• Svar på tråden Tantvarning del 8
  • Cantaton

    Idag:

    - Inte magont, inte huvudvärk (som senaste dagarna)


    - SOL


    - Kom igång med jobb redan vid 9, så fick lite gjort med ett teaterprojekt samt lite småsaker.


    - Jag har vågat ringa utomlands - det har tagit mig två månader...


    - Jag har SJUNGIT igen! På en begravning.


    - Nu är jag hemma och "landar" 45 min. Ska läsa på om en teaterföreställning jag blivit tillfrågad att producera. Ska på möte med teatern om en timma.


    - Sedan ska jag gå en promenad med bästaste bästaste Sandra som igår förlorade sin hund - som hon haft sedan hon var barn.


     

  • Soldemor

    Talade med min förra detta chef idag, eftersom jag skulle på kurs i hans församling. Hästarna från o fredags spökade för mig i natt, nä'r jag trodde att jag kommit över det rätt hyfsat. Ovanpå allt ihop så sprack hornhinnan i vä öga inatt och det gör så ont.  Har m a o inte sovit mycket inatt, så kursen fick jag lämna efter två timmar. Var en pärs att köra hem, sedan har jag sovit nästan hela eftermiddagen efter jag stoppat massor av salva i ögat. När jag sedan gick till apoteket, får jag reda på, att min just nu så viktiga ögonsalva är restnoterad i hela landet! Men det går ju inte! Jag behöver massor av  salva, har begravning i morgon!

    Min gamla chef talade med min nya chef (de råkar av någon anledning bo i samma lägenhet...) och hon tar över uppdraget med lantbrukarna, känns såå skönt! Jag får tillbaka det närhelst jag vill vill, och det är inte just nu.

  • Heloise

    Nämen usch Solde nu var du utsatt!!


    Det verkar som att det var många djur som fick lämna jordelivet, både hästar och katter. De enda gångerna som ajg varit med om avlivning har varit hästar, trotjänare som man inte kan låta vandra vidare med bara en främling! Skönt att du kan få ett break ifrån just den delen av tjänsten men att du även har möjlighet att ta tillbaka den om du känner för det.


     


    Stackars ditt öga! Det måste ju finnas någon liknande salva som du kan få?


     


     

  • Im yours

    Solde; Stackars dig, kramar i massor.


    Cantaton; Kom ihåg att du är värdefull. Det är inte lätt att få viljan att gå i samma takt som orken. Kram


     


    Vi är alla värdefulla. Tycker om er min vänner!

  • Cantaton

    Solde, fina! Vad motigt!!


     


    Im yours, tack. Jag har suttit i kyrkan idag och sjungit "Du vet väl om att du är värdefull" - den sång jag alltid satte på när jag var yngre och kände mig ledsen. Sedan kom den med i psalmboken (psalm 791) och det är min absoluta favoritpsalm. När jag är i Taizé på somrarna och leder grupper med 15- och 16-åringar brukar jag alltid avsluta veckan med att köpa vackra, stora kort av platser i Taizé. Sedan brukar alla i gruppen få välja varsitt kort på vilket samtliga övriga i gruppen skriver avskedshälsningar eller minneshälsningar. Jag brukar alltid vara noga med att få med budskapet "Du är värdefull" i mina hälsningar. Tack för att du sa det till mig! Jag tror att alla behöver få höra emellanåt (ofta). Kanske till och med skulle sätta på låten och lyssna nu, det var länge sedan...

  • Sonja68

    Stora kramen till Solde! Vad hemskt det låter med hornhinnan. Finns det risk att det skadar synen på nåt vis?

    Cantaton: Så fin gest av dig med korten och du har så rätt att det borde vi verkligen påminna varandra oftare om att "du är värdefull" ! Det tar jag med mig idag ♥
    Som trulig, hormonstinn tonåring så känns det nog skönt att få höra de orden, så det är verkligen fint av dig

    Härligt Canta att du är igång med sången!
    Jag har själv tagit ett brejk från kören. Hinns inte riktigt med just nu. Tränar istället, för jag hade börjat få så ont i axlar, nacke rygg. Och träningen hjälper faktiskt
    Jag har fått tacka nej till att sjunga på kompisens bröllop Vi är i Moskva just då och ingen möjlighet att ändra på det. Tyvärr. Hade ju redan nött in Fields of Gold och Den här stunden, som hade passat brudparet perfekt!

    Ha en bra dag, alla värdefulla tanter

  • Cantaton

    Tack


    Trist med körbreaket! Men bra att du prioriterar träningen! Jag prioriterar som sagt mest kosten... Och vågen börjar sakta ticka neråt igen. Just nu är jag +2kg sedan jag slutade på Xtravaganza (och 2kg var ungefär vad man skulle gå upp när kroppen fyllde på med vätska igen). När jag gick in i depressionen i februari gick jag upp ytterligare 3kg, som jag nu har lyckats göra mig av med på en månad :) Att jag skulle ha gått ner alla mina kilon jag tänkt till 1 juni har jag såklart lagt ner för länge sedan, där inte längre rimligt. Men nu har jag satt upp ett litet viktmål till min kompis' Turkietbröllop. Helt baserat på att jag bara äter rätt och inte riktigt orkar träna för viktnedgång - utan bara "sådär två gånger i veckan".

  • Cantaton

    Och justja, angående bröllopet. Jag läste det tidigare någongång, jättetråkigt! Hoppas du får användning av sånginstuderingen en annan gång

  • Cantaton

    Idag har jag utsatt mig för min "största" skräck!! Redan klockan 9 på morgonen! Nu kan ju dagen bara bli bättre. För det första hatar jag att ringa. Det finns en spärr där, som jag dock börjar komma över allt mer. För det andra är engelska en av mina svaga punkter (hur jag fick MVG i Engelska A, B & C på gymnasiet är en fråga... för så trygg känner jag mig inte). Idag har jag ringt ett samtal till Nederländerna på engelska!!! Jag har försökt ringa utomlands i två månader men inte vågat trycka på den gröna luren... Idag har jag gjort det!!!!

  • dfk

    Heja Cantaton!


     


    Solde, stackars ditt öga och vilken pärs du gick tidigare kring lantbrukaren. Ja, hur förbereder man sig på sånt? När man är djurälskare så tär det extra.


    Nu har jag äntligen avklart dessa hästpass, chefen tillbaka och jag kan åter få återgå till mitt ordinarie schema. Har försökt att dela på mig, då jag har två arbeten, men lyckades inget vidare. Jag får trösta mig med att det blir lite extrapengar till semestern.


    Nu längtar jag så mycket efter lite ledigt!!!! Sommar, salta bad, vattenmelon, smarriga sommardrinkar, grillkvällar, rosa solnedgångar, sitta och spela schack under ljumna sommarkvällar på verandan när syrsorna spelar, umgås med mina barn och göra picnickorgar och vara ute vid havet hela dagen ända tills det mörknar.


     

Svar på tråden Tantvarning del 8