• FruFräken

    Summan av allt, spring edition

    Oooh, en Spring Edition!

    Yes, här lyser vårsolen men jag är begravd i papper.... tar bara en liten kort paus från hektiskt arbete, och sen ska jag dyka ner igen. Vill också ha semester, som Lapinette! Tur att det bara är lite, lite tid kvar till påsk (och förhoppningsvis vår) i NY! Jag har firat med att shoppa en enkel men klassisk svart vårkappa i a-linjemodell med plats för den växande magen. Den blir finfin i storstaden tillsammans med bekväma skor och fötterna i kompressionsstrumpor, haha.

    Hollywoodfruarna.... klarar jag inte riktigt av. Jag vet inte vad det är, men jag får kliande utslag av Maria M och hennes släpiga röst, brr.

    Lappis, inga bestående men av vurpan hoppas jag?? Låter annars otroligt härligt!

  • FruFräken

    Oooh, grattis Mlle M!! Och neej, så regelbundet kollas man inte i Sverige, om det inte är något som ser avvikande ut. Snarare tvärtom, här kollas man otroligt sällan. Nu med bebis nr 2 på jäsning så är det inskrivningsbesök hos barnmorskan i v.12, rutinultraljud i v.18 och sedan INGENTING förrän vecka 25 (!!). Så ja, det är nog lite mer tysk noggrannhet där du befinner dig Jag känner mig dock hyfsat lugn med det, känner ju av distinkta små puffar och försöker att inte oroa mig.

    Påsk-weekend -jaaa!! Vi drar ju till New York om bara några dagar och jag lääängtar!!! Barnlösa vännerna med koll på coola hotell hade lokaliserat ett schysst boutique-hotel i Midtown med bra priset, så förra veckan bokade vi raskt om boendet. Det ska bli underbart. Mannen gör en massa research och har börjat yra om både helikopterfärd, shopping, någon linbana till Roosevelt island som tydligen ska vara mysigt vid fint väder och en massa andra idéer. Det som saknas är tips på bra restauranger... Men mmm, Berlin är inte fel heller.

    Vad hittar ni andra på över påsken?

    Nu: lite jobbajobba till, innan det är dags för dagishämtning/matlagning-racet....!

  • FruFräken

    Hej i vårsolen,

    Lapnette - oooh nu börjar det ta fart alltså! Vad spännande - vad betyder det sedan, i praktiken? Hur mycket längre ska ni behöva vänta på att få bli föräldrar, om utredningen blir klart i höst? Spännande väntan.

    New York var just lovely - mannen och jag for på långfredagen och inledde med den trevliga överraskningen att bli uppgraderade till business En alldeles välkommen och trevlig bonus (planet var helt fullt och vi hade tur, helt enkelt, samt kanske att makens frequent flyer-poäng hjälpte till?). Oavsett vilket så var det ett fantastiskt smidigt sätt att flyga över; bekvämt, rymligt, god mat och gratis champagne till mannen - och äppeljuice i mängder till mig och runda magen Vi kom fram utvilade och på bra humör och anslöt med vännerna som redan var på plats och har haft några helt underbara dagar. New York hade bestämt sig för att det var sommar, så det har varit uppåt 25 grader!! Dvs mycket picnic i Central Park, långa promenader i vårsolen, glass nere i Seaport och ett besök uppe i Rockefeller Center för att beundra utsikten över stan. Vi åkte även färjan över till Staten Island (förbi Frihetsgudinnan) och tog ett varv inne på MoMa (lyx för småbarnsmamma att få gå i lugn och ro och titta på konst i 2 timmar). Vi bodde nära Times Square men tillbringade kvällarna nere i Greenwich Village /Meatpacking District. Ett bra tips vi fick var restaurangen Pastis med riktigt bra mat och trevlig service.

    Shoppingmässigt blev det framför allt bare minerals-make up (betydligt billigare än hemma) och, hmmm, en syskonvagn För mig var detta första besöket i New York men jag skulle gärna åka tillbaka vilken dag som helst....

  • FruFräken

    Gemma - underbart med hus!!! Och inte minst; att grunden är på plats för utbyggnaden av ERT hus nu. Måste vara superskönt att den bollen rullar på nu.

  • FruFräken

    Askmolnskaos i hela norra Europa!!
    Izunia - hoppas att du inte sitter fast någonstans utan möjlighet att flyga hem...

    Ha en fin fredag!

  • FruFräken

    Happy - grattis till beslutet! När går stora flyttlasset? Man kan ju föda barn överallt (fråga Gemma!), och Australien tror jag är ett alldeles lysande alternativ. Kul att det blir av! Vi skålar men i, hmmm, alkoholfri skumpa för mig. Jag sa till maken senast igår att jag längtar efter ett glas kyld, krispig Pinot Grigio.... Men men. Det får bli senare. Efter nästa förlossning (huva).

    Trevlig helg alla!

Svar på tråden Summan av allt, spring edition