• FruTez

    Fikasugna göteborgsfruar slutar aldrig att tjöta! Tråd 16.

    Då var det dax för att öppna upp ännu en ny tråd!

  • Svar på tråden Fikasugna göteborgsfruar slutar aldrig att tjöta! Tråd 16.
  • Carma07

    Godkväll

    Idag var jag iväg med Dudden till Borås för ännu ett hörseltest. Nu fick vi komma till hörcentralen där de även testar med elektroder i ett ljudisolerat rum och naturligtvis fick vi godkänt på båda öronen på 10 minuter. Jag fattar inte varför de inte gör det testet från början så man slipper allt flängande fram och tillbaka för ingenting. Eller åtminstonde vänta några veckor med att göra testet om det inte funkar första gången. Hur som helst så är allt klart och godkänt nu iaf.

    Min mjölk verkar redan vara på väg att ta slut och har mestadels fått ge Dudden ersättning i två dagar nu, så det blir nog inte jättemånga dagar kvar av det nu.

    Till helgen är det barnprylsmarknad i Göteborg för den som är intresserad. Jag tänker åka dit en sväng och kolla efter fynd. Jag funderar lite på att åka ner till Ullared efteråt och få en hel shoppingdag. Om mina tuttar tillåter förståss för jag vill åka utan båda barnen isf. Jag har inte pratat med maken ännu så han vet inte om mina planer, men det brukar inte vara något problem.

    Hoppas ni andra har det bra.

  • Frujj

    Carma vad skönt med duddens öron!

    Var är den barnprylsmarknaden?

  • Bauti

    Jag har motsatta problem, för mycket mjölk som lillan INTE skall ha. Håller på med en mjölkreduceringsplan, det verkar bli mindre och mindre. Men tyngden tar kål på ryggen min.
    Låter som en riktig ego dag, det gillar vi

    Jag hoppas på ok väder på söndag då jag och syster skall vara i majorna och kränga våra saker.

  • Linum

    Carma: På Östra gör det elektrodtest redan en vecka efter att det andra testet inte funkat. Håller med om att det är lite skumt att de inte gör det testet med en gång, Spar ju både tid och pengar för sjukvården...


    Siri har fått ersättning som tillägg redan från start. Har i stort sett bara lyckats ge henne 1-3 mål mat om dagen av min mjölk. Sedan tre veckor tillbaka 1-2 mål mat om dagen och sedan förra mändagen inget alls. Funkar det inte så funkar det inte.


    Egodagar gillar vi!!!

  • FruTez

    Carma: Hur märker du att mjölken är på väg att ta slut? Jag tror att min mjölktillgång svajar lite. Försöker ge extra i form av tillägg när jag misstänker att den inte räcker till, men lillen som varit så duktig att ta flaska förrut vill inte längre.... *muttrar* Vet inte vad jag ska göra... Man ska ju inte behöva "fightas" med lillen. Nästa vecka på fredag ska jag följa med jobbet till Liseberg och då kommer maken att få ge lillen 2 kvällsmåltider efteswom jag inte är hemma. Undrar verkligen hur det ska gå??!

    Ursäkta att de blev så mycket barnprat, men jag var bara tvungen, hihi!

    Carma igen: Gott att dudden fick Ok stämpel i baken, hihi! Berätta mer om den där marknaden?

    Jag funderade på att bjussa mammorna i min mammagrupp på lunch nån dag. Känns lite som att det är min tur nu. Fast jag vete tusan vad jag ska bjuda på. Någon som har bra tips på superenkel och snabb mat att bjuda på? Kanske nått som jag kan förbereda nån dag innan?

  • Nibla

    Hej hej,


    Äntligen lite tid till att skriva. 


    Här går livet i 140, veckorna bara flyger iväg och vi har en massa saker inplanerade ända fram till midsommar. Pust!


    Apropå amning, jag kände ganska väl när mjölken började sina, men då var Lovisa redan 9 månader så då tedde det sig naturligt att helt enkelt sluta. Hon var inte så intresserad längre plus att bröstvårtorna levde farligt, eftersom hon hade tänder både där uppe och nere. Så fort Lovisa var 6 månader slutade jag med kvällsamningen och ersatte med välling. Good shit! Hon somnade som en stock och det blev slut på det där jäkla snuttandet.


    Tez, en lasagne kanske? Ett säkert kort, enkel att göra dagen innan plus att en lasagne gärna smakar bättre om den fått stå till sig lite.


    Nya jobbet är lugnt, än så länge. Har varit på kontoret i Gamlestaden ett par gånger och suttit med en tant som jobbat på AF i 25 år. Så nu har jag lite mer kött på benen för att kunna ta itu med de gigantiska högarna som ligger och väntar på kontoret.....Jag har ju hand om all diarieföring på kontoret, dvs dokumentera alla beslut som tas och all kommunikation i ärendena. Man blir mörkrädd när man läser vissa brev och överklaganden etc. De flesta är dock rätt tragiska. Fasen vad glad jag är att jag har ett jobb......


    En annan sak som är bra med att vara statligt anställd är att man tar ut sin semester samma år som man tjänar in den, dvs semesteråret går från 1/1-31/12. I de flesta fall är det 1/4-31/3. Detta betyder att jag får 21 dagars betald semester i år. Jippie!!! 


    Synd att jag inte kan vara med den 6/6. Kanske kan vi hitta ett nytt datum, sist jag träffade er var i februari när ni var här på brunch om jag inte minns fel.


     

  • Linum

    Jaghar ett litet förslag att komma med! Vi ska passa mina föräldrars hus i ett par veckor i juli (vet dock ännu inte riktigt NÄR i juli). Mitt ute på landet, 12 mil från Göteborg, nära bad, nära bag-in-box, stor altan och grill . Tror ni att ni skulle vilja komma och hälsa på allihop, eller någon av er i alla fall? Sovplatser finns det gott om! 


    Nibla: Gott med semester redan i år! Nästa år är det väl dessutom 6 veckor som gäller?

  • FruTez

    Linum: Låter nice! Hör av dig när du vet i Juli det gäller!

  • Bauti

    Linum, Jaaaa, åkat till skogen och kolla in bag-in-boxen och tjöta skit

  • Carma07

    Godkväll mitt i natten.

    Tez: Brösten är ganska mjuka hela tiden och Dudden får kämpa rätt hårt för att dra igång det hela och blir mest bara förbannad och skriker och skruvar sig som en ostbåge. Har han lyckats äta på båda så är han ändå inte nöjd efteråt. De senaste två dagarna har det bara räckt ordentligt på natten, dvs en gång per dygn och det var precis så det slutade för lilltjejen också. Så det kommer troligtvis inte vara många dagar kvar. På sätt och vis så känns det skönt så kan man försöka få en ordentlig rutin på flaskan istället. Som det är nu så försöker jag först och sedan är det panik med en gallskrikande unge medans man ska fixa iordning en flaska och det med en gnällig tjej bredvid som vill ha uppmärksamhet just då.

    Barnmarknaden är Tussilagos marknad ute på Hisingen. Jag är med i deras grupp på FB och får leta lite bättre info där. Orkar inte nu så jag återkommer imorgon såvida ni inte kollar själva på min grupp.

    Hoppas ni alla sover gott vid det här laget. Och nej, jag ska inte klaga imorgon över att jag är så in i banken trött.

Svar på tråden Fikasugna göteborgsfruar slutar aldrig att tjöta! Tråd 16.