Inlägg från: Bettertogether |Visa alla inlägg
  • Bettertogether

    Bröllop 2010 del8

    Jag är facebookberoende... :) Och jag skäms inte ens för det. Det är så många personer jag annars inte skulle ha någon kontakt med, som jag nu kan slänga några ord med nu som då. :)

  • Bettertogether

    Men det är ju alltid en fördel att starta ny tråd en tid innan den gamla går ut, så att alla hittar till den nya :)

  • Bettertogether

    Nu har jag tittat igenom halva ebay för att se urvalet av tiaror och diadem... hjälp. Vad ska man välja?! :D

  • Bettertogether

    Vi vet inte ännu vad m2b ska ha på sig på vigseln, förutom att det nog blir vanlig kostym för hans del (han ska få en ny, eftersom den han har är från studenten för många år sedan ;) ), och vi funderar på en grafitgrå eventuellt. Det är vanlig slips och väst, eller plastrong och väst vi funderar på.

    Idag ska jag göra julkort!! :D I går köpte jag material från en hobbybutik och inspirationen är på topp!

  • Bettertogether

    Låter inte alls roligt bluebride.... :( Men ni kan ju ha en mysig dag tillsammans istället, bara du och hon under en filt i soffan. Läsa någon bok eller titta på någon trevlig film.

  • Bettertogether

    Sundance: Det låter ju hur mysigt som helst med de små tröjorna!! :D Du har säkert sagt vad du jobbar i för affär, men jag minns ju inte alls nu :(

    På tal om julskyltning och pyntning och sånt, igår lärde jag mej hur man gör jättetjusiga lyktor av hönsgaller och järntråd!!! Jag kan sätta en bild i galleriet som tips ifall någon vill pyssla ihop till bröllopet, eller julen ;)

  • Bettertogether
    KatjaB skrev 2009-11-27 09:23:03 följande:
    Vi tänkte göra så att de får 500 kr var, sen kommer de få stå i baren också, och där kommer det stå en dricks-skål. Ska skriva nåt roligt rim, då får de kanske en slant extra utöver de pengar de fått från oss.
    Det låter ju som en jätterolig idé! :D

    Jag har funderat på att föreslå ett utbyte så att vi kommer och serverar på deras bröllop om de kommer på vårt. Det är tre par som varit tillsammans länge som jag ska fråga om serveringen om. :) Sen naturligtvis något tack ska de få!
  • Bettertogether

    Men åh vad ni har skrivit i helgen... Men tyvärr har jag inte tid att läsa ikapp. Jag får helt enkelt hoppas att jag överlever ändå ;)

  • Bettertogether

    Ganska direkt efter bröllopet, bara två veckor emellan ;)

    Levi i Lappland. Stockstuga. Vi planerar att spendera en vecka ensam och sedan kommer våra vänner och spenderar den andra veckan med oss. Roadtrip runt om i Finska, svenska och norska Lappland. PLUS en trip till Umeå och Holmsund ;)

    Så tänker vi :)

  • Bettertogether
    Sundance skrev 2009-12-01 14:49:13 följande:
    Hej svejs!Hoppas att ni mår bra allihop. Sitter här i Smålands skogar och myser med te och lussebulle. Och så håller jag på och försöker göra en skiss av våra inbjudningskort i Photoshop. Men hörrni... Jag har laddat hem ett typsnitt från Dafont.com, men nu då. Har liksom fått en bild på typsnittet där det står en text men jag vet inte hur jag ska kunna ANVÄNDA det. Någon som vet?
    Du måste ha ett program som kan packa upp filen också, typ win-zip eller liknande (det jag använder heter 7-zip). Sen när filen är uppackad sparar du den till C:\WINDOWS\FONTS så borde den funka i alla skrivprogram du har på datorn (word, open office, photoshop etc.). :)
  • Bettertogether
    Tausen skrev 2009-12-03 09:46:55 följande:
    En kusin till min m2b sa till honom härom dagen att: Ja just det, jag kommer jag ha körkort när ni gifter er så jag tänkte skjutsa er i limo då som jag ska låna då, är det okej?okej? Ja tack!!
    Vilken lyx!! :D Tänk att få ordnat transport så enkelt ;)
  • Bettertogether

    Oj oj oj... Vi har pratat om att innan bröllopet, någon gång till våren, flytta till min hemstad (70 km från där vi bor nu) och min sambo skulle börja pendla hit varje dag. Men mer än att det blir till våren har vi inte bestämt att det ska bli.
    Igår råkade jag snubbla över en annons om en ledig hyrestrea i min hemstad. Och det sägs att det är VÄLDIGT brist på treor där just nu. Lättare blir ju inte beslutet när det är dörren bredvid min mormor och morfars lägenhet. Så nu står vi och velar fram och tillbaka om vi skulle flytta redan nu. Den är ledig från 1januari och i så fall, om vi skulle ta den, så skulle vi behöva ta ett beslut om hur vi ska göra med lägenheten vi bor i nu, som vi äger.
    Jag går visserligen i skola här i stan, men under vårterminen har jag bara 1 skoldag/vecka, så det är inget problem. Då kunde jag dessutom skaffa ett jobb i hemstaden (där en som inte kan så mycket finska har lättare att hitta jobb än i denhär finskspråkiga staden vi bor i nu.)

    Suck, tjejer, ni förstår inte mitt dilemma :P Ska vi satsa på denna eller riskera att stå utan lägenhet i vår?!?! :/

  • Bettertogether

    Jag tycker också synd om honom... men vi kan inte båda bli nöjda hur vi än gör :/ Flyttar vi måste han pendla. Stannar vi här, är risken att jag blir deprimerad av att inte ha något att göra under våren (eftersom jag är ledig 4 dagar i veckan, och inga vänner att umgås med om dagarna). Det låter kanske som att jag tar i när jag säger att jag kommer bli deprimerad av att vara ledig... men det är ingen överdrift. Det hände förra året när jag var ledig fyra veckor i streck.

  • Bettertogether

    Sundance: Sambon har väl egentligen inte så mycket emot det, utan det är bara det där med att pendla som han inte gillar sådär jättemycket. Men han har ett bra jobb här i stan som han tycker om, så därför vill han fortsätta tillsvidare (men antagligen så börjar han småningom söka något annat närmare).
    Han har sina vänner här i stan, men ett par som vi båda brukar umgås med bor mestandels i min hemstad. Och dessutom får han närmare till föräldrarna och båda sina syskon.
    För min del spelar det ingen roll med kompisarna, de är så utspridda att jag antagligen har lika många här som där. Men för mej är släkten viktigare och det är de som är mina kompisar. Och dessutom får jag MYCKET närmare till min pappa som jag nästan inte träffar alls nu när vi bor här. Så jag tror att flytten bara är positivt för vår del och vårt sociala liv.

  • Bettertogether

    Absolut! Jag har alltid sagt att jag ska bo i min hemstad. Och ända sedan jag flyttade därifrån för 4 år sedan har jag längtat hem igen. :) Kanske det kom fram fel, att jag inte vill flytta. Men det vill jag absolut göra!
    Min sambo vill inte heller bo i denhär storstaden vi bor i nu, eftersom vi båda två är hemma från väldigt små städer.
    Beslutet om att flytta är enhälligt, det är bara frågan om NÄR vi ska flytta. :) Och jag vet med mej själv att jag aldrig skulle kunna tänka mej att bo kvar här när jag är klar med skolan. Det är för långt borta från min familj. :)

  • Bettertogether

    Eh... jag har en känsla av att ni missuppfattat hela mitt "dilemma". Det är INTE det att vi eventuellt skulle vilja stanna kvar här i storstaden, för det vill varken jag eller min sambo. Så jag förstår inte ert prat om att vi skulle hyra ut lägenheten som backup (?!) ifall vi skulle vilja flytta tillbaka till storstaden där vi inte vill bo (!).
    Och beslutet vad vi gör med vår lägenhet är helt och hållet sambons eftersom det är han som äger den, och han vill hellre sälja. Vi planerar att någon gång köpa ett hus i min hemstad, så därför vill vi hyra lägenhet där tills vidare.
    Jag tror beslutet att sälja vår lägenhet är närmare än att hyra ut, för vi skulle inte klara det ekonomiskt (eftersom vi fortfarande betalar av lånet).

  • Bettertogether
    KatjaB skrev 2009-12-05 16:20:48 följande:
    åh vad glad jag är hittade superfina skålar på fot i ljusrosa glas som jag tänkte att vi kunde ha blomsterarragnemang i. För att komma ner i pris tänkte jag ha en bas av hortensia så det blir en rund boll i skålen och sen ha lite band och en fjäril som fått landa på blommorna. Tror det blir fint och skålarna är så fina att jag vill ställa fram dem överallt här hemma nu, haha
    Det enda sättet att "komma ner i pris" genom att använda sig av hortensia är väl att ha endast den i skålen (ja plus band och sånt kanske då). En hortensia kan nämligen kosta runt 100 kr styck. Jag kan inte säga exakt hur mycket de varierar i pris under året, så de kunde vara lite billigare på sommaren. Men, en dyr blomma är det.
  • Bettertogether
    Bluebride skrev 2009-12-05 12:40:51 följande:
    Hälften gjort på inbjudningskorten, ska försöka skicka dem i helgen, tyvärr har jag och dottern fått en hemsk förkylning, så vi hostar och snörvlar här och haft feber, hoppas vi blir bättre innan nästa helg då vi ska fira hennes första födelsedagskalas.
    Vilka inbjudningskort blev det bluebride?! :)
Svar på tråden Bröllop 2010 del8