• Björni­sarna
    Äldre 27 Dec 23:14
    22728 visningar
    171 svar
    171
    22728

    Umeåbrudar 2010 Del 2!

    Här fortsätter vår påbörjade tråd om bröllop 2010!

    Umeåbrudar 2010:

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

    Finns ni inte med på listan, kopiera den senaste och fyll i era namn!:)

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010 Del 2!
  • Äldre 12 Jan 11:52
    #31

    Tack tack... Jag och fästmannen är ute i enormt god tid. Vill hinna planera allt i lugn och ro och istället för att oroa oss för budget så vill vi hellre vänta ett litet tag och få det som vi vill ha det, med så många gäster vi vill. Vill inte gärna känna som om vi måste hålla oss tillbaka.

    Har en moster som är designer och det skulle vara enormt roligt om hon skulle vilja göra min klänning. Tyvärr bor hon hemskt långt borta, så jag misstänker att det skulle bli svårt. Hon sydde min mors bröllopsklänning och det hade varit roligt om jag hade kunnat ha den, men jag och min mamma har inte samma kroppsform. Både till min egen besvikelse och min mors. Jag har fällt många tårar över det för den är helt magiskt vacker.

  • Äldre 12 Jan 11:53
    #32

    Vad tycker ni förresten om det här med budget. Hellre att göra det snart och kanske begränsa sig pga budget eller vänta tills man inte behöver bekymra sig?

  • Äldre 12 Jan 13:08
    #33

    Jag har hört talas om en festgiromall som skall vara bra att ha när man planerar bröllop. Är det någon av er som vet något mer om vad det är och vad den är till för?

  • Dotter­sion
    Äldre 12 Jan 14:14
    #34

    Skönt att ni är ute i god tid!! Klart man ska göra som man vill ha det. Vore ju hemskt om man skulle stå där på sin bröllopsdag och ångra sig!!

    Alla har nog någon form av budget. Skulle väl tro att ju längre man väntar och sparar desto mera kan man göra men allting är ju så individuellt. En del tar en snabbis på flygplatsen och sticker iväg, andra kör fullt ut och en del kanske gör något mitt emellan.

    Vi kände att vi bjuder de vi vill ha med på vår stora dag och kan göra den rolig och speciell. Får hoppas att det blir så=)

    Trist att du inte kunde ha din mammas klänning!! Hade nog varit en härlig känsla att ha den på sig!!

  • Väntar på något
    Äldre 12 Jan 19:40
    #35

    Så kul att läsa om era planer. Närmast på tur för mig är att börja spana in klänningar. Vårt vigselcermoni blir väldigt liten med endast ca 12 personer + oss så jag känner inte riktigt att det passar med en "marängklänning" med släp. Vill fortfarande ha en riktig brudklänning men gärna en lite enklare modell eftersom vi ska kliva i och ur båtar en hel del.

    Sedan undrar jag om någon av er har en uppfattning om vilken guldsmed som är bäst här i stan, guldsmedjan eller kjellins? Jag ska tillverka en egen ring och har eget guld.

  • Äldre 12 Jan 20:53
    #36

    Jag tycker kjellins utan tvekan är bäst. bra bemötande, kunniga, proffsiga och lätta att ha med att göra. Men, jag vet inte hur det är med tillverkningen av ringar. Har för mig att de gör det också. Du kan ju alltid åka på bröllopsmässan som skall hållas den 30:e denna månad. Där är det ju en hel del som brukar vara och perfekt om man vill fråga frågor.

  • Ellaba­y
    Äldre 12 Jan 21:35
    #37

    Vi har beställt våra ringar från kjellins och jag är riktigt nöjda med deras bemötande. Vi hade en massa guld från in farmor så priset för våra två ringar blev dryga elva tusen kr istället för 22 tusen kr. Känns som ett väldigt stort steg för en smalare budget. :) Sånt uppskattas alltid!

  • ElMac
    Äldre 13 Jan 00:42
    #38

    Väntar på något skrev 2010-01-12 19:40:53 följande:


    Vill fortfarande ha en riktig brudklänning men gärna en lite enklare modell eftersom vi ska kliva i och ur båtar en hel del.
    Nu förstår jag varför du var sugen på min klänning och jag kan säga att det var av just den anledningen jag valde den, ville kunna röra mig fritt på stranden och den var verkligen perfekt för det :) Kort klänning men ändå brölloppig, perfekt!
  • Lindao­chStef­an
    Äldre 13 Jan 09:33
    #39

    länge sedan jag var inne och skrev något, men det känns som allt planerande står stilla. Inbjudningarna är snart färdiga, bara kuverten som ska vikas. Tror vi skickar dem i början på februari med tanke på semesterplaneringen...Längtar trots att det inte blir vi som tar emot anmälningarna...
    Ska ni gå på bröllopsmässan i slutet på januari? Det ska vi, trots att vi har sparkfest i byn på kvällen...

  • Väntar på något
    Äldre 13 Jan 12:17
    #40

    Jag har varit inne på kejllins en gång och fick då prata med en guldsmed och fick ett snabbt prisförslag. Så det lutar väl åt att jag går dit igen. Dock tyckte jag att de var lite långsamma när vi lämnade in fästmannens förlovningsring för gravyr så det är väl därför jag funderade över alternativ.

    Min nästa fundering är fotograf. När det kommer till den biten känner jag mig ganska kräsen. Vill gärna ha lite spexiga och annorlunda bilder och inte bara de traditionella porträttbilderna. Antar att de flesta fotografer kan anpassa sig efter önskemålen. Jag fastnade lite för "Fotafolk" men 10000 kr känns lite i överkant. Har ni andra bokat fotograf?

Svar på tråden Umeåbrudar 2010 Del 2!