• Im yours
    Äldre 15 Apr 11:50
    124189 visningar
    1160 svar
    1160
    124189

    Tantvarning del 8

    Ja, då har 3 månader gått, och det är dax att starta en ny tråd för alla glada, snälla och pratsugna tanter i alla åldrar.

    Gamla tråden:
    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3637186.html

  • Svar på tråden Tantvarning del 8
  • dfk
    Äldre 16 Apr 09:05
    #31

    Bobou, Nej se det inte som en hint! Jättetrist att det ska bli strul med flygena.
    Sonja har så rätt att naturen kan bara komma och ta över och vi kan inte rå på det.
    Det blir en låååång resa för dina kollegor att ta sig hem!

    Min chef ska flyga nästa vecka. Hoppas verkligen att det hinner vända. Hon har sett fram emot resan jättelänge.
    Hur blir det med alla utgifter folk har gjort på biljetter, resor mm? Finns det försäkringar som täcker upp det?
    Det är ju rätt mycket man lägger ut på en utlandsresa menar jag.

  • Sonja6­8
    Äldre 16 Apr 09:06
    #32
    dfk skrev 2010-04-15 21:08:17 följande:
    Sonja, Jag sitter här och läser om din dotter som är så duktig.
    Duktig o duktig... rätt söt är hon
    Hon sprättade upp imorse och sa förväntansfullt "Mamma, ska jag cykla till skolan idag?!" Jag förklarade att det ser ut att bli regn, men än så länge regnar det inte, så om A ska cykla så får hon cykla med henne. "Men då måste jag ju ringa och kolla med henne?!" Då var kl. 6:15... Jag hade fullt sjå att hindra henne från att ringa så tidigt. Hon gick som på nålar och till slut kl. 7 så fick hon ringa. Inte att hon bad MIG ringa utan hon ville ringa själv. Då hör jag att A:s mamma (som är ryska) svarar. T presenterar sig, pratar på ryska hela tiden, frågar om A ska cykla och frågar om hon får cykla med henne. Tackar och säger artigt Hej då. Strålande lycklig och stolt! Lilla skitungen, va hon är go' ♥
  • Äldre 16 Apr 09:17
    #33
    dfk skrev 2010-04-16 09:05:42 följande:
    Bobou, Nej se det inte som en hint! Jättetrist att det ska bli strul med flygena. Sonja har så rätt att naturen kan bara komma och ta över och vi kan inte rå på det.Det blir en låååång resa för dina kollegor att ta sig hem!Min chef ska flyga nästa vecka. Hoppas verkligen att det hinner vända. Hon har sett fram emot resan jättelänge.Hur blir det med alla utgifter folk har gjort på biljetter, resor mm? Finns det försäkringar som täcker upp det?Det är ju rätt mycket man lägger ut på en utlandsresa menar jag.
    Tyvärr finns det något som heter "Force Majeure", en sorts katastrofklausul, då försäkringsbolag inte betalar ut något. Krig och naturkatastrofer brukar höra dit. Jättetrist men sant.
  • dfk
    Äldre 16 Apr 09:26
    #34

    Sonja, Ja man blir så glad, tänk att de besitter sådana egenskaper när det gäller!! Mer sånt vill vi mammor se.

    Min skrutt var så ledsen igår.. Dom gör nationella proven och ska ha ett sista matteprov idag. Hon är så nervös inför det. Försökte trösta och säga att man kan bara göra sitt bästa. Ingen kräver att man ska ha alla rätt.
    Men då tittade hon på mig och säger så bedrövad- mamma jag vill ju vara bra! Vad är det för mening att lära sig saker om man inte behöver kunna dom? Jag vill göra rätt!
    Oj, oj..hon har ju rätt på ett sätt men jag vill inte att hon ställer så höga krav på sig själv.Jag ringde hennes lärare igårkväll och pratade lite.Tydligen hade hon gråtit i skolan och ville inte delta på mattelektionen för hon var så nervös..

  • dfk
    Äldre 16 Apr 09:28
    #35

    Soldemor, Ja, jag tänkte att det nog tyvärr var så illa.

  • Sonja6­8
    Äldre 16 Apr 09:42
    #36

    Dfk: Oj, vilken prestationsångest din tjej verkar ha. Stackars liten. Så hård hon är mot sig själv. Men samtidigt klok och ambitiös. Men sånt där är verkligen jättejobbigt. Det välkända duktighetssyndromet. Tur hon har en klok, varm och engagerad mamma som kan fånga upp henne

    Ja, Force Majeure gäller. Men endel försäkringsbolag/flygbolag skulle visst ändå betala tillbaka lite pengar tyckte jag mig höra på nyheterna.
    Vårat gäng har åkt Dover-Calais. Är nu i Calais. Trodde de skulle hinna till Frankrike för att flyga därifrån till SVerige. De stängde ju ner flygningarna senare söderut. Men de hann inte fram. Då tänkte de ta tåg. Men så blev det tågstrejk i Frankrike!! Snacka om "oflyt" som vi säger här uppe !
    Så nu skulle de väl hyra bil och börja köra!!! JÖsses Amalia...
    Min ena kollega skulle flygit med direktcharter till Egypten i morse... Han sitter hemma och surar just nu.

  • Sonja6­8
    Äldre 16 Apr 10:02
    #37

    Hahahahahaha.... Kan inte låta bli att skratta.
    Vårat gäng fick tag på den absolut sista hyrbilen i Calais och är nu på "bilsemester". Mysigt. De är 6 personer och 4 av dem skall hoppa av i Stockholm och 2 av dem ska upp till oss, längst upp i Bottenviken. En resa på 270 mil
    Voj, voj! Men eftersom vi har länge klagat på att ledningen har stora kommunikationsproblem, och nu sitter de alla i en bil på väg från Calais till Sverige, så borde de se det som ett tecken från ovan. Nu har de _verkligen_ TID att prata med varann
    VD:n börjar dessutom sin semester idag och skulle till fjälls. Så efter 270 mil ska han... sätta sig i bilen och köra 55 mil till

  • Sonja6­8
    Äldre 16 Apr 10:46
    #38

    Nu förstår jag varför jag inte ser ut genom mina fönster hemma! Det är ju förstås täckta av aska!!! Och eftersom vulkanen kan hålla på och spy ut aska i flera månader, ja t.o.m ett år, så är det väl knappast nån idé att putsa dem den närmsta tiden?!

  • Äldre 16 Apr 10:52
    #39
    Sonja68 skrev 2010-04-16 10:46:04 följande:
    Nu förstår jag varför jag inte ser ut genom mina fönster hemma! Det är ju förstås täckta av aska!!! Och eftersom vulkanen kan hålla på och spy ut aska i flera månader, ja t.o.m ett år, så är det väl knappast nån idé att putsa dem den närmsta tiden?!
    Nej, så slapp du det och kan göra något betydligt roligare istället!
  • Sonja6­8
    Äldre 16 Apr 11:01
    #40

    Marta Gylfadottir Iceland: Dear UK here's the ash your requested for that Icesave claim.
    UK: WTF Iceland?!? Why did you send us volcanic ash? Our airspace has shut down.
    Iceland: What? It's what you asked for isn't it?
    UK: NO! Cash! Cash you dyslexic fuck. CASH...

Svar på tråden Tantvarning del 8