• Björnisarna

    Umeåbrudar 2010 Del 2!

    Här fortsätter vår påbörjade tråd om bröllop 2010!

    Umeåbrudar 2010:

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

    Finns ni inte med på listan, kopiera den senaste och fyll i era namn!:)

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010 Del 2!
  • Ellabay
    Björnisarna skrev 2010-01-09 12:43:33 följande:
    Jag är nojjig över att vi ska glömma bort ngn viktig detalj.. tex missa skicka in hindersprövningen :) haha.. Hur gör ni med bröllopsresa? Har ni bokat? Vart ska ni åka? Eller ska ni inte åka alls?
    Vi åker nog till turkiet i 1-2 veckor efter bröllopet bara för att komma iväg. Vi får ev tillgång till en lägenhet i alanya som en av våra kompisar äger. Men julen 2010 åker vi till thailand eller Bali som vår "riktiga" bröllopsresa.
    Det ser jag verkligen fram emot. :)
  • Eadirf

    Hej hej!

    Wow, skriver två gånger på samma dag. :)

    Vi kommer inte åka på en sk. bröllopsresa förrän om några år. Av den anledningen att vi har två små kära barn. Tilde är ju bara 8 månader och Noah är 3 år, men det skulle inte direkt bli en resa då vi får rå om varandra och slappa och ta det lugnt utan istället tror jag vi skulle springa efter barnen. Resa kommer vi nog göra till sommaren dock, men det blir INTE vår bröllopsresa. Fast, det kanske inte räknas som bröllopsresa, om man tar den typ 2 år efter man gift sig??

  • Fru Selin

    Hej hej.

    Tänkte försöka smyga mig in i den här tråden om jag får...
    Är ganska ny på just den här sidan och inser när jag tittat runt lite, att ute i god tid är vi inte. (kolla min presentation)

    Vi har inte ens kyrka bokad. Präst har vi dock ett önskemål och hon vet att vi gärna vill ha henne. Musiker vet vi vilka vi vill ha, och dom ställer mest troligt upp. Men oj så mycket som återstår... Bara att "boka" ett datum känns som ett halvt marathon, och jag som älskar att fixa, trixa och planera.

    Hoppas det kan få lite fart på mig att finnas med på den här sidan.

    Ha det gott!

    Ps. Vi funderar lite på Tavelsjö Kapell som kyrka och kanske deras bygdegård som festlokal.

  • Cuddly

    Björnisarna: Tack för tipset. Var jättebra! Känner mig lite lugnare nu. Innan kändes det faktiskt nästan som om vi skulle ta oss vatten över huvudet. Nästan avskräckande.

  • Cuddly

    Vill höra om det här med lokaler... Har ni några tips på bra festlokaler som är lite mer centrala. Sävargården har vi hört är väldigt fin och mysig och Aschanska. Vilka mer kan man tänka sig att man skulle vilja boka? Vilka har ni varit och tittat på?

  • Cuddly

    Jag har en fråga om det här med möhippor också. Har en väninna som väldigt nyligen tillsammans med fästmannen bestämt sig för att gifta sig. Enormt roligt!!! Det är galet vad mycket jag ser framemot det. Hur som helst så tycker jag ju att det skulle vara roligt att anordna någon form av möhippa om inte någon annan har fått den rollen. Vet ni om det finns någon etikett hur man brukligt gör... och vem som får den rollen?

  • miim2

    Cyddly: normalt sätt är det tärna/värdinna som planerar möhippan. Om det inte finns någon sådan, brukar bästa vänninnan ordna. Hör med de som tar emot anmälan tycker jag :)

  • jeanette85

    hej hej tittar in och säger hej. Var roligt för er alla att det är i år ni ska gifta er=) vi håller på det lite och har planerat till 2011, men kollar runt nu för att se vad man vill ha och vad spektaklet kommer att gå på.

    Nu undrar jag vet att det inte hör till denna tråd men kanske inte bara jag som undrar vad har ni för tips? ni som är mitt uppe i allt??? tips om allt är jag glad för.

    Undrar också är det någon av er som har tänkt eller planerat att ha eran fest/middag på Sävargården eller liknande där man betalar för rubbet och får allt gjort? i sånna fall var och hur känns det???

    hoppas verkligen inte ni tar illa vid er mid mina frågor mitt i erat planerande hoppas bara på att få lite tips=)

  • Cuddly

    Pushar för svar på Jeanette85. Jag vill så gärna höra om vad ni tycker om Sävargården och andra fest lokaler i stan... Har ni varit och kikat på några? Vad tycker ni?

  • Dottersion

    Hej tjejer!!

    Nu var det länge sen jag var inne och skrev. Kul att det kommit till så många fler "brudar" !!!

    Till Cuddly och Jeanette85:
    Vi har bokat Aschanska villan och det är vi jättenöjda med. En mysig liten lokal och de tar hand om allt. Vi får dekorera lokalen själva och lite annat pyssel men de fixar mat,dryck,dukar,städning mm. Vi får låna deras projektor om vi vill ha en slideshow t ex. De har en viss musikutrustning oxå men vi har valt att ta med egen DJ. I vår kuvertavgift så ingår välkomstdrink, två glas vin/öl till maten, vi lutar åt buffé just nu, efterrätt med kaffe och tårta. Priset blir 550kr varav vi tar 350kr av gästerna. Glömde säga att vi inte behöver betala någon lokalhyra så länge vi överstiger 60 gäster=) Då vi blir ca 75st så passar det oss väldigt bra. Ev vickning kan ingå i priset oxå men det är jag osäker på.

    Vi funderade oxå på b la Sävargården men kände att då vi blir så många att priset skjuter iväg.
    Jag tror att man ska välja lite efter hur många man blir och vilken budget man har. Blir man lite färre och vill unna sig mera så är det ju bara att köra på. Det är väldigt fint och mysigt där så man förstår att det är populärt!!

    Vi pratade mycket om vilken typ av bröllop vi ville ha och kom fram till att vi ville slappna av och känna lugnet och njuta och framförallt att våra föräldrar slapp kuta kors och tvärs hela tiden=)

    Hoppas att det kan hjälpa lite grann i er planering!!! Det är väldigt kul!!

    Om ni funderar på klänning så valde jag att beställa min från Kina. Den blev måttsydd efter mina mått och kostade 1800kr. Min pappa trodde att jag betalat 6000kr för den så man kan inte se att den är "billig" =) Känner mig som en prinsessa i den så syftet är uppnått hahaha.

    Ska beställla våra inbjudningskort. Jag har tummen mitt i handen när det gäller mer konstnärliga saker så göra egna blir det inte=)

    Vi gifter oss i Svedjans kapell i Tavelsjö. Utsikten där är helt fantastisk över Tavelsjön. Ett litet tips. Ett litet rött träkapell. Prästen är oxå bokad.

    Om man har lite guld el silver över kan man ju göra egna ringar. Blev lite dyrare för oss där men jag fick två ringar utöver förlovningsringen. Det man sparar in på andra ställen går ut på andra hihi.

    Frissan är bokad sen länge men vi har inte fixat fotograf än. Har mailat Anna Thurfjell men inte fått något svar. Får höra av mig igen kanske.

    Jag har säkert glömt bort något men det är ju bara att fråga på så kanske det kommer ett svar.

    Lycka till med alla bestyr!!!

Svar på tråden Umeåbrudar 2010 Del 2!