• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • _koko_

    Just det, sovpåsen! Man får med en liten instruktion med grobag på hur mycket kläder man ska ha under beroende på temp i rummet. Storleken från 6 mån har vi dessutom i två varianter, en för sommar och en för vinter. När det varit riktigt varmt har vi inte haft något alls under och sen hela vägen till pyjamas när vi haft under 18 grader i sovrummet (väldigt sällan).

    Var på mitt andra kuratorsamtal idag, hon är så bra! Det tyckte jag speciellt när hon idag sa att jag verkar vara en klok kvinna.

    liten - Skönt att mindre mår bättre, tänk vad skönt det är att ha sina närmaste nära!

  • viktualia

    9 år firade maken och jag för nån vecka sedan! 2001 var ett bra år helt enkelt!!

    Parnassia - du får ringa och vråla om tillvaron blir hemsk!!!

    EA - ytterligt spännande med huset!

  • _koko_

    Jag vet precis hur jobbigt det är med husångest, den kan dessutom bli ännu värre när man väl slagit till - typ vad har vi gjort??

    Vilket påminner mig - Vad härligt att huset känns som hemma muggles, och jag tycker iaf er klippa låter skitläcker!

  • _koko_

    vickan/MSW - Vad kul! Och jag vet att på fruLlan och Cicci också firar/firat 9 år nu i krokarna!
    Fast inte med varandra förstås.

    MSW - Vilket skräck med mackjärnet! Min mamma fick en gång be min bror hämta henne och skjutsa hem henne till oss (hon hade nycklar men också druckit vin) efter att jag ringt från flygplatsen i prag och kommit på att jag glömt stänga av strykjärnet...

  • _koko_

    muggles - Alltså, jag har ju sett den på bild också, men den gör sig nog allra bäst i verkligheten.

    Nu ska jag kolla galleriet, att jag kunnat glömma det!!!!!

  • _koko_

    ÅÅååååh, vilka sötingar!!

    Telis - Har du samma problem som jag hade med conny, att det känns svårt att ge honom ett namn över huvud taget, hur ser man vad som passar liksom?? Annars tycker jag såklart om Lillebrors namn, men även din makes förslag! Oavsett vad man väljer kommer det att växa fast vid barnet, och sen kan man inte tänka sig att det ska heta något annat.

    Nu har jag sprattelbertil i knät, dags att nanna tror jag!

  • _koko_

    Glömde bara: Fint, Tinga! Åh vad gulligt med de två tripp-trapp-stolarna, ibland glömmer jag att de är två... Knäppt, jag vet. Hoppas de kryar på sig snabbt förresten!

  • Vännerfan

    Hej i nya tråden!!

    Bra start, Ore!

    Jag har inte hunnit läsa ikapp allt, men det får gå ändå...
    Trist med skilsmässa för dina föräldrar Ore!
    Sånt vill man ju helst inte uppleva...

    Tack för att du tipsade/påminde mig om att man kan söka gravid-kofta även bland vanliga kläder! Jag har nu införskaffat denna i naturvitt och det var precis vad min garderob behövde:

    www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx&productId=241938&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=

    Bara typ andra gången jag handlar kläder till mig själv på postorder, men blir det såhär bra kan jag tänka mig att göra det igen!

    Snaily, Jag blev så ledsen när jag läste om ert misslyckade försök! Strongt av dig att hoppa på tåget direkt igen dock! Nu håller vi tummarna för att ICSI är grejen! (Eller heter det ISCI? )

    PB, Hoppas verkligen att den dumma tjejen sparkat din son för sista gången! Måste gå tillbaka är jag får tid och kolla senaste nytt där. Jag blev verkligen jättearg å dina vägnar!! Och lycka till med jobbsökandet!

    Telis, Hurra för att Televinken går upp i vikt!

    Såg att ni snackade män innan idag. Brad Pitt är verkligen i min smak. Johnny Depp och Freddie gillar jag inte alls. Jag kan förstå att man tycker att JD är snygg, men för mig är han liksom helt alldaglig och Freddies smalj och stil gillar jag inte alls. Även om jag förstått att han är trevlig, så får jag inte alls det intrycket av honom.

    Denna tråden och alla innan denna förgyller liksom livet tycker jag! Man får så mycket inspiration här! Härligt!

    Puss på er trådisar!

  • FruCicci

    Hej!

    Hittade hit jag med

    Ni har skrivit så mycket så jag har fått skutta hit och dit i alla inlägg för att få någon uppfattning om vad som hänt över helgen.

    Skickar största kramen till Snaily!

    Lappis, spännande med läkarbesöket, men jobbigt med klippa naglarna, det hade jag inte velat göra heller, kan man inte bara tejpa fingertopparna?

    Telis, lät läskigt med livmoderhalsinflamation? har du fått det diagnostisterat?

    Jag hinner inte mer, får kommentera mer i morgon...

    Helgen har varit hysteriskt jobbig och inte som vi tänkt det alls.
    Mamma kom i fredags och en dagen var helt fantastiskt med god mat och mycket vin.
    Lillan började spy klockan 02 ungefär, sen är resten en mardröm.
    Tog mamma till kaknästornet på lördagen och hoppades att kräkningarna inte var så farliga eftersom jag fick i henne gröt på lördagsmorgonen.
    Tänkte att det var kul för både henne o Victor, fin luncen hamnade till viss del i en doggybag, mamma åt inget jag försökte bibbehålla lugnet och tugga lite till.
    Lillan var gulvit i ansiktet och lila om läpparna, så vi fick åka akut till Danderyds barnakut!
    Ut torad och magsjuk och ja, vad ska jag säga....
    Jag var med om en helvetisk lördag.

    Hur som, nu är vi hemma och idag åt hon iaf några matskedar blåbärspuré och sen har hon sovit i 2 dygn. Tur att man kan amma!

    Nehepp... jag är helt slut, dags att sova!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge