Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010 del 3

    jolly: fast jag har också läst här på bt, och då har jag fattat det som att värden är den som betalar för kalaset, utbringar brudskålen o sånt, medan toastmastern har hand om spex, tal mm. toastmasterns uppgift är mer att underhålla.

    Men jag kanske har fattar det fel

  • KatjaB
    JollyO skrev 2009-11-12 12:32:43 följande:
    KatjaB skrev 2009-11-12 09:29:10 följande:
    Från BT "Idag är det också vanligt att brudparet står för hela kalaset och på så sätt själva blir värdpar. I vissa fall utser brudparet ändå en eller flera andra värdar för bröllopet för att underlätta med allt det praktiska på bröllopsdagen. De kan då kallas för vicevärdar.Värdarnas huvudroll är framförallt att vara ett stöd för brudparet under själva bröllopsdagen och se till att allt flyter enligt planerna.Brudparet ska nämligen inte behöva oroa sig för någonting på sin bröllopsdag utan ha möjlighet att bara kunna slappna av och njuta.Värden/värdparet är också den som för brudparets talan under festen och håller välkomsttalet. Om det är brudparet som är värdar kan de välja att hålla välkomsttalet själva eller låta någon vicevärd hålla det å brudparets vägnar."Tycker att det visst går bra att kalla dem för värdar, hade jag iförsig tyckt även om ovanstående text inte funnits så :)
    jo den där texten har jag också läst, varpå jag tyckte att värdar är vi ju själva och det är en toastmaster/madame vi ska ha, elelr vicevärd om man nu väljer att kalla det för något mer svenskt.
    Jag ser det ju som att den som bjuder till fest oavsett tillställning alltid är värd. Som vid födelsedagar, fester eller vad det nu kan vara. Och då skulle det kännas lite knasigt för mig att kalla någon annan för värd/värdinna. Det är ju vi som bjuder till bröllop och ingen annan. Men det är ju som sagt en tolkningsfråga, det jag funderade mestpå var om fler ser det som jag gör, eller om man ska kalla toastmaster för värd eller ha en värd och en toastmaster
  • KatjaB
    CeKe skrev 2009-11-12 16:40:26 följande:
    Ärligt talat så funderar jag på hur många som inte florerar runt här på BT som har koll på regler kring värdar etc??
    vaddå, menar du att de inte är här och håller sig uppdaterade på allt nu när vi ska gifta oss
    hehe, skämt åsido, tänker väl mer på de äldre gästerna så att det inte blir några missförstånd just när det gäller vad värdar står för. Sen så tänker jag lite att om vi ska ge ett hedersuppdrag till någon (eller vad jag nu ska kalla det) så vill jag gärna att det ska vara "rätt" och annars inte kalla det för nåt det faktiskt inte är. Om "dela ut rispåsar och vigselprogram mm inte är att vara värd, så behöver jag inte säga att de är värdar heller utan att de helt enkelt har hand om just den uppgiften bara.
  • KatjaB
    Korallbruden skrev 2009-11-13 10:10:52 följande:
    Jag är på klänningsjakt. Skall titta i helgen igen. Skall försöka ge mig ut och titta på ring också. Känner ni till några bra sidor för inbjudningskort som inte ser så vanliga ut?
    såg nån sida som hade som ett pussel istället för inbjudan.. de var ju lite småkul fast kanske inget för faster agda som är halvblind förstås
    de enda jag vet är trycksakstorget (om jag minns rätt)
    calligraphen och kortdesign
  • KatjaB

    korallbruden: vad kul att du hittade en ring och så billigt också! Har du någon bild?

    Börjar känna mig lite stressad över att det är så kort tid kvar tills vi gifter oss, Simon bara tittar på mig oförstående och undrar vad jag menar med kort tid, haha.. snacka om olika man kan vara. Ena tärnan har nu kikat på klänningen jag hittade och tyckte den var fin, hoppas på att andra tärnan också gillar den, tycker själv att de är jättefina

  • KatjaB

    korall: vad fin, var inne på kaplans o kikade häromfagen och tittade just på den ringen (på nätet alltså).
    Vet inte varför jag envisas med att fortsätta titta på ringar, vet ju redan vad jag ska ha, hehe

  • KatjaB
    Korallbruden skrev 2009-11-15 11:16:37 följande:
    KatjaB: Det är ju bra att dubbelkolla även om du vet ... det är bra att vara 150% av 100 möjliga. Jag gör lika dant med klänningen... Maggie kontra Pronovias eller är är det så att det är dax för en Garamaj... när jag igentligen vill ha en Maggie... snacka om ilandsproblem. Dom andra är ju så fina... kanske kan ändra mig... eller är jag riktigt säker... hur som så blir det bra när velandet är klart
    ja, jag vet.. jar ju en egenritad klännig med inspiration av maggieklänningen i mitt galleri, men jag har provat en pronovias som var helt underba. Gräddvit med tyll som var prickigt och massor av broderier på.. tror den hette Huella.
    Grejen är att den trots att den är från 2007 kostar 16000 i stna, så jag kan bara inte förmå mig att betala så mycket för en klänning. Sen är jag inte hundra på att jag vill ha en klänning som är sjöjungrumodell heller, men vacker var den.. Ska ta en dag o prova lite klänningar igen bara för att kunna bestämma mig vad för modell jag ska ha, men kanske blir man bara mer förvirrad
  • KatjaB

    ceke: vad kul att det blev en hit

    vi har äntligen bestämt oss för hur vi ska göra med maten, det blri catering efter en hel del velande fram och tillbaka. Visst skulle vi spara en slant på att göra det själva men när vi satt och räknade på det så skulle vi spara 4000 kr på att göra allt själva, och nog för att det är en slant, men det känns ändå värt det att all mat är färdig, varm och upplagd på fat. Så vi behöver inte göra någonting,eller våra släktingar.
    Undrar när man ska beställa tårta, ska man höra av sig redan nu och boka eller gör man det förrän månaden/månaderna innan?

  • KatjaB

    välkommen

    för min del var det tvärtom, gick igenom sida efter sida med klänningar och då hade jag bara hittat en enda som jag tyckte om, men inte ens den var perfekt, haha.
    Så nu har jag ritat en egen men nu när nya kollektionerna börjat komma för 2010 har det kommit mer och mer i min smak.

    saga 2010 skrev 2009-11-17 16:51:48 följande:


    Hej julibrudar!Denna tråd läggs genat i mina favoriter! =)Våra klockor ringer den 24 juli. Vi kommer överraska våra föräldrar på julafton genom att slå in inbjudan i ett paket. Ska bli himla kul att se deras reaktioner :)! Har ni köpt era klänningar än? Jag har lite lätt beslutsångest måste jag säga men har nog beslutat mig för att beställa från Kina iaf och det senast februari. Vad det blir är fortfarande oklart och det känns som ett svårt beslut. Vilka världsproblem man har, hehe, nej men det är en djungel och jag har hunnit ändra mig hundra gånger. Tror nu att jag börjar närma mig nåt som kan bli den klänning jag drömmer om. Någon annan som upplevt att det från början fanns hur många vackra klänningar som helst till att det inte finns nån som känns bra??! Som om det under processen uppstått någon form av kräsenhet...
  • KatjaB

    korallbruden: har du nån bild? försökte googla på det men hittade inga bilder

Svar på tråden Juli 2010 del 3