• Gemma

    Summan av allt, spring edition

    Snörvel på er! Här hostar och snorar vi för fullt, men självklart med stil ;) Har målat naglarna i en laxrosa nyans, en liten homage till de svenska hollywoodfruarna i allmänhet och till Maria Montezuma i synnerhet, är det någon mer än jag som älskade avsnittet där hon satte sin lika dryga mamma att fluffa femtio rosetter till julpyntningen av vardagsrummet? Eller det, där hon ägnade en dag och engagerade flera väninnor för att hitta exakt rätt nyans av rosabegie läppstift?
    Har nyss lämnat av monstret på dagis, hon och Fru F:s flicka ska gå på teater, sen åkte jag till vårt lilla hus för att bevittna den andra dagen av utgrävningar, bara för att se att monstermaskinerna på larvfötter har kört upp stora vallgravar i stenbeläggningen och knäckt asfalten på gatan! Iuh, en sån vill man inte ha på fötterna. Och nu måste vi typ lägga om hela infarten också. Vågar inte ens tänka på hur mycket problem som kommer att uppdagas längs vägen.
    Helgen gick i snorets och snörvlandets tecken. I fredags tog mannen sin sista pappadag och vi åkte in till stan och köpte fina blekta jeans till mig och lunchade på hansacompagniet. I lördags var vi på lunch hos tvillingföräldrarna, de hade som vanligt lagat fantastisk mat med nybakat bröd till och hemgjord kokosglass till efterrätt. I söndags hade vi lekdejt med fru fräken, i övrigt gjorde inga större ansträngningar för den lille hade en smula feber. Igår åkte jag in till stan och handlade ett regnställ, det blev på tok för dyrt i smidig goretex (Marmot Minimalist, röd jacka och svarta byxor) och alldeles för avancerat för att gå ut och fingå i duggregn i limhamn men liksom, så går det när man knallar in till Naturcompagniet och låter sig duperas av vildmarksfreaks. Som vanligt pungar man ut med oerhörda summor för att känna sig som en bra förälder...
    Nu ska jag pyssla vidare med lite foton, innan jag sticker iväg till BVC för en maratonvisit. Först ska jag gå på ett sk mammasamtal där de ska kolla om jag är en depressiv och olämplig förälder, sen ska lillmonstret vägas och mätas av en riktig doktor den här gången. Och jag ska sannolikt få bannor för att han än så länge inte fått i sig en droppe av de där D-dropparna... å andra sidan räcker det med en kvick blick på den lille blobben för att konstatera att han nog inte lider brist på något alls. Två månader gammal väger han nog omkring sex kilo och trots jobbig snuva och hosta så sover han faktiskt riktigt bra och ler och skrattar tappert, om än lite matt.

    Nirå, hur mår ni? Kram, G

  • Svar på tråden Summan av allt, spring edition
  • Mlle M

    Lapinette: Tack så mycket för dina tips om Lissabon, jag har kopierat texten och lagt i en väl synlig fil på min desktop för att använda i Juni! Verkar jättemysigt! Skall se till att vi bokat flyg så att vi får ett par dagar semester eftersom jag vet att när väl arbetet börjar md det influgna teamet blir det 72 timmar non-stop arbete så skall passa på att se Lissabon dagarna innan eller efteråt.

    Ja, suck det verkar som vi har samma problematik kring ett eventuellt hus "vara eller icke vara" min man suktar efter stora neoclassicistiska -stenbumlingar till hus, jovisst många är jättevackra men eftersom många redan är konverterade till lägenheter är vi ju tillbaka på samma spår igen kring antal trappor och avsaknad av balkong Ett alternativ skulle ju kunna vara att hitta ett hus modell mindre med en inte alltför stor trädgård där bara vi kan bo men ja, då känns det ju som om priset kommer att bli därefter också...... Ja, ja som sagt så sitter inte vi heller i sjön men jag tror vi kommer att behöva avverka många visningar innan min man kan se lite mer "praktiskt" på det hela; vi behöver ju dessutom knappast bo i ett och samma hus livet ut!!

  • Gemma

    Lapinette, det var ingen dålig lista. Vad stressande att behöva svara i det där syftet... ska man ge dem vad de vill ha eller, eh, sanningen? Jag skulle nog lägga mig nånstans mittemellan. Typ liiiite mindre champagne och lyxiga hotellnätter och liiite mer fjällvandring med lövtunna liggunderlag och annat som flumtanter kan tänkas bli imponerade av.

    Mlle M: Jag åkte till Malaysia i vecka 32 och jag blev inte ett dugg fläckig men jag låg å andra sidan inte och hårdpressade på stranden, i alla fall inte för det mesta.
    Mlle M igen: Din mans drömvillor låter lite mörka och svårstädade, långt ifrån nordisk elegans med trä och stora fönsterpartier. Tror ni gör rätt i att försöka hitta en större lägenhet ;) Jag har ju lyckats bo på tredje våningen utan hiss genom två graviditeter, men är rätt glad över att slippa det nu. Annars är lägenheten kanon, 135m2 med två balkonger, varav den ena inglasad. Men nu blir vi som sagt utkickade och jag fokuserar på hur skönt det ska bli att slippa trapporna, ensam som jag ju är under veckorna med två barn och enormt många och tunga matkassar.

    Barn, bebis, barn, bebis... blir alldeles snurrig av dem. Hela dagen, och den dessförinnan, har varit ett töcken av bebismassage, bebisarmar som försöker fånga bebisfötter, bebisbajs på mina kläder på kyrkans After Dagis, bråk bråk bråk med monstret, men också ha roligt med monstret som får allt livligare fantasi och mer och mer hybris... igår försökte hon bräcka sin kompis Markus när han - sanningsenligt - sa att han var tre år gammal. "Jag är ÅTTA år"; försökte monstret, och fick en imponerad blick tillbaka. Ännu mer impad var mamman till en jämnårig dotter när hon såg hur fint monstret tog på sina egna skor idag. "Tänk vad du kan"; började hon. "Du som är så liten!" Varpå monstret blängde på henne och kaxigt utbrast: "Jag är faktiskt stor. Jag är TRETTON år."
    Jaja, tiden går fort. Dessvärre inte tvättmaskinen. Sitter här medan jag väntar på att den ska spinna klart, för tredje gången idag.
    I morgon blir det... vad var det nu? Just det, bebismassagekurs. Igen. Men jag har i alla fall pratat en MASSA kinesiska idag med en, eh, mamma på bebismassagekursen. Hon kommer från Macau och hon var jättetrevlig, fin tajming just som jag har fått ett galet sug att öva mig. Det gick fortfarande som ett rinnande vatten.
    Nä, nu ska jag sätta mig och stirra på den där tvättmaskinen i hopp om att det ska gå fortare då.

    Kram på er, G.

  • Happyasahippo

    Hi hi Mlle M: Kan jag kanske erbjuda en vindsvaning med nordiskt ljus, balkong, hiss och allmant modern stil i centrala Muenchen?

    Har namligen efter 100 diskussioner fram och tillbaka beslutat oss for att vi definitivt ska flytta utomlands (jo, det lutade aven at att vara fornuftiga och vanta tills vi fatt barn- whenever that is- osv och vara kvar i Muenchen) och nu aterstar bara att se om det blir langfristig flytt till Melbourne; 17 manader i Hong Kong (jobb i Shenzen) eller en ny ledarskapsroll for mannen var han vill i varlden...Kanns inte som en tillfallighet att min Facebook status just nu ar:"Decisions, decisions..."
    Men efter att ha haft rejal angest borjar det nu kannas battre i alla fall: tror att vi kommer ha ett beslut nasta vecka nagon gang.

    Wow! Gar verkligen undan Gemma: ett tonarsmonster fick du visst pa kopet! Imponerande att du har sa mycket mojlighet att prata kinesiska i Malmo/Limhamn. Later ljuvligt med tema babylove

    Petrah: Tack for tips om Shenzen. Om vi gor det alternativet sa har vi sagt att vi bara gor det om vi kan bo i HK- men jag vet inte hur pass realistiskt det ar...

    New York: Bodde ju dar i 4 ar tills nyligen sa jag har en del tips. Forst och framst ar heli-flighten jattemysig och kul. Har gjort den 2ggr fran vardera vast och ostsidan. Klart vart det!
    Mina favoriter ar mycket runt omkring SoHo och Nolita dar jag bodde och dar man helt enkelt bara kan njuta och vara...Public ar en suveran restaurang pa Elizabeth street, Tory Burch butiken pa Mulberry och Young Designers Market i hornet av Houston har coola klader men framfor allt haftiga smycken. Ett bra satt att njuta av dagen ar brunch pa Balthazar (Spring Street) eller pa Cafe Gitane i Nolita. Simply marvellous!

    Efter att ha haft en grymt intensiv dag i en workshop sa ar det ndax att sova....

    Gott Natt pa er!

  • Happyasahippo

    Da da!! *Trumvirvel* Vi har ett beslut! Det blir Melbourne!
    Efter manga langa diskussioner och funderingar uppbadades i gar eftermiddag en suverän global ledarskapsroll för mannen med regional fokus pa South East Asia och da var beslutet plötsligt jätteenkelt! Känns helt rätt och spännande och jag vill börja skicka ut CV pa en gang...Flyttdatum blir troligtvis is augusti-september och nu är det sa mkt som ska hända. Fast maken vill att jag ligger lagt tills beslutet tillkännagivs nästa vecka...Synd att man är sa otalig som person bara.

    Sa tack för alla era kloka rad och trevlig helg! Hos oss blir det en himla massa skumpa i solen (ska bli 20C här i helgen!)

    Vad gör ni andra?

  • Lapinette

    Happy - stort grattis! Tycker det beslutet låter superbra. Skål på er från Stockholm, där det också ska drickas skumpa ikväll.

  • FruFräken

    Happy - grattis till beslutet! När går stora flyttlasset? Man kan ju föda barn överallt (fråga Gemma!), och Australien tror jag är ett alldeles lysande alternativ. Kul att det blir av! Vi skålar men i, hmmm, alkoholfri skumpa för mig. Jag sa till maken senast igår att jag längtar efter ett glas kyld, krispig Pinot Grigio.... Men men. Det får bli senare. Efter nästa förlossning (huva).

    Trevlig helg alla!

  • Izunia

    hej tjejer! Det var evigheter sedan men det har varit hysterikt på jobbet! Antingen satt man och rullade tummarna eller så har man suttit fast på diverse ställen.

    Happy vad roligt med ert beslut och det verkar som ett bra sådant!

    Jag har en vecka med jobb, tvätt, strykning, inköp, mamma-fest och valborgfirande innan vår semester om exakt en vecka!! Jag längtar verkligen till solen och kan knappt bärga mig!

  • Mlle M

    Happy: Stort grattis till beslutet; vad härligt!! Ni kommer säkert få en underbar intressant och spännande tid framför er! Tyvärr så kan vi inte bo i Munchen eftersom vi måste vara lite mer norrut, suck....var i Munchen igår och grämer mig alltsom oftast över att det inte fungerar för mannen att bo där. Hmm...suck....inte för att nu Munchen kanske ar "the" place, man ja, i alla fall uppskattar jag lite större städer efter många år i London. Ha, ha men man kanske inte ska ge Munchen epitetet större städer eftersom det känns onekligen rätt litet ibland, speciellt när alla är rätt "strömlinje-formade". Vårt mission igår var att köpa en ny säng och var en bra stund i såväl Dux butiken som inne på Hästens. Hjälp vad komplicerat och dyrt med säng....suck....ja, vi har ett gäng broschyrer och jag försöker så smått sovra lite och tar gärna emot alla tänkbara tips!!


     


    Nej, nu ska jag försöka jobba lite, hann väl ingenting av det jag förutsatt mig förra veckan då andra saker kom emellan och jag satt mest och mailade fram och tillbaka med min webdesigner kring layouten av sidan och funderade kring allehanda bildval så nu är det kanske dags att börja med det som egentligen skulle göras. 


     


    Har ätit en supergod sparris-lunch med mannen som nu givit sig ut på tre timmars cykeltur så det gäller att passa på! 

  • Happyasahippo

    Tack for alla glada tillropp!


    Tyvarr har vi precis fatt lite smolk i gladjebagaren da det visar sig att vi inte kan fa nagon halsoforsakring som tacker ev graviditet forran vi har varit forsakrade i 12 manader i Australien...Ar fullstandigt galet om jag far saga min asikt, men kanns som en valdigt viktig punkt for oss sa just nu ar jag lite latt orolig...igen! Har googlat miljoner forsakringsbolag men hittar inget som har mindre an 9 manaders vantetid...Suck- kanns sa hopplost ibland. Maste ju finnas nagon bra (las dyr) global forsakring som tacker allt overallt for expats eller?!


    Mlle M: Aha, sangletande gjorde vi forra varen. Kopte en Hastens hos min kompis Lena har i Muenchen till slut fastan vi inte tankt oss det fran borjan. Ar grymt nojda med den och overvager att ta med den var vi nu hamnar harnast...


     


    Vi har haft ljuvligt vader har i dag- 24C och varit ute och sprungit, suttit i solen pa balkongen, gatt pa langpromenad, cyklat hem till goda vanner pa bbq och ska nu titta pa "Up in the air" pa Itunes igen.


     


    Ha det sa bra!

  • Mlle M

    Happy: oj, vad dumt med försäkringen, men hur fungerar det egentligen kring tidsgränserna, jag har hört om flera här i Tyskland som blivit gravida trots att dom egentligen inte haft "rätt" till vård enligt privat sjukförsäkring men lyckats nästla sig in ändå, fråga mig inte hur? Är 9 månaders perioden till och med exempelvis besök nummer 1 hos sjukvården dvs skulle du rent praktiskt kunna betala ur egen ficka säg de första tre månaderna och sedan hoppa på försäkringen när nio månader passerat och vara "mitt i" beroende på när du blivit gravid ?? Detta är bara vilda gissningar, jag har verkligen ingen aning hur det fungerar! 


    Happy- igen: Vilken modell från Hästens köpte Ni? 


    Lapinette: Hur har det gått med er levnadsbeskrivningen? Vilket arbete, men är helt övertygad om att ni kommer att få mer än godkänt och hoppas att processen snart "kommer igång" på riktigt!


     


     

Svar på tråden Summan av allt, spring edition