• Jessica87

    Vi som gifter oss den 4/9 2010

    Undrar hur många tjejer förutom jag som kommer att stå brud lördagen den 4/9 2010

    Jag och min sambo skall gifta oss den 4/9 i Sigtuna mariakyrkan.
    Har fått hem inbjudnigarna och planerar att skicka ut dem i början av April.
    Vi planerar ett lite rock/pop bröllop med schlager till dansen så att alla känner att de kan släppa loss även de äldre=)

    Hur långt har ni kommit i eran planering?

  • Svar på tråden Vi som gifter oss den 4/9 2010
  • Jessica87

    Hej hallå
    Snart är det dags! Eller om tre månader!!!!!!!! Har ni skickat in pappren till skattemyndigheten ännu? Hur gör man om man vill byta efternamn? Till ngt i släkten? Kostar det? Vad ks ani heta?

    Kraaam

  • Lara C

    @ Jessica: Vi har inte skickat in några papper än, men det är dags snart.


    Jag tar 2b:s efternamn. Har inte ens tänkt tanken att inte göra det. Vill ni inte ha något av era?

  • Jessica87

    Lara C: Okej, nej jag vill inte ta hans efternamn och han ville inte ha sitt efternamn, jag vill behålla mitt efternamn som mellan namn och sedan ta ett namn från släkten ev min mormors eller min pappas=) Ringer skatteverket nu och frågar hur vi kan gå till väga.

    Skattemyndigheten: Nu har jag snackat med sakttemydigheten och de sa att om vi ska byta till någon av våra föräldrars namn. Tex om jag vill byta till min pappas efternamn så måste jag byta till det innan vi gifter oss. Alla har ett "gratis" namnbyte om de inte byt namn innan de bölir 18 och det har varken jag eller min sambo.
    Nu är det osäkert vilken namn vi ska ta min pappas eller hans mammas.

  • sun moon

    Pratat om vad vi önskar oss idag eftersom vi fick reda på igår att en "minsann inte" tänkte ge oss några pengar.. Så nu hoppas vi på att presentkort hos fritidsresor kommer att gå bra att önska sig.


    Jag ska också ta upp träningen idag Kommer att försöka träna 2 gånger per vecka på f&s och ev promenader för resten.. vill att mitt knä ska hålla...

  • FramtidaFruSandberg
    thebe skrev 2010-05-14 11:03:52 följande:
    nu har vi valt alla låtar som vi skall ha i våran brudvals. kommer bli en liten överraskning till gästerna.www.youtube.com/watchdetta stuket blir det men vi har valtbörjar lungt och fint med sarah brightman och låten only yousedan blir det l hade the time of my life dirtydancingsedan cant touch this med mc hammerl`m too sexyole ivars med En får væra Som En Ermoney for nothing - dire straitsavslutas med sarah brightman med låten only you igen. vad tror ni om detta??  
    sjukt roligt! Jag slogs av en sak i deras video dock. Det var lite väl långt och lite långt ibland mellan stycken (framför allt i början). Det blir svårt att uppehålla intresset.
  • FramtidaFruSandberg
    Jessica87 skrev 2010-05-14 13:05:17 följande:
    Hej hallåSnart är det dags! Eller om tre månader!!!!!!!! Har ni skickat in pappren till skattemyndigheten ännu? Hur gör man om man vill byta efternamn? Till ngt i släkten? Kostar det? Vad ks ani heta?Kraaam
    3 månader? har jag missat något, 3 ½ är det väl ändå? *paniken stiger* den där halva är viktig
  • Fenixx

    jag kommer ta hans efternamn. vi har bägge ovanliga, men hans finns bara ca 20 i sverige, så det är lite roligt.


     


    är bara när paret tar ett helt nytt efternamn som det kostar att byta tror jag.

  • thebe

     


    FramtidaFruSandberg skrev 2010-05-14 15:05:42 följande:
    sjukt roligt! Jag slogs av en sak i deras video dock. Det var lite väl långt och lite långt ibland mellan stycken (framför allt i början). Det blir svårt att uppehålla intresset.

    vi tänkte det samma när vi kollade på just detta klippet. vi kommer ha kortare "avsnitt" som gubben sätter ihop. kort och gott är vårat tycke i detta, men inte för kort så att det är över innan det börjar.

    vi skrev på hindersprövningen igår och även pappret om namnbyte. kommer i framtiden heta Haraldsen efter min blivande.

    är det någon som vet om efternamnet börjar att gälla så fort skattemyndigheterna får in namnbytar pappret eller om det träder i kraft efter vigsel.
    tänkte på pass, kommande körkortet som ligger runt hörnet *ler*

    en sak som jag inte kan släppa är vilka skall man ha vid honörsbordet? skilda föräldrar. mamma har en gubbe som har varit som en pappa för mig under barndommen självklart att han skall sitta där. pappa skall sitta närmast mig för han är den som står mig närmast idag. men hans nya sedan ett par år som jag avskyr och som hon avskyr mig skall hon sitta vid honörsbordet? särbos och har ett till och från förhållande. vill verkligen inte ha henne vid honörsbordet eller på första raden i kyrkan. är jag elak???

  • FramtidaFruSandberg
    thebe skrev 2010-05-14 20:24:39 följande:
      vi tänkte det samma när vi kollade på just detta klippet. vi kommer ha kortare "avsnitt" som gubben sätter ihop. kort och gott är vårat tycke i detta, men inte för kort så att det är över innan det börjar.vi skrev på hindersprövningen igår och även pappret om namnbyte. kommer i framtiden heta Haraldsen efter min blivande.är det någon som vet om efternamnet börjar att gälla så fort skattemyndigheterna får in namnbytar pappret eller om det träder i kraft efter vigsel.tänkte på pass, kommande körkortet som ligger runt hörnet *ler*en sak som jag inte kan släppa är vilka skall man ha vid honörsbordet? skilda föräldrar. mamma har en gubbe som har varit som en pappa för mig under barndommen självklart att han skall sitta där. pappa skall sitta närmast mig för han är den som står mig närmast idag. men hans nya sedan ett par år som jag avskyr och som hon avskyr mig skall hon sitta vid honörsbordet? särbos och har ett till och från förhållande. vill verkligen inte ha henne vid honörsbordet eller på första raden i kyrkan. är jag elak???
    enligt vett och etikett så sitter dina föräldrar med varandra i kyrkan och vid honörsbordet. De nya (även om din mammas inte är ny) respektive sitter i kyrkan tillsammans med resten av gästerna och likaså på festen. Sedan finns det de som frångår detta (och det har jag inget emot).
  • thebe

     


    FramtidaFruSandberg skrev 2010-05-15 14:21:26 följande:
    enligt vett och etikett så sitter dina föräldrar med varandra i kyrkan och vid honörsbordet. De nya (även om din mammas inte är ny) respektive sitter i kyrkan tillsammans med resten av gästerna och likaså på festen. Sedan finns det de som frångår detta (och det har jag inget emot).

    känns som en sten lätta från mitt hjärta. blir bara mamma och pappa vid min sida. kråkan kommer få en plats där jag inte behöver eller kan prata med henne.

Svar på tråden Vi som gifter oss den 4/9 2010