• Telis

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Vi har förresten också en massa saker i vår trädgård nu! Jag är ju inte ett dugg intresserad men jag kan berätta att det är ett par träd med vita blommor, en häck med rosa blommor, lite blå blommor i gräsmattan och sen, vilket jag faktiskt vet, ett gäng röda tulpaner.

  • Telis

    Vickan, nja någon sömnbrist har jag egentligen inte, jag går och lägger mig så tidigt att jag iallafall får sju timmars sammanhängande sömn. Jag blir bara så himla trött av att hålla på och underhålla unge herrn hela dagen när han hela tiden tröttnar på grejorna så att man hela tiden måste hålla på att hitta på nytt. Jag önskar att den här gnällperioden tar slut snart, annars gör mina nerver det.


    Har ni gått och lagt er hela familjen tillsammans förut eller?! Låter ju lite gulligt i och för sig.


    pirr, det kallas för bruttolöneavdrag och är inget bidrag egentligen. Det fungerar som så att arbetsgivaren betalar IVF-fakturan och sen drar av den summan från din bruttolön. Det man tjänar på det är alltså att man slipper betala med redan skattade pengar (så man tjänar alltså typ 30%). Det är ingen rättighet utan det hänger helt på om arbetsgivaren vill gå med på det eller inte. Kan tänka mig att det är väldigt svårt (omöjligt?) att få igenom om man har en kommunal eller statlig arbetsgivare.

  • Telis

    koko, tack! Fast på nätterna är han exemplarisk faktiskt. Just kl 4.30 är väl lite väl tidigt men han brukar vakna vid kl 5 och det tycker jag är helt okej, om jag bara slipper gå upp före dess. Oftast vaknar han vid 2-2.30 också för att äta och då tar min man det passet. Televinken äter fort och maken är expert på att somna om fort efter det (vilket inte jag kan). Jag får sova från 21 till 5 och maken från 23 till 7 med ett kort avbrott så vi tycker bägge två att vi får helt okej med sömn. Fast nu är ju kl myyycket mer än 21 så nu måste jag iväg till sängen (tack gode gud för såna där ögonbindlar och öronproppar så att man slipper låtsas om att solen inte gått ner än och grannbarnen fortfarande är ute och leker ).

  • Telis
    viktualia skrev 2010-05-20 21:26:23 följande:
    Japp det har vi. Dvs Trollet har fått nattas när maken och jag behagat gå och lägga oss... vilket då har blivit ganska tidigt för att vi gett upp när Trollet bara gnällskriker.
    Det låter helt galet i mina öron. Men det är ju det som är en del av charmen med här tråden - att man får höra att inte alla gör som en själv.

    Ore, ja vi har som sagt inga problem med Televinkens sömn, han sover från ca kl 20 till kl 5 så det är ju ungefär lika många timmar som din lillkille. Det är på dagtid han tröttar ut sin stackars mamma.

  • Telis

    Hej Piggelin!! Vad roligt att du inte glömt oss helt!!


    muggles, ja den där skyltsidan var jag också inne på först men jag sållade bort den för att det inte gick att ha olika storlek på texten på rad 1 och 2,, därför blev det den andra sajten. Men matt krom blev det för oss också.


    muggles, åh vad det är gott med citronskal i mat! Jag har ett recept på kalvfrikadeller i tomatsås och den tomatsåsen innehåller citronskal - så himla gott!


    Här ska vi grilla ikväll och bara för det så kom det världens ösregn. Det som varit så kanonfint och varmt hela dagen, tyyypiskt.


    Fredagskram!

  • Telis

    Jaaa, jag har äntligen internet igen!! I fredags strax efter att jag skrev att det ösregnade här så slog blixten ner någonstans i närheten och sen dess har vi varken haft internet eller telefon. Men nu är jag på banan igen!

  • Telis

    Nu ska vi se ... jag har inte läst ikapp alla tusentals sidor ni har skrivit sen sist.

    muggles, jag vet inte om någon av dom andra har svarat redan men 300 IE är inte maxdox, det är 450. Om inte det skiljer sig mellan den långa och den korta metoden, det vet jag inte.

    muggles igen, du skrev att du kände igen dig i det här problemet med att roa Televinken här hemma och att han kräver konstant uppmärksamhet. Kommer du ihåg när den fasen gick över (för jag hoppas verkligen att den går över!? )?

    Grattis Tinga till en finfin tid på Varvet!!

    Kramar till Hattis!! Jäkla kropp att luras!

    Snaily, usch vad jobbigt med dåliga siffor på KUB!! Hur resonerade ni innan testet? Min barnmorska "tvingade" oss att komma fram till vad vi skulle göra vid ett dåligt resultat så maken och jag hade bestämt oss en viss siffra, under den hade vi gjort fvp och över hade vi struntat i det. För min del skulle oron under sex månader vara jobbigare än att ta en risken för ett missfall. Skönt att ni iallafall verkar ha en plan nu med ytterligare ett UL, hoppas att det kan ta bort all oro! Kraaaaaaaam!!

    Jag tycker att ni är skittaskiga mot kungahuset faktiskt. Dom har inte valt sina jobb själva och dom verkar göra så gott dom kan, jag tror inte att någon av oss skulle göra ett så mycket bättre jobb. Ni har ju också fått en rätt gedigen utbildning, gör aldrig ni fel på jobbet? Ni har ju dessutom jobb som ni själva har valt. Kungafamiljen är offentliga personer och till en otroligt stor del kan dom inte påverka sina egna liv men betyder det att dom inte ska få ha ett uns av privatliv? Varför ska man häckla dom för deras intelligens, utseende, språköra, kläder, osv osv? Jag tror till exempel inte att det är drottningen själv som har framställt sig som ett språkgeni så varför ska det alltid pratas om hennes dåliga svenska? Och om hon nu har gjort plastikoperationer som inte blev helt lyckade, jaha än sen då? Hon ser ju knappast ut som Michael Jackson.

    Däremot tycker jag att ni har helt rätt i att det är bedrövligt att Victoria tänker gå in med sin pappa. Det är typiskt en sån sak där dom inte borde ha något att säga till om. Liksom alla andra brudpar i svenska kyrkan. Jäkla ärkefegis till ärkebiskop!

    Själv tycker jag att Daniel och Victoria ser jättekära ut medan kungen ser lite måttligt intresserad ut av drottningen. Som under kungens och drottningens förlovningsintervju och hon har svårt med språket och säger "kan du hjälpa mig?" och han svarar "nej, det här får du klara själv". Redan där hade nog jag gett honom en propp och brutit förlovningen.

    Grattis till ett finfint provsvar även om jag förstår att bergochdalbanan är jobbig, MSW!

    PB, den där karln (ja, det är säkert en karl) skulle jag vilja nypa kulorna av.

  • Telis

    Nu betalar ju faktiskt kungen en ganska stor del av bröllopet, hälften tror jag det var. Att hans pengar kommer från skattebetalarna från början tycker jag är rätt ovidkommande, det är ju hans lön. Precis som Mona Sahlins lön eller läkarnas på Huddinge. Sen förväntas han ju hålla igång slott, ge baler och se till att drottningen har snygga klänningar (som många gillar att titta på ), det står ju liksom med på hans arbetsbeskrivning, det är klart att det kostar en del.


    Nu minns jag inte den exakta summan men jag har för mig att varje svensk betalar kanske 5 kronor per år till kungen, det tycker jag är rätt överkomligt. Om jag betalar 150.000 per år i skatt så får en femma gärna gå till kungahuset, det blir ju ändå 149.995 kronor "över" till annat mindre glamoröst.


    Att en monarki inte passar in i en demokrati kan jag bara hålla med om om det vore så att kungen hade någon makt men det har han ju inte. Han är bara en symbol och representant för landet och det sköter han, i min mening, bra. Jag skulle inte heller vilja att han var regeringschef.


    Men jag tycker helt klart att debatten för och emot ett kungahus är mycket mer relevant än om kungen är dyslektisk, Victoria gick ut med 3,0 i medelbetyg eller att drottning Silvia skulle prata bättre svenska om hon bara ansträngde sig lite.


    Rojalist, javisst.
Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen