Inlägg från: Blivande fru L |Visa alla inlägg
  • Blivande fru L

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Här kommer ett litet livstecken från smygläsaren på er grannö! (Visst låter det exotiskt {#lang_emotions_cool} )

    Tittar mest in för att tacka BS för en kanonbra trådstart!

    Jag tror inte att jag har grattat dig till plusset, Snaily. Härligt! Jag mådde inte heller illa överhuvudtaget.

    Nenne - Jag tror inte att jag vågar skicka in någon magbild, jag har ju inte ens visat mig med kläderna på ännu. {#lang_emotions_innocent} Dessutom faller jag mer och mer in i smygläsarfasonerna och tycker inte att jag platsar i galleriet. Vi får se hur nyfiken jag blir på din mage, en vacker dag kanske jag vågar blotta mig för er! {#lang_emotions_tongue_out}

    Ego- Magen växer så det knakar, börjar bli smått trött på att få höra hur stor jag är och hur stor jag kommer att bli innan augusti. Hur ser egentligen standardmagen ut, dvs när är man varken för stor eller för liten i folks ögon?! {#lang_emotions_gravid} Jag försöker ta det med ro eftersom jag vet att magen ligger precis på kurvan, det som stör mig mest är nog vilka förståsigpåare alla blir när de träffar någon som är gravid... Det är ju jag som förstår mig på och inte de! {#lang_emotions_wink}

    Kramar till er allihop! Nu är det våffeldags. {#lang_emotions_flower}

  • Blivande fru L

    Hehe, märker ni att jag gick igång på alla nya smileys?!

  • Blivande fru L

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-04-26 14:16:16 följande:
    Blivfrulmuffins – där är du ju! Ännu en som tröttnat "är ni säkra på att det inte är två?". Hur många UL har du gjort på dig själv? Eller kan du hålla fingrarna borta? 

    Haha, jag har faktiskt inte gjort ett enda UL på mig själv! Däremot lyssnade jag på hjärtljuden själv i vecka 12 och hann bli riktigt nervös innan jag hittade dem. Bestämde mig genast för att inte göra om det, det är nog bättre att be en kollega i så fall.


    MSW skrev 2010-04-26 14:51:06 följande:
    KOmmer för övrigt också ihåg att jag retade mig lite på när folk frågade hur många det var och om man var säker på att det bara var en.. Särskilt när de i nästa steg började prata om hur jobbigt det måste vara med två.. Då kände jag typ varför "hoppas" de att där är två när det är så himla besvärligt? Jaja, man överlever det med! Det bästa rådet jag fick var nog av min moster som sa "när alla ger goda råd, titta på dem och le och sedan gör som du vill och tycker", lite lättare sagt än gjort...

    Precis så önskar jag att jag kunde göra! Svårt när man är född som besserwisser...

  • Blivande fru L

    Vickan - Har själv ingen erfarenhet av minipiller men vet att en del får småblödningar i flera månader tills slemhinnan i livmodern tunnats ut. Efter det brukar många vara nästan eller helt blödningsfria. Hormonspiral funkar i princip på samma sätt, dvs slemhinnan blir tunn. Det kan vara smart att börja med minipiller medan man ammar och innan mensen kommit tillbaka. Då har inte slemhinnan hunnit växa till sig och man minimerar risken för långvarigt blödningstrassel. Lycka till! {#lang_emotions_flower}

    Här kan du läsa mera om du vill: http://preventivmedel.nu/preventivmedel/minipiller/

  • Blivande fru L

    Hallå i tråden! Jag såg att Ore undrade hur jag har det för ett antal sidor sedan. Kul! 
    Jag börjar med en Egorapport: Jo tack, jag har det ganska bra. Är sjukskriven för foglossning men mår jättebra när jag får gå hemma och pyssla i min egen takt. Jag hade säkert kunnat klara ena halvan av mitt jobb men eftersom det inte finns någon möjlighet till deltidssjukskrivning här är jag alltså sjukskriven 100%. Nåja, det är ganska skönt trots allt så jag klagar inte alltför högljutt!

    Är i vecka 32+4 nu. Magen växer så det knakar men min egen vikt går tack och lov inte lika spikrakt upp längre som den gjorde i början. Barnet har huvudet neråt och ligger startklart. Senaste veckorna har jag tänkt mycket på förlossningen och jag försöker att bli av med min dumma prestationsångest. Jag tänker liksom att nu är det upp till bevis, att bevisa att jag klarar det jag fått andra att tro att jag behärskar... Samtidigt vet jag ju att jag inte kan styra vad min kropp hittar på under förlossningen så det blir en liten konflikt där. Jag tror säkert att jag kommer att känna mig redo när det väl är dags men jag försöker i alla fall jobba med den mentala biten och får kontroll över tankarna.

    Eftersom jag inte skrivit på så länge känns det dumt att försöka sammafatta och kommentera det jag läst. Det mest aktuella vill jag i alla fall säga något om:

    PB - Fy tusan vad jag lider med er. Stor kram!

    Oupsie - Grattis, vad häftigt med ett överraskningsplus! Jag har hört att det finns folk som blir gravida fast de inte har planerat det men det är ju rätt sällsynt i den här tråden.

    Kanske vi ses snart igen. Den som lever får se!

  • Blivande fru L

    Jösses, jag glömde ju Snaily! Skönt att ni fick ett nytt UL och att det såg bra ut. Det är inte lätt med risksiffror.

  • Blivande fru L

    Vink vink!

    Jag tror stenhårt på att det är en pojke i magen. Om det är en flicka blir jag både glad och förvånad och om det är en pojke blir jag bara glad. Så känns det!

    AM - Jag har ju inte några riktiga cravings så det blir nog svårt att pröva teorierna på mig. Fram till vecka 12 var jag grymt saltsugen men det tror jag hade med att vätskebalansen var rubbad i.o.m. min hyperstimulering. Efter vecka 31 är det inte gott med kaffe på morgonen längre, men på eftermiddagen smakar det bra. I övrigt äter jag som före graviditeten, dvs mycket och ofta! Knepigt va?

  • Blivande fru L

    God morgon och stort grattis till alla som plussat den senaste tiden! Nu kommer plusvågen igen, jag känner det på mig - yiiihaaaa!

    Porchez - Jag brukar tänka att jag drar ihop ett blixtlås bakifrån rumpöppningen (kul ord  ) framåt mot klitoris. Det ska kännas som ett litet lyft i slidan, som att man försöker knipa om något som är på väg ut. Du ska inte knipa med skinkorna, hålla andan eller spänna magen. Vet inte om min beskrivning gör dig så mycket klokare. Kolla här också: http://www.pfizer.se/upload/productimages/491/B%C3%A4ckenbottentr%C3%A4ning.pdf

    Zesa - Välkommen! Om ni söker hjälp brukar man börja med att ta hormonprover för att kolla om du har ägglossning och i något skede förstås ett prov på mannens simmare. Njut av bröllopet i första hand nu och lycka till!

    Ego: Jag mår utmärkt! 34+6 idag. Lider inte särskilt av värmen, är inte svullen och tackar min långa överkropp för att jag både kan andas och sitta ner utan att ha barnet upp i halsen. Bara för att jag skrev det här kommer säkert allt att bli överjävligt nu.  *Tar i trä*

    Gravidsex: Hade kraftigare orgasmer i mitten av graviditeten. Det var helt galet och jag hade nästan muskelvärk i livmodern efteråt! För tillfället är jag inte så sugen och maken är för upptagen med renoveringen för att det ska bli något annat än tandborstsex och det är vi rejält trötta på...

  • Blivande fru L

    Hattis -hoppas, hoppas, hoppas att det är en blödning som inte betyder att något är galet. Stor kram till er! 

  • Blivande fru L

    Tinga - kul med japanrapporter! Uppvärmda toasitsar, det var det galnaste! Men skönt, kanske?

    Lappis - kul med ny bil om ni slår till! Vi skulle behöva en större bil eftersom barnvagnen bara går in i bakluckan om man monterar av hjulen... Budgeten tillåter dock ingen ny bil, snarare en från 90-talet eller möjligen tidigt 00-tal.

  • Blivande fru L

    Hattis - Bra att det "bara" är lite och brunt. Ring och be om ett VUL! Du får antagligen vänta någon vecka på det eftersom det ligger i allas intresse att du inte kommer för tidigt så att man säkert kan se hjärtat. Kram!

    PB - Stor, finländsk styrkekram till dig! Bra att du skrev av dig här!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen