• sockersmulan

    Skånebrudar!

    Nu har vår tråd blivit avstängd igen - tiden går fort när man har roligt!

    Hoppas nya som gamla hittar hit!

  • Svar på tråden Skånebrudar!
  • Sebastiána

    Mitt problem är att den tilltänkta lokalen saknar ALLT (utom charm). Jag orkar bara inte rodda i allt - hyra möbler, servis, catering, serveringspersonal, musiker........

    ...jag hoppas att min kille kan hjälpa mig han är bra på sånt. Tyvärr bor vi inte i Skåne nu vilket gör det hela lite svårare.

  • molntussen

    Åh, vad kul...vi ska också ha festen på Turisthotellet. Gifter oss 12/6 i Vikens kyrka. Får man fråga hur ni har tänkt att göra med maten med tanke på att det inte finns något ordentligt kök att laga/värma mat i? För vår del lutar det åt buffé men det känns lite tråkigt att bara ha kall mat....


    kullaberg skrev 2009-11-04 14:45:17 följande:
    Det går bra för mig. Har köpt min klänning! Är så nöjd, bild finns i mitt galleri. Nästa helg ska vi ut till stället där vi ska ha vår fest (Turisthotellet i Mölle) och ha lite diskussion med dom som har det. Ser verkligen fram emot det, har bara varit där en gång, när vi bestämde att vi skulle vara där. Så nu ska jag se allt med lite andra ögon än jag gjorde då och försöka föreställa mig exakt hur jag vill ha det Vi har också börjat pyssla med inbjudningarna, även om det är lång tid kvar. Men nu kommer ju snart jul och tiden flyger ju iväg.. Hur går det för er andra här?
  • fruMe
    Englandssvenskan skrev 2009-11-13 12:42:39 följande:
    Hej!Vi gifter oss i april i Helsingborg. Har inte gjort så värst mycket ännu förutom att boka lokal och be alla gäster ?save the date?. Vad tycker ni är det viktigaste att fixa först? Bor i England så det praktiska blir lite krångligt så det är nog bäst att börja tänka efter riktigt noga vad som ska göras... Planering och organisation är varken min eller min sambos starka sida....Kullaberg ? VILKEN fin klänning! Var har du köpt den och får man fråga vad den kostade?
    Hej! Har inget direkt tips att ge dig englandssvenskan ang antalet gäster, men vi ska också vigas i Helsingborgs rådhus i april (10e) Vi ska bara ha vår närmsta familj o vänner med ca 25 pers och sedan ska vi ha bröllopsmidddag på en mysig restraurang. Vilken datum planerar ni?
  • mamma till 1

    Jag är också från Helsingborg. Härligt att läsa att vi är en del från lilla skåne =)
    Vi har inte planerat så våldsamt mycket. Mest kollat runder lite och funderat lite. Datum har vi kommit fram till, iallafall vi sen får vi se om präst och kyrka är ledig den dagen.
    Lokal??? ja du..var hittar man en charmig sådan i Helsingborg. Förutom Jacob Hansens hus då då???

    kram S

  • Englandssvenskan

    Fina lokaler finns det gott om i Helsingborg tycker jag. Parapeten och Dunkers ordnar bröllopsfest, Jacob Hansens hus som du nämnde, Mollbergs verkar fint, Linneaträdgården också speciellt om det är ett sommarbröllop, Oscars Trapp... Mitt favoritställe är Thalassa men vad jag förstår ordnar de inte bröllopsfester längre, såååå synd!
    Jag blev helt såld på Helsing Bar och Matsalar (har aldrig varit där bara såg bilderna på nätet). Tyvärr svarade de aldrig trots upprepade försök att få en offert så jag gav upp. Har någon varit där, är det lika häftigt som det verkar?

    Mitt problem är att jag vill ha stort bröllop med klänning, fest och dans.... fast inte i vigsel i kyrkan där man ju lätt kan få plats med praktiskt taget hur många gäster man vill... Kanske gör som du föreslog FruMe och tar vigseln med bara de absolut närmaste. Eller så tar vi bröllopet i festlokalen också. Synd att man inte planerar vigsel i Californien eller nåt annat ställe där solen alltid skiner, då kunde man planera utomhusvigsel utan oro för vädret..... :)

  • Sundance

    Vi ska gifta oss utomhus, på Ellinge slott så vi kan ha ganska många gäster, men visst som du säger Englandssvenskan så är det där med vädret ett dilemma. Men vi har i alla fall en backup. Ingen kyrka för vår del dock.

  • mamma till 1
    Englandssvenskan skrev 2009-12-01 10:52:05 följande:
    Fina lokaler finns det gott om i Helsingborg tycker jag. Parapeten och Dunkers ordnar bröllopsfest, Jacob Hansens hus som du nämnde, Mollbergs verkar fint, Linneaträdgården också speciellt om det är ett sommarbröllop, Oscars Trapp... Mitt favoritställe är Thalassa men vad jag förstår ordnar de inte bröllopsfester längre, såååå synd!Jag blev helt såld på Helsing Bar och Matsalar (har aldrig varit där bara såg bilderna på nätet). Tyvärr svarade de aldrig trots upprepade försök att få en offert så jag gav upp. Har någon varit där, är det lika häftigt som det verkar? Mitt problem är att jag vill ha stort bröllop med klänning, fest och dans.... fast inte i vigsel i kyrkan där man ju lätt kan få plats med praktiskt taget hur många gäster man vill... Kanske gör som du föreslog FruMe och tar vigseln med bara de absolut närmaste. Eller så tar vi bröllopet i festlokalen också. Synd att man inte planerar vigsel i Californien eller nåt annat ställe där solen alltid skiner, då kunde man planera utomhusvigsel utan oro för vädret..... :)
    Tack så mycket för tipsen.
    Linnea trädgården är ju väldigt vacker=) Har även tittat på Malvagården i Höganäs. Väldigt vackert där också.

    kram S
  • Sundance

    Var har ni tänkt göra er makeup coh ert hår? Jag har bokat tid på EGO i Lund. Någon som vet något om dem. Är de duktiga på hår och make just till bröllop. De använder ju i.d. vilket jag tyckte va bra och då de redan började få bokningar för nästa sommar så prel.bokade jag, men jag kikar fortfarande runt.

  • Sebastiána

    Nu har vi bestämt oss! Vi har klurat länge på när vi ska servera spettekakan och om vi ska ha efterrätt. Alla gillar ju inte spettekaka och det blir lite mycket med efterrätt.

    Det blir förrätt, huvudrätt, eventuellt en liten paus om toastmastern har planerat in det, och sedan bröllopstårta och spettekaka i stället för efterrätt. De som inte gillar spettekaka tar bara tårta.

    Någon som planerar att göra på liknande sätt?

  • Sundance

    Njae, spettekaka är inget vi tänkt. Inte ens min m2b gillar det så... Men vi kör nog en enkel efterrätt. Kanske någon kula med glass och någon pajbit till det och sedan kör vi en bensträckare och sedan tårtan. Så vi lägger krutet på tårtan men vill ändå ha en lite efterrätt med något dessertvin till.

Svar på tråden Skånebrudar!