• Gemma

    Summan av allt, spring edition

    Snörvel på er! Här hostar och snorar vi för fullt, men självklart med stil ;) Har målat naglarna i en laxrosa nyans, en liten homage till de svenska hollywoodfruarna i allmänhet och till Maria Montezuma i synnerhet, är det någon mer än jag som älskade avsnittet där hon satte sin lika dryga mamma att fluffa femtio rosetter till julpyntningen av vardagsrummet? Eller det, där hon ägnade en dag och engagerade flera väninnor för att hitta exakt rätt nyans av rosabegie läppstift?
    Har nyss lämnat av monstret på dagis, hon och Fru F:s flicka ska gå på teater, sen åkte jag till vårt lilla hus för att bevittna den andra dagen av utgrävningar, bara för att se att monstermaskinerna på larvfötter har kört upp stora vallgravar i stenbeläggningen och knäckt asfalten på gatan! Iuh, en sån vill man inte ha på fötterna. Och nu måste vi typ lägga om hela infarten också. Vågar inte ens tänka på hur mycket problem som kommer att uppdagas längs vägen.
    Helgen gick i snorets och snörvlandets tecken. I fredags tog mannen sin sista pappadag och vi åkte in till stan och köpte fina blekta jeans till mig och lunchade på hansacompagniet. I lördags var vi på lunch hos tvillingföräldrarna, de hade som vanligt lagat fantastisk mat med nybakat bröd till och hemgjord kokosglass till efterrätt. I söndags hade vi lekdejt med fru fräken, i övrigt gjorde inga större ansträngningar för den lille hade en smula feber. Igår åkte jag in till stan och handlade ett regnställ, det blev på tok för dyrt i smidig goretex (Marmot Minimalist, röd jacka och svarta byxor) och alldeles för avancerat för att gå ut och fingå i duggregn i limhamn men liksom, så går det när man knallar in till Naturcompagniet och låter sig duperas av vildmarksfreaks. Som vanligt pungar man ut med oerhörda summor för att känna sig som en bra förälder...
    Nu ska jag pyssla vidare med lite foton, innan jag sticker iväg till BVC för en maratonvisit. Först ska jag gå på ett sk mammasamtal där de ska kolla om jag är en depressiv och olämplig förälder, sen ska lillmonstret vägas och mätas av en riktig doktor den här gången. Och jag ska sannolikt få bannor för att han än så länge inte fått i sig en droppe av de där D-dropparna... å andra sidan räcker det med en kvick blick på den lille blobben för att konstatera att han nog inte lider brist på något alls. Två månader gammal väger han nog omkring sex kilo och trots jobbig snuva och hosta så sover han faktiskt riktigt bra och ler och skrattar tappert, om än lite matt.

    Nirå, hur mår ni? Kram, G

  • Svar på tråden Summan av allt, spring edition
  • Izunia

    Hej hej! Jag har väntat in den nya tråden och nu hittade jag den äntligen.
    Har precis kört pappa till svågertorp då han skulle till flygplatsen och sedan körde jag miss J till dagis. Som vanligt var hon överlycklig att vara där, men dessvärre var en pojke på dagiset minder lycklig när mamma slkulle gå. Deras inskolning har ju pågått sedan oktober... och det går minst sagt inte särskilt bra. Han skriker och gråter tills han kräks..Det ger ju inte särskilt god harmoni bland de andra barnen heller då de säkert blir oroliga av hans hysteri. Men det är ju bara att bita ihop.

    Hela helgen har inneburit jobb. Massor med jobb. Fredag/lördag Gdansk, söndags Milano, igår London och sena kvällar - tidiga mornar (nätter!). Nu är jag ledig tills fredag och det ska jag njuta av! Det är inte länge till mannen är hemma igen. Han kommer hem 5 april så tills dess är vi på egen hand. Som vanligt. Men det går bra. Vi sköter oss själva lätt och det har varit mkt hjälpsamt med pappa här. Men mamma bor ju inte långt bort så vi får fortsatt avlastning.

    Nu är jag redo för våren.. Vårskor, vårjacka, vårkläder, solglasögon, antioverall och handskar... Nån mer??

    Gemma kul att höra att de har kommit igång med huset.. även om jag får lite ont i magen av att höra hur mktsm ska göras, men tänk så fint det blir sen! När allt ät klart. För det blir det. Vad har ni för estimated time of inflyttning?

  • Lapinette

    Jag vill också ha vår! Alltid redo! Fick vår del av vår i helgen när vi anlände till Zürich och det var 18 grader varmt. Tog en promenad utmed Bodensee, satte oss på en uteservering och drack ett glas vin. Härligt! Snödroppar, krokus och snöfria vägar. Me like.

    Har haft en superhärlig helg i Österrike/Schweiz. Åkt skidor, ätit apfelstrudel, bränt ansiktet och gjort en rejäl vurpa (allt sånt som hör till!). Om kvällarna har vi suttit i köket hos våra vänner och pratat, rödmosiga och trötta med ett glas vin. Det är dock en radikal skillnad från när vi besökte dem för fyra år sedan ... en snart 1-årig dotter och en 2-årig son. Speciellt den äldre pockade efter uppmärksamhet hela tiden så när han inte fick det gick han till attack mot något eller någon så han tillslut fick det.

    Izunia - låter jobbigt med lillkillen som inte vill bli lämnad på dagis. Vad gör man?

    Gemma - hoppas familjen blir frisk snart!

  • FruFräken

    Oooh, en Spring Edition!

    Yes, här lyser vårsolen men jag är begravd i papper.... tar bara en liten kort paus från hektiskt arbete, och sen ska jag dyka ner igen. Vill också ha semester, som Lapinette! Tur att det bara är lite, lite tid kvar till påsk (och förhoppningsvis vår) i NY! Jag har firat med att shoppa en enkel men klassisk svart vårkappa i a-linjemodell med plats för den växande magen. Den blir finfin i storstaden tillsammans med bekväma skor och fötterna i kompressionsstrumpor, haha.

    Hollywoodfruarna.... klarar jag inte riktigt av. Jag vet inte vad det är, men jag får kliande utslag av Maria M och hennes släpiga röst, brr.

    Lappis, inga bestående men av vurpan hoppas jag?? Låter annars otroligt härligt!

  • Mlle M

    Oj, en ny tråd! härligt

    Här är det knallblå himmel idag och jag sitter inne och jobbar och tittar ut, men nej, det är inte så synd om mig. Har haft min mamma på besök i några dagar under tiden mannen varit på resa i Bangladesh, vi har haft det bra och myst med vårpromenader och god mat. Ja, om man bortser från att jag kräktes hela söndagen, vet inte riktigt hur det blev så men ja, jag frisknade till fort. Idag har väl dagen varit sådär halvlyckad eftersom jag kört på en annan bil på vägen till flygplatsen när jag skulle skjutsa min mamma. Hmm..gubben framför bromsade i korsningen fast han först var på väg ut och ja, ni kan ju gissa. Jag hade mannens bil som nu fått ett litet hål av "gubben-framförs dragkrok". Ja, ja ingen gjorde ju illa sig eller så men det kändes lite onödigt. Det var ju dessutom mitt fel vilket känns extra irriterande. Han verkade dock snäll och sympatisk ja, gubben alltså och verkade mest tycka lite synd om mig men tänkte säkert i hemlighet att det var lite typiskt en tjej i så stor bil

    Lapinette: Låter härligt med vårskidåkningen, vi funderar på att ta en sväng till påsk men det lär väl vara rätt uppbokat.

  • Gemma

    Helvete, raderade just ett maratoninlägg som handlade om hur vårlycklig jag är. Kommer igen när jag har surat färdigt.

    Kram, G

  • Izunia

    Hej vad händer här? Jag sitter på hotellrum och tittar Let´s Dance och äter godis..

  • Mlle M

    Jag kikar också in och konstaterar att det verkar råda lite vår-stiltje på tråden...hmm....jag får återkomma med en rapport från södra tyskland efter helgen, händer dock inte så mycket.....sitter och jobbar såhär en lördag kväll närmare 23! Hmm....men så fick jag inte så mycket gjort förra veckan!

  • Mlle M

    Oj, kikar in här som hastigast och här verkar lugnt och stilla, tjejer var är Ni? Är ni alla ute i vårsolen och äter glass?

    Har är det 18 grader i solen och klart glassväder. Jobbar för fullt mest hela tiden, har äntligen hittat en web-designer som tagit sig an mitt projekt och det går sakta men säkert framåt. Puh...måste meddela er här på tråden att ja, det verkar som om jag blivit gravid. Har varit och fått det konstaterat hos läkaren idag och ja, trots jag misstänkte och testade hemma förra veckan känns det minsta sagt besynnerligt men ja, bra såklart fast ändå lite chockartat. Det är ju ännu väldigt tidigt och jag har inte meddelat annat än mina föräldrar och en väninna ja, förutom mannen såklart! Hmm.....försöker jobba flitigt men ska erkänna att tankarna har mest flugit runt senaste dagarna. Skall på ett återbesök om två veckor och ja, vi får väl se hur allt går, förhoppningsvis kan jag lugna ner mig lite och vara lite mer cool. Min gynekolog sa idag att jag hade så många frågor och pratade så fort att han inte helt hängde med Jag blev lite chockerad över att jag tydligen förväntas komma dit nästan var 4:e vecka för allehanda tester och kontroller. Hmm....undrar om det är tysk noggrannhet för så ofta "kollas" man väl inte i Sverige?

    På fredag åker vi till Berlin, för en påsk-weekend, skall bli härligt, skall bo på det coola hotel de Rome, något som mannen tjatat om i evigheter men nu hittade vi en bra deal. Har jättehöga förväntningar men tror säkert att det är så bra som det står i alla guideböcker och på tripadvisor!

    Nej, nu ska jag försöka samla mig lite och jobba också idag......har inte blivit så mycket av med det ännu!!

  • FruFräken

    Oooh, grattis Mlle M!! Och neej, så regelbundet kollas man inte i Sverige, om det inte är något som ser avvikande ut. Snarare tvärtom, här kollas man otroligt sällan. Nu med bebis nr 2 på jäsning så är det inskrivningsbesök hos barnmorskan i v.12, rutinultraljud i v.18 och sedan INGENTING förrän vecka 25 (!!). Så ja, det är nog lite mer tysk noggrannhet där du befinner dig Jag känner mig dock hyfsat lugn med det, känner ju av distinkta små puffar och försöker att inte oroa mig.

    Påsk-weekend -jaaa!! Vi drar ju till New York om bara några dagar och jag lääängtar!!! Barnlösa vännerna med koll på coola hotell hade lokaliserat ett schysst boutique-hotel i Midtown med bra priset, så förra veckan bokade vi raskt om boendet. Det ska bli underbart. Mannen gör en massa research och har börjat yra om både helikopterfärd, shopping, någon linbana till Roosevelt island som tydligen ska vara mysigt vid fint väder och en massa andra idéer. Det som saknas är tips på bra restauranger... Men mmm, Berlin är inte fel heller.

    Vad hittar ni andra på över påsken?

    Nu: lite jobbajobba till, innan det är dags för dagishämtning/matlagning-racet....!

  • Lapinette

    Mlle M - ett stoooort grattis! När är det beräknad födelse? Ha en superhärlig helg i Berlin!

    FruFräken - så det är dags för New York snart för er. Du får berätta när ni kommer hem och ge lite tips. Vi har också bokat helikopterfärd och så Mamma Mia som jag ännu inte har sett. Annars så är nog inget mer inbokat. Det är ju min födelsedagspresent så det är maken som planerar, bokar och fixar. Tänkte dock ta och börja läsa Lonely Planet New York som ligger hemma på nattduksbordet.

    Påsken firar vi hos svärmor (som alltid). Flyger ned till Bryssel på fredag morgon och hyr sedan bil och kör ned till Frankrike. Det är så urkassa förbindelser till Luxembourg så detta var det billigaste alternativet. Det lär bli en massa släkt, släkt, 4-rätters luncher, champagne, en massa vin och så ändå mera släkt. Brukar sova hela vägen hem, helt utpumpad.

Svar på tråden Summan av allt, spring edition