Inlägg från: Lycklig81 |Visa alla inlägg
  • Lycklig81

    Juli 2010 del 3

    sockersmulan skrev 2009-09-03 11:51:15 följande:
    Åh så trevligt med en ny tråd! Vi har nu bokat både kyrka och lokal, iiih! 17/7 smäller det!
    hej kickade in här och såg att vi ska gifta oss samma dag :)
    jätte fina bilder du har på din sida.
  • Lycklig81
    sockersmulan skrev 2009-09-03 13:38:09 följande:
    Känner igen mig! Vet i stora drag hur vi vill ha det, men vet liksom inte riktigt vad vi ska börja ta tag i för tillfället. Gaah! Har inte börjat fixa med maten än, bara bestämt att vi ska ha buffé till middag och cupcakes (hembakta) till efterrätt.
    vi ska oxå ha buffé, men vi ska ha tårta sen.
    Har pratat lite om vad vi ska ha på buffén, tänkte oss 3 olika kött och 3 olika fisk..sen resten runt omkring blir väll lite pajer och annat smått och gott.

    en sak som vi ska ha med i buffén är kåldomar :)
    inte svenska då...dom är inga goda
  • Lycklig81
    KatjaB skrev 2009-09-10 23:18:44 följande:
    båra är nästan 3 och 1,5 när vi gifter oss.. så rätt små är de ju
    hoppar in här..vi har oxå pratat om hur vi ska göra..har 2 döttrar som kommer va 8år och 2år.

    Funderar på att jag och m2b ska åka en kort resa bara vi två och sen lite senare åka igen med barnen..dom har aldrig varit utomlands och stor tjejen vill ju så gärna.

    jag tror nog alla föräldrar behöver få ha en minisem på tur man hand
  • Lycklig81
    KatjaB skrev 2009-09-16 08:50:10 följande:
    Vi har själva två små som kommer vara 1,5 och 3 år då. Min syrra kommer ha en 1-åring och sen är det 7 barn till mellan 2-5 år. Så för att kunna bjuda alla vi vill bjuda och även de som har en bit att åka så blir det många småbarn. Finns några som börjar bli tonåringar så de sköter ju sig själva. Om vi skulle bli bjudna till ett barnfritt bröllop så har vi rätt många runtomkring oss som skulle kunna vara barnvakter. (mormor,farmor,farfar,mostrar) men jag vet att en del av våra vänner har inte samma relation till sina föräldrar, de bor långt ifrån osv, så det är jättesvårt för dem att fixa barnvakt och VI brukar ställa upp då. Så vi har istället gjort så att vi har större lokaler där det finns ett extra rum med soffa, tv och så ska vi ta med leksaker, kritor, papper, godis och barnfilmer. De större barnen har lite extra koll på de minsta och så finns det på gården gungor och sandlåda. Det kan ju bli mycket barnaspring ändå, men vi hoppas att de inte tröttnar helt
    Samma för mig här..mina syskon och syskonbarn kommer åka en lååång väg (148mil) och har inte möjlighet att fixa barnvakt.

    Men våra vänner som bor här runtomkring oss får fixa barnvakt, dom har nästan ett år på sig att fixa de så de borde inte va några problem. Vi kommer oxå ha ett rum med Tv, leksaker mm.
  • Lycklig81
    KatjaB skrev 2009-09-17 09:43:43 följande:
    fast det där tycker jag är så svårt.. för visst finns de barn som är mer jobbiga än andra, no offence, alla barn är ju underbara på sitt sätt men ni förstår kanske vad jag menar.Våra barn är ju rätt lätta att ha att göra med, och många andra barn också. Sen finns ju de i bekantskapskretsen vars barn som är jämngamla med våra är skitjobbiga. Speciellt en unge som känns som en högeffektiv torped när han härjar runt hemma hos oss. På 5 minuter har han hunnit ha sönder nåt, välta soffbordet (?!) och grisat ner mattan och fönstren med ett blött mariekex. Och jag vet ju hur de är i den familjen, de skulle aldrig kunna ta att man tog upp det här och sa att de kanske ska ha mer koll på honom eller skaffa barnvakt dagen till ära.
    jo tack jag vet vad du menar..har 13 syskonbarn och alla är inte änglar.
    ett tips är att lägga ut en annons på gymnasiet och se om någon på Barn och fritidsprogrammet kan ställa upp och kolla till vissa barn för en billig peng.
    De har jag tänk att göra, men mest för att kolla till min minsta dotter som kommer va 2år. Sen skulle jag ta och prata med föräldren till de barnet och förklara hur de ligger till..De är ju faktist Eran dag och föräldranas uppgifft att hålla Pli på dina barn. Stå på dig!
  • Lycklig81
    Lycklig81 skrev 2009-09-18 08:37:21 följande:
    jo tack jag vet vad du menar..har 13 syskonbarn och alla är inte änglar.ett tips är att lägga ut en annons på gymnasiet och se om någon på Barn och fritidsprogrammet kan ställa upp och kolla till vissa barn för en billig peng.De har jag tänk att göra, men mest för att kolla till min minsta dotter som kommer va 2år. Sen skulle jag ta och prata med föräldren till de barnet och förklara hur de ligger till..De är ju faktist Eran dag och föräldranas uppgifft att hålla Pli på sina barn. Stå på dig!
  • Lycklig81

    Köpte tidningen Allt Om Bröllop igår :) kunde inte låta bli.

    Iaf där hade dom bra tips på vad man kan skriva på inbjudan om man vill ha barnfritt bröllop. Tycker jag va hur bra som hälst :)

    Tips:" Middag och fest firar vi i vuxet sällskap men givetvis är spädbarn välkomna"

    "Just den här tillställningen tänkte vi fira med en stor fest. Vi ber er därför att lämna era små älsklingar hemma"

  • Lycklig81
    NightElf skrev 2009-09-19 18:53:53 följande:
    Vad skönt för dig Ceke att du äntligen hittat det du ville ha! Visst är det en härlig känsla! Ja vi tänkte ha ett skärgårdsbröllop, kyrkan ligger vid Göteborgs hamninlopp och festlokalen ute på en ö. Det blir mycket snäckor och sådant som dekoration hade vi tänkt. Vi har också funderat på om gästerna ska hämtas med båt vid kyrkan och åka till festlokalen i den, med bubbel och mingel på båten. Men jag vet inte om det funkar rent logistiskt om vissa vill ta med bil eller så. Vi får fundera lite till. Kanske hyra buss... inte lika festligt men ändå...
    kickade in i din galleri..gillade de jag såg jätte mycket
    sj har man inte kommit så långt mer än färgtema som kommer va Vit, Brunt och Grönt (somrigt)
  • Lycklig81

    Juli 2010 skrev 2009-09-22 19:58:19 följande:


    Hej på er!! nu har jag tittat in hos flera av er, och OJ va långt på G ni e Vi ska gifta oss 17/7.2010, vi har bokat kyrkan och lokalen...men, tar ingen panik, vi hinner nog;)fast, om jag börjar hänga här kommer jag säkert igång med planeringen i ett hujj;) man blir ju så inspirerad av er=)
    Hej vi gifter oss samma datum..så roligt att de finns fler den 17 :)

    har ni tänkt er någon färgtema el annan sort tema??
  • Lycklig81

    KatjaB : tack för inspirationen,
    all eran prat om att göra en egen bukett fick mig att vilja göra en egen :)

Svar på tråden Juli 2010 del 3