Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010 del 3

    lycklig tjej: åh, vad bra

  • KatjaB
    Korallbruden skrev 2009-11-02 20:36:46 följande:
    Många pyttesmå brillor som sitter tätt in till varandra som ser ut som de spritet ut grus på ringen istället för stora stenar . Skall försöka ta kort på förlovningesringen som har en stor och 38 små om 0,38 karat. Tror att det blir en dunder snygg kombination. Tycker också Engelberts ringer är onödigt dyra så jag letar på Kaplans m.m. Kanske än begagnad?
    som pavé infattning eller?
  • KatjaB
    Korallbruden skrev 2009-11-02 23:53:25 följande:
    Oh! tack tjejer KatjaB du har lärt mig ett nytt ord idag. Det var precis vad jag menade. Tack snälla.
    hihi, varsågod kom över uttrycket när jag själv letade efter just såna ringar.. har klurat lite på att ha mindre diamanter och fler rader (pavé) eller större och en rad. Få se hur det blir, handlar ju lite om plånboken också. Men det är ju så fint med såna ringar!

    KOm precis hem, har varit på en spelning i stan (simon spelade med sitt band) hade barnen hos barnvakt under tiden och nu kom vi precis hem. tog en taxi hem och väl framme så hade jag GLÖMT att överföra pengar till rätt konto, höll på att skämmas ihjäl.. fick packa ur barnen och vagn och allt ur bilen, upp i lägenheten fort, överföra från esparkontot och så ner igen till en småsur taxichaufför.. Usch vad pinsamt
  • KatjaB
    LyckligTjej skrev 2009-11-05 23:56:34 följande:
    Oj då
    hahaha

    Tror att det finns guldfärgade kandelabrar i vår festlokal. På alla kort från alla fester som har varit där så står samma kandelabrar där. Hoppas de ingår, det vore ju så himla fint att ha på borden!
  • KatjaB
    Korallbruden skrev 2009-11-06 10:31:33 följande:
    Hade tänkt att boka på lördagen så då hade vi ju kunnat hjälpa varandra Skall gå och prova ensam på måndag dock så ville jag ha hjälp av den urgulliga ägaren till butiken och jag känner att jag rört runt bland så många klänningar i tanken så nu är jag för första gången osäker på vad jag igentligen vill ha? Det är inte likt mig... Det enda jag inte skall ha är en klänning med massa valkar på eller modellen där det ser ut som bruden har gått vilt fram med tårtspritsen Tänkte jag skulle prova olika modeller. Något stort elegant eller vacker spetskreation. Lång Spansk slöja är ett starkt önskemål Vem vet... kanske kommer jag därifrån med en av butikens enklaste modeller utan en enda glittersten på klänningen Vill passa på att önska lycka till med din provning och hoppas att drömklänningen finns där och är på rätt prislapp.
    spansk slöja är ju så himla fint! sepciellt om man har en klänning i sjöjungfrumodell.
  • KatjaB
    källerudd skrev 2009-11-06 09:26:32 följande:
    Om du har lust får du gärna titta in här 28juli2010.bloggplatsen.se/2009/10/31/2137704.../ och utifrån det skriva något bra =) I det stora hela vill jag ha drömklänningen i galleriet (man kan ju skicka med den bilden) men jag vill ha vita broderier, utan släp men lite lite längre bak så den dras ut (luddigt jag vet) jag vill ha snörning i ryggen med ett bredare organsabandJa det va nog det hela. Men känn inte någon press att du måste. gör det om du har lust!!Tack på förhand
    Hur får man till att det är längre bak utan att ha släp? Är det större underkjol du tänkt då eller ska det vara lite släp, såkallat "sweep the floor"?

    Nåt åt det här hållet?

    Hi!

    I have a picture of the dress that I´d like for my wedding, but with a few changes. The emboidery should be in white and no train/sweep the floor train. A lace up back with organza-bands, like on picture nr 2.
    What would the dress cost including a petticoat and shipping to Sweden?

    Best regards
    ditt namn

    Och så skickar du en bild på drömklänningen och på bilden med snörningen i ryggen.
    Vet inte om du hade bestämt dig för hjärtformad urringning, i så fall heter det Sweetheart neckline, och om du har nån bild på exakt vilka broderier du vill ha kan du ju skicka med det också, annars får du säkert förslag av dem.
  • KatjaB

    rosesarered: jasså, är de glittriga? Trodde de såg ut ungefär som på nätet fast inte lika softade då som fotona är förstås.
    Har ju kärat ner mig i en maggieklänning som jag tänkte ändra lite till min egen, (uppsydd i kina).
    Ett märke jag verkligen gillade på butiken jag provade på var La Sposa, inte alla klänningar och att många var av sjöjungfrumodell, men de var jättefina i borderierna och alla detaljer

    Maggieklänningen du provade var jättefin på bilden iallafall

  • KatjaB

    www.maggiesottero.com/dress.aspx&style=S5114 är ju lite inne på den här maggieklänningen fast med hjärtformad byst, dvs inte det där organsatyget emellan, och inte "ränderna" med taft i kjolen. Lite andra ändringar men med denna klänning som grundidé.. vad tror ni?

    Det här är i taft, funderar på satin också, men då kanske det inte går att få tyget lika veckat utan att det blir för puffigt

  • KatjaB

    Vi har en toastmadame (hon är både toastmadame och tärna) och så har jag en tärna som bara är tärna.
    Efter att ha läst om vad värdar har för roll så är det ju enligt tradition de som betalar för bröllopet som är värdar, alltså borde ju vi vara värdar?
    Annnars om man nu behöver ha en värd kanske simons styvpappa kan vara det, han skulle nog fixa det galant.. grejen är bara att jag vill inte gärna ge ett sånt uppdrag till en av våra föräldrar om det uppfattas som att han pröjsar för kalaset. tror ni det är risk för det? (tänker mest på sura miner från överiga föräldrar o så)

    Nu gör ju alla olika men vi hade tänkt att värden i så fall hjälper folk till sina platser på vigseln och delar ut påsar med blomblad till alla och vigselprogram. Efter vigseln så kan värden med någons hjälp samla ihop stolarna från vigseln och stapla dem lite snabbt bara.

    Vår toastmadame är ju även tärna så det hinner ju inte hon med.
    Under festen så är det toastmadame som har hand om tal, spex, ser till att ge klartecken till köket när det är dags för tårta, tas undan bord osv. Hon presenterar även bandet. Sen när väl själva programmet under middagen är avklarat så ser jag det som att toastmadame och värden får vila lite från sina uppgifter, om de nu inte planerar in lite eget "material".

Svar på tråden Juli 2010 del 3