istället för mandel.

    Det är en underbar tårta man alltid får beröm för, lätt att göra till många och enkel att förbereda och transportera.


  • passionsblomman

    Ja, och hej förresten!
    Släkten kom i onsdags och åkte i lördags. Direkt efter deras avfärd var det dags för fotboll och bortamatch. Vi var inte hemma igen förrän till kvällen. Igår låg jag på knä i rabatthelskottat igen. Nu är det "bara" 2/3 av den ena kvar...

    Har hunnit ha en riktig jäkla urladdning med min syster, fast den var egentligen bara jättebra även om den tog en natt och massor av energi.  Det var jättekul att träffa henne och hennes lilla dotter lite mer ordentligt och utan sjuttioelva andra. Eftersom det är såpass långt upp till Jämtland så åker vi ju oftast dit i samband med jul eller andra firanden och då blir umgänget inte lika som när man kan prata mer själva. Vi har hållit helgen väldigt enkel och "vardag" med flit för att slippa stress och krusiduller.
    Annars har jag PMS och känner mig förbannat låg och frusen, liten och ledsen, för tjock för att visa mig på tråddejt och för trött för att ens bry mig ifall det blir ngt syskon eller ej.
    Jag är på dag 27 idag och väntar ju på tant så vi kan hämta ut pergotime eller vad det blir för att styra upp ÄL. Kommer tanen (vilket min sinnesstämning ju tyder på att hon gör vilken dag som helst) så bör det ju bli Äl mellan Kris Him och pingst.
    Jaha...så långt blev det visst nu, jag som skulle skriva att jag känner att jag inte har så mycket att säga och har tyckt det varit rätt skönt med en BT-paus i några dagar.

    Här i tråden verkar det mesta flyta på och inga större katastrofer ha skett.
      

  • passionsblomman

     


    muggles skrev 2010-05-03 11:37:37 följande:
    PB: stor kram till dig! Vaddå för tjock för tråddejt - nu känner jag mig förolämpad att du tror att vi bryr oss om sånt!

    Haha *skrattar lite ihåligt*
    jag vet. Det är jag som bryr mig.
    för att att jag känner mig så fel i den runda uppenbarelse som möter mig i spegeln och inte vill identifiera mi själv med den där kärringen alls. Men inte har själsförmögenheter nog att samla ihop för att göra något så drastiskt som att ta itu med henne.
    Så har det varit i flera år nu och jag känner likadant inför sådant som att råka stöta på folk från förr och behöva stå för vad det blivit av mig. På flera sätt (fan nu börjar jag lipa också).

    Och ni har ju aldrig sett mig, så inför er är kan liksom bara jag, rakt av utan att behöva skärpa till mig. Jag vill inte sabba min tråd-image coh avslöja vilken sunkig gammal arbetslös tjockis jag går runt och är.

    I helgen gjorde jag något mycket smärtsamt. Jag plockade fram att par flyttkartonger med kläder jag hade kvar i srtl 36. Min syrra har nu provat och övertagit alltihop, för på henne satt alla klänningarna och kavajerna, byxarn a och kjolarna som ett smäck. Jag insåg ju att det är mycket bättre att de används och hon har så fruktansvärt lite pengar (för hon har en sjukdom som gjort att hon egentligen aldrig kunnat jobba) så jag vet ju att de är en väsignelse för henne.
    men fan vad surt det är att stå och se kläder jag ju sprat för att jag gillar dem och så ge upp det naiva hoppet om att kunna ha dem igen.{#lang_emotions_cry}

    Usch vilka jävla skitinlägg jag kommer med! Jag skulle hållit mig till min plan och bara läst ikapp och hållit käften som jag hade tänkt.

  • passionsblomman

    Jättekonstig dag!
    Först skulle jag göra frukost och kolla BT, men då stod det folk i trädgården och var beredda med spadar. Jo, för jag har Thujor som jag -bland en hel del annat- vill bli av med härifrån. Så då blev det koka kaffe och bekanta sig mera med lite byfolk och det var skitbra.

    Sedan hade de ringt från skolan för sonen hade ont i magen. Ner och möta honom. -Han ligger nu däckad efter att ha spytt ner hela tv-rummet. {#lang_emotions_throwup}Magsjuka-jippi-kay-ey!
    Så, utvecklingssamtalet vi skulle på ville de inte att vi skulle komma till...och inte fotbollsträningen heller. Konstit va? 

    Ja så nu sitter man här och undrar om man inte också mår lite illa eller....???

    Nu ska jag se vad ni haft för er idag!

  • passionsblomman

    Tinga: FY FAN vad skitpissigt med sonden!  *skickar en kram av det rejälare slaget*

    Lappis: Men stackars stackars  din vän! {#lang_emotions_cry} Vilket jäkla öde!

    Mugglan, joråsatte...idag är det en bättre dag. Tackar som frågar. Och tack för alla kramar förresten allihop. De behövdes igår. Det är ganska gräsligt när man har så mycket ledset inom sig att det liksom bara börjar rinna ut helt ohejdat utan förvarning och i omgångar. Man kan ju inte gå ner till affären ens en gång. Och säger någon något snällt så gråter man ännu mer.

    EA, jaha, då börjar spänningen på nästa deletapp av resan igen då! Hejja!

    Sweet, du har ju bara en för gullig dotter! Arrrrg...döööördi! Hihihii!

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-05-04 15:29:24 följande:
    Ja pb, där ligger man i lä. Trots att jag önskar att jag skulle få se ett riktigt plus (mitt var oäkta när jag såg det) så skulle jag inte vilja byta mina minus mot att få missfall efter missfall.

    Jamen precis!!!

    Ea, jag väntar på tant i skrivande stund och efter det är det egentligen bara nästa ÄL, vilken borde bli mellan Kris Him och Pingst, men vi ska styra det med Pergo eller Puregon så det inte blir så ovisst. men först tant som sagt. *skriver dag 28 i almanackan*

  • passionsblomman

    Lappis, ja just det. Den lilla eskimån ska testas om det är en riktig viking eller ej.
    De på CvL sa att "ni har gott om tid att göra ett helt ivf-försök till ifall ni sedan vill det. Det är inte panik och FET är ju så mycket lindrigare när du slipper alla nedregleringar och sprutor och allt."

    Så vi kör på det.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen