• Gemma

    Summan av allt, spring edition

    Snörvel på er! Här hostar och snorar vi för fullt, men självklart med stil ;) Har målat naglarna i en laxrosa nyans, en liten homage till de svenska hollywoodfruarna i allmänhet och till Maria Montezuma i synnerhet, är det någon mer än jag som älskade avsnittet där hon satte sin lika dryga mamma att fluffa femtio rosetter till julpyntningen av vardagsrummet? Eller det, där hon ägnade en dag och engagerade flera väninnor för att hitta exakt rätt nyans av rosabegie läppstift?
    Har nyss lämnat av monstret på dagis, hon och Fru F:s flicka ska gå på teater, sen åkte jag till vårt lilla hus för att bevittna den andra dagen av utgrävningar, bara för att se att monstermaskinerna på larvfötter har kört upp stora vallgravar i stenbeläggningen och knäckt asfalten på gatan! Iuh, en sån vill man inte ha på fötterna. Och nu måste vi typ lägga om hela infarten också. Vågar inte ens tänka på hur mycket problem som kommer att uppdagas längs vägen.
    Helgen gick i snorets och snörvlandets tecken. I fredags tog mannen sin sista pappadag och vi åkte in till stan och köpte fina blekta jeans till mig och lunchade på hansacompagniet. I lördags var vi på lunch hos tvillingföräldrarna, de hade som vanligt lagat fantastisk mat med nybakat bröd till och hemgjord kokosglass till efterrätt. I söndags hade vi lekdejt med fru fräken, i övrigt gjorde inga större ansträngningar för den lille hade en smula feber. Igår åkte jag in till stan och handlade ett regnställ, det blev på tok för dyrt i smidig goretex (Marmot Minimalist, röd jacka och svarta byxor) och alldeles för avancerat för att gå ut och fingå i duggregn i limhamn men liksom, så går det när man knallar in till Naturcompagniet och låter sig duperas av vildmarksfreaks. Som vanligt pungar man ut med oerhörda summor för att känna sig som en bra förälder...
    Nu ska jag pyssla vidare med lite foton, innan jag sticker iväg till BVC för en maratonvisit. Först ska jag gå på ett sk mammasamtal där de ska kolla om jag är en depressiv och olämplig förälder, sen ska lillmonstret vägas och mätas av en riktig doktor den här gången. Och jag ska sannolikt få bannor för att han än så länge inte fått i sig en droppe av de där D-dropparna... å andra sidan räcker det med en kvick blick på den lille blobben för att konstatera att han nog inte lider brist på något alls. Två månader gammal väger han nog omkring sex kilo och trots jobbig snuva och hosta så sover han faktiskt riktigt bra och ler och skrattar tappert, om än lite matt.

    Nirå, hur mår ni? Kram, G

  • Svar på tråden Summan av allt, spring edition
  • Mlle M

    Fru Fräken, hade nästan det på känn....ja, då får jag väl valuta för min privata sjukförsäkring eftersom det är första gången jag besöker en läkare sedan jag skaffade den för knappa året sedan. Helt ärligt hängde jag inte riktigt med i vilka "möten" som hade vilket tema men såvitt jag förstår är nästa tid vigd åt resultat av blodprov, vet inte HUR många olika saker som skulle kollas i de 5-6 rör blod som sköterskorna tappade ur armen. Dessutom såvitt jag förstod erbjuds ultraljud vid varje besök. Hmm.... Känner mig dock lite mindre vilsen efter besöket hos gynekologen och bad genast att få honom som "min" läkare eftersom hans engelska var super, var tidigare hos en annan på kliniken för två år sedan för en vanlig gynekolog kontroll och han var nog mer senior eftersom han hade större rum och MEGA skrivbord a "la Sotheby´s precious antiques" men gillade de facto denne typ lite mer så tänkte jag kunde lika gärna byta. Ett besök hos vardera gör mig ju knappast till "någon" patient.

    Vad härligt med NY, åh, jag hade också velat åka dit under våren men nu kommer det inte hinnas med och mannen har massor av jobb under sommaren så, ja, får väl åka dit med någon väninna istället eller ja, nästa år...... Vad gäller restauranger har jag ingen superkoll alls längre, när jag bodde i London var jag där rätt ofta typ 2-3 ggr om året men senast var för två år sedan.

    Lapinette: Vad härligt med Luxemburg, åh, alla påskdekorationer är alltid så fina där, jag bodde ju där ett halvår och blev helt frälst i alla påskharar. Minns att jag köpte en stor lång typ på Villeroy & Boch:s outlet butik, han var jättefin i något slags halm men han måste ha sprungit bort, kanske i någon flytt för nu har jag inte sett till honom på flera år!! 4-rätters luncher med vin och champagne...mmmm.....låter ljuvligt!!

  • Izunia

    Mlle stort stort grattis!! Gud så roligt! Undrar också när BF är ca...?
    Ja det är riktigt bra omvårdnad du får där. Se till att de tar väl hand om dig!

    Jag vill också till NY... Får se om jag och mannen tar en tur till hösten kanske. Får åka när det är lågsäsong på flyget. Typ i november kanske.. usch då blir dte kallt!

    Lapinette vad trevligt med Luxemburg och all champagne.

  • Mörk Ängel

    Det låter helt underbart!! Medan jag läste tänkte jag att en sådan resa blir ju svårt med småbarn (och "förhoppningsvis" hinner vi inte med hur många resor som helst innan vi skaffar några) sedan såg jag att ni hade med era små!
    Hur gör man med barnen när man är på skidsemester? Och hur ser anpassningen ut?


    Lapinette skrev 2010-03-23 12:36:35 följande:
    Jag vill också ha vår! Alltid redo! Fick vår del av vår i helgen när vi anlände till Zürich och det var 18 grader varmt. Tog en promenad utmed Bodensee, satte oss på en uteservering och drack ett glas vin. Härligt! Snödroppar, krokus och snöfria vägar. Me like.Har haft en superhärlig helg i Österrike/Schweiz. Åkt skidor, ätit apfelstrudel, bränt ansiktet och gjort en rejäl vurpa (allt sånt som hör till!). Om kvällarna har vi suttit i köket hos våra vänner och pratat, rödmosiga och trötta med ett glas vin. Det är dock en radikal skillnad från när vi besökte dem för fyra år sedan ... en snart 1-årig dotter och en 2-årig son. Speciellt den äldre pockade efter uppmärksamhet hela tiden så när han inte fick det gick han till attack mot något eller någon så han tillslut fick det.Izunia - låter jobbigt med lillkillen som inte vill bli lämnad på dagis. Vad gör man?Gemma - hoppas familjen blir frisk snart!
  • Lapinette

    Mörk Ängel - kan tyvärr inte svara på det då vi dessvärre inte har några barn. Jag och min make reser och flänger runt som bara den i väntan (adoption) på barn. Våra framtida skidsemestrar med barn tror jag får inkludera fler släktingar så vi kan turas om att stanna hemma med den lilla alt. åka skidor eller kan få barnvakt. Sen när barnet är 3 år så kan man börja lite lätt med skidåkningen.

  • Izunia

    Mörk ängel - jag tror precis som Lapinette att man kanske ska åka fler vuxna på en skidsemester (gärna med nån som inte åker skidor )om man åker med små barn. Vi har en dotter på 20 månader och det funkar finfint att dra med henne på alla typ av semestrar. Skisemster funkar för oss då min man jobbar i en skidort men inte åker skidor. Tur för mig!

    Nästa år blir hon 2,5 år och då ska vi introducera skidorna för henne.

  • Lapinette

    Iza - svärmor har aldrig stått på ett par skidor och min mamma har bytt ut hela sitt knä dvs hon får inte åka skidor dvs toppen att ha med sig som barnvakt .

  • Mlle M

    Izunia, Lapinette och fru fräken: Det är inte förrän runt den 20 November så det är ett bra tag kvar! Jag har faktiskt inte tänkt att berätta för så många ifall något skulle gå fel och det kan det ju mycket väl göra såhär tidigt, men har iaf berättat för en väninna och så er här på BT förstås! Ja, mannen och mina föräldrar är såklart inbegripna men ännu ej mannens föräldrar, vi tänkte vänta någon månad eller så. Jag fick till och med en liten print-out av läkaren igår på den lilla 18 mm:s nöten där inne. Mannen som faktiskt tagit det rätt coolt blev faktiskt rätt tagen av att det liksom blev svart på vitt, stackarn, jag undrar om han trott det var storken som bara skulle flyga förbi en dag

    Ser er skid-diskussion här ovan, hmm....ja hur blir nu det? Jag gissar som både Izunia och Lapinette att man alltid kan lösa det med någon icke-skidåkare. Har vänner som är riktiga skidfreaks med små barn och vet att dom alltid hyr chalets med barnpassning inkluderad.

    Idag tänkte jag släpa mig till gymet och installera mig på crosstraininern för en längre stund, har fått total-ångest för det här med den väntande viktuppgången och alla har försäkrat mig att man kan vara aktiv och träna. Ha, ha varför kommer man alltid på det såhär i efterhand när man vet att det inte GÅR att man skulle gått ner dom där kilona innan. hmmm.....

    Undrar var Gemma och förhoppningsis håller hus? Var länge sedan förhoppningsis var inne här.

    Mannen åker till HK efter påsken och undrade om jag ville "beställa" något, OM jag vill. Funderar på att be honom köpa ett ar nya UGG.:s till vintern, mina favoriter är helt utnötta så lurvet liksom försvunnit, men så tror jag jag köpte dom 2002 så dom har nog gjort sitt. Funderar på ett par svarta låga den här gången, köpte ett par av den högre modellen förr-förra vintern i kopparfärg men föredrar dom lägre. Hmm...solen skiner ute och det är 16 grader, härligt!!!

  • Mörk Ängel

    Jaha, då uppfattade jag fel, sorry! Trodde att det var ni som hade två barn och inte era vänner


    Lapinette skrev 2010-03-31 09:27:13 följande:
    Mörk Ängel - kan tyvärr inte svara på det då vi dessvärre inte har några barn. Jag och min make reser och flänger runt som bara den i väntan (adoption) på barn. Våra framtida skidsemestrar med barn tror jag får inkludera fler släktingar så vi kan turas om att stanna hemma med den lilla alt. åka skidor eller kan få barnvakt. Sen när barnet är 3 år så kan man börja lite lätt med skidåkningen.
  • Gemma

    Kära vänner, har surat färdigt nu efter mitt raderade inlägg. Klockan är halv elva på kvällen och jag har just packat färdigt den gigantiska resväska som får följa med mig och de två små kottarna när vi tuffar norrut i morgon bitti för påskfirande med mina föräldrar.

    Mlle m: SUPERgrattis! Hur känns det? Var det väntat / efterlängtat / omtumlande eller något annat? Koll MINST var fjärde vecka hade vi på privatsjukhuset i Shanghai, här i Sverige är det ju gratis och därmed annorlunda, plus att man betraktar graviditet som ett normalt tillstånd, till skillnad från i många andra länder (där det typ är en "medical emergency"). Personligen tyckte jag att det kändes ganska tryggt med alla kollar första gången, men oändligt skönt att slippa dem andra gången. Hoppas hur som helst att allt ska gå bra för er, det är ju trots allt "designat" för att göra det .
    Här har aktiviteterna gått omlott. Mannen är i Frankrike och jag och barnen har varit i stan och shoppat och fikat ett antal gånger. I helgen var jag på min första längre utflykt utan lillkillen, sex timmars bortavaro på tjejmiddag i Helsingborg. På hemvägen blev jag testad för rattonykterhet, skitläskigt eftersom jag faktiskt HADE druckit och insåg att jag inte hade någon aning om var gränsen gick, men jag klarade mig. Puh.

    Det är så mycket jag skulle vilja berätta. Typ att jag fyndat äkta vintage åt monstret via nätet, att det grävs för fullt på vår tomt nu, att jag träffat en ny irländsk mammakompis och att jag gjorde kaninöron av flingpaket som jag dekorerade monstret med i morse. Fick äntligen användning för mina ögonpennor och läppstift från Lancome också, de har legat i träda i typ fem år. Det var alltså påskmaskerad på dagis, sjutton påskakärringar och en cornflakes-kanin.
    Fast jag är på tok för trött nu (trots att lille mönster-minimonstret sover nio timmar i stöten de flesta nätterna!).
    Tråkig sak 1: Monstret är allergisk mot nötter och mandlar.
    Tråkig sak 2: Vi kommer nog hoppa av den där hyreslägenheten för värden är klart oseriös, håller på och ändrar kontraktet på en massa dåliga sätt. Med andra ord har vi ingenstans att bo och vi måste flytta den sista april!

    Nu ska jag vara jättetråkig men nödvändig och gå och lägga mig. Skriver garanterat mer under helgen (samt läser era inlägg noga).

    Kram, G

Svar på tråden Summan av allt, spring edition