• Soldemor

    Tantvarning del 8

     


    Villemoa skrev 2010-04-30 13:33:48 följande:
    Soldemor: Det var såå roligt att se dig på tv häromdagen och duktig var du också! Men fasen vad svåra frågor det var i just er omgång!! I vanliga fall brukar jag kunna svara på de flesta

    Visst var de svåra! Fast vissa får hur lätta som helst! Lustigt det där hur det faller sig...

  • Soldemor

    Vad kul att höra att livet lever som det ska med tanterna!
    Varning: nu jag skall jag gnälla, bara lite: min Valborg blev ingen höjdare. Ca 20 min innan det var tänkt att jag skulle åka hem, fick jag göra en akututryckning med en djurskyddsinspektör till en gård vars ägare mådde väldigt dåligt. Jag fick stötta gårdens ägare medan inspektör och veterinär avlivade djuren. Jag vet att uppgiften att stötta lantbrukare ingår i min tjänst, men ingen har sagt vad det EGENTLIGEN kan innebära. Och ägaren ville själv vara med när katterna som fanns där skulle avlivas. Jag fick verkligen anstränga mig till det yttersta för att verkligen vara där för lantbrukarens skull, men när jag körde tillbaks till expeditionen kom allt och när jag parkerade bilen så storgrät jag. Det var så himla jobbigt! Jag brkukar aldrig ha några som helst proiblem att koppla bort jobbet, men det här har jag haft i huvudet hela helgen. Support från maken, jodå: "Det måste du klara av, det är ditt jobb"  Tack för stödet!

    Idag känns det betydligt bättre, men det känns som om jag måste bygga upp min beredskap tills nästa gång, på något sätt...så, slutgnällt!

    Är för närvarande på folkhögskola ute i nordöstra skånska skogen, och skall bli klok på kyrkobokföriing. Fast just nu går det mest runt av alla kommandonm, ikoner och mappar. Fast det var roligt, en i köket kände igen mig från tv, nu får jag snart kändishybris!

    Det som hände i fredags har fått maken och mig att fatta ett gemensamt beslut som känns väldigt skönt: vi skall inte alls söka hus i Sjöbo eller i min arbetsförsamling, och vi skall inte köpa något alls. Vi har satt upp oss hos det kommunala bostadsbolaget i Lund och vi skall hyra istället. Är svårt förälskad i några parhus eller något liknande som är tre år gamla och ligger i utkanten av  stan. Dit vill jag och kan utan problem vänta på en fyra där! {#lang_emotions_smile}

  • Soldemor

     


    Mskrev 2010-05-04 18:46:15 följande:
    Oj Soldemor, så jobbigt! Är det en arbetsuppgift som alla präster har?

    Nej, men vissa präster på landet har det i sin tjänst! Och det är helt ok, men ingen har berättat hur det kan bli, så jag var inte förberedd på något vis, det blev så jobbigt med djuren!

  • Soldemor

    Sitter man pån en folkhögskola och har lite tråkigt och tv:n bara envisas med att visa myrornas krig, kan man ju alltid shoppa lite böcker...

  • Soldemor

    Talade med min förra detta chef idag, eftersom jag skulle på kurs i hans församling. Hästarna från o fredags spökade för mig i natt, nä'r jag trodde att jag kommit över det rätt hyfsat. Ovanpå allt ihop så sprack hornhinnan i vä öga inatt och det gör så ont.  Har m a o inte sovit mycket inatt, så kursen fick jag lämna efter två timmar. Var en pärs att köra hem, sedan har jag sovit nästan hela eftermiddagen efter jag stoppat massor av salva i ögat. När jag sedan gick till apoteket, får jag reda på, att min just nu så viktiga ögonsalva är restnoterad i hela landet! Men det går ju inte! Jag behöver massor av  salva, har begravning i morgon!

    Min gamla chef talade med min nya chef (de råkar av någon anledning bo i samma lägenhet...) och hon tar över uppdraget med lantbrukarna, känns såå skönt! Jag får tillbaka det närhelst jag vill vill, och det är inte just nu.

  • Soldemor

     


    Heloise skrev 2010-05-10 10:13:22 följande:
    , jag vill bara sitta och kolla på mysiga filmer, eller städa! Barnmorskan ringde idag och jag är faktiskt lite ledsen, tydligen hade jag höga HB oxå, så de måste ta om de proverna och utreda varför. Jag som har sett fram så emot att vara gravid och så kommer det bara bakslag hela tiden, iofs inte jättestora, men man kan ju ha roligare under en graviditet än med gaviditetsdiabetes och blodförtunnande/blodtappning. Äsch jag ska väl itne måla fan på väggen, men jag blir ju orolig när min BM blir orolig och ringer. Då ringer jag till bästa H( läkaren) och pumpar henne på all information som hennes mkt smarta och stora hjärna har. Hon trodde hon skulle få vara ledig på sin mammaledighet, ack så hon bedrog sig.

    Du kanske skall be dem kolla upp det där med lust att städa också, låter inte alls bra!

  • Soldemor

    Hej alla tanter, the bitch is back!

    Förra veckan blev rätt pärsig den också, mycket på grund av ögonskrället! Tar fortfarande ögondroppar morgon och kväll för att gardera. Fick reda på av apoteket, att salvan eventuellt kommer in den 3 juni. Vi får väl se...tror det när jag ser det!

    Tack för alla värmande kramar och omtanke i allt det som varit jobbigt sista tiden. När det gäller ögat går det tydligen inte att förklara riktigt vad det beror på, men tydligen skall det inte påverka synen på lång sikt, men just när det händer ser jag inte alltför mycket.

    I söndags var vi med Siena på utställning i Gislaved, i en ishall där macken undrade om de verkligen hade tagit bort isen...det var så fruktansvärt kallt där, att man helst satt och kurade bakom burarna istället för att gå runt alltför mycket. Men för övrigt var det ett bra och lugnt ställe och Bönan tog en rosett! Antagligen för att hon var ensam i sin klass, men ändå! Sen att domaren säger att hon är för liten (20%) och har sorgsna ögon, so what! Så ser hon ut och vi älskar henne villkorslöst. Härom dagen sa maken till henne: Det var för väl att du kom". Ja ja, jag säger ingenting alls!

    Jag måste sluta vara så feg med att ställa Amaretto! Hade jag haft honom med i Malmö och i Gislaved, hade han tagit sin första titel nu! För även han hade varit ensam i sin klass! Vadå kort päls? Den som finns är fin!

Svar på tråden Tantvarning del 8