• Fru Bygg

    I vått och torrt och väntan

    Så nu har jag bakat, både sockerkaka och negerbollar. Nu är det dags att sätta igång med middagen, så den är klar när mannen kommer hem. Ringde precis honom och när han insåg att jag bakade blev han så glad (är ett litet kakmonster). Den glada minen försvann när han insåg att jag ska frysa in kakorna. Men jag har sparat lite smakprover tills han kommer hem!

    Ha en trevlig kväll tjejer!

  • Fru Bygg

    Hej alla!

    Tack så mkt för att grattis! Det värmer så mkt att läsa igenom alla era fina inlägg. Jag passar på att sitta lite vid datorn, nu när allt har lugnat ner sig lite. Det är mkt mkt som ska hinnas med när man har fått barn mellan alla matningar, sovningar och skrik.

    I fredags kom ju som sagt vår prinsessa till oss. Mkt överaskande dock, då jag hade 10 dagar kvar till BF och var väldigt inställd på att gå över tiden. Förlossningen skedde i ultraspeed. Vattnet gick runt midnatt och 3 timmar senare var vår prinsessa ute. Vi hann ju inte med ngt, så lite av en chock var det! Dock en underbar sådan!!

    Det är intressant att de tre prinsessorna som har fötts i tråden är ca 1 månad mellan, som Ingis sa. Vem står på tur? Har inte alls koll på alla BF. Det är väl ett tag tills det är dags för nästa. Men de kommer kanske i tre och tre. Alla goda ting är ju tre!

    Oj, får skriva mer senare för nu vaknade någon!

  • Fru Bygg

    Så, nu har vi varit ute och provkört vagnen lillp´rinsessan och jag. Mannen är på jobbet ett tag och lämnar över lite arbete, så han kan vara hemma med oss sen.

    Ok, nu till frågorna.... Som sagt gick allt så väldigt snabbt. Jag har inte haft några som helst känningar på att det var på väg att sätta igång, så när vattnet plötsligt gick vid midnatt, så var man lite chockad. Man längtar ju tills förlossningen är klar under graviditeten, men det är lite läskigt när allt sätter igång på riktigt. Iallafall så sätter värkarna också igång efter det och efter en timme, så har jag riktigt kraftiga utan någon egentlig paus emellan. Vi åker till förlossningen och när vi kommer in är jag redan öppen 7-8 centimeter, så totalt 3 timmar efter det startat har vår prinsessa kommit.
    Hon väger 3200 gram och är 48 cm lång. Namn är mkt svårt! Förstår verkligen Hvidis som letar namn, det är svårt att hitta ngt som man gillar och som passar barnet. Vi hade ju Nova, Ella och Alicia som favoritnamn innan och det lutar åt Ella. Så vi får se.

    Allt känns så underbart. Det är mkt jobb att hinna med allt och det är så mkt nytt när det är ens första barn, men det känns fantastiskt! Vi kan sitta och bara titta på henne och det är svårt att tro att ngt kan vara så fint och underbart som hon är!

    Ojdå, detta blev ett långt inlägg! Hoppas jag fick med alla svar på frågorna!

  • Fru Bygg

    Tack Ninnnis!
    Har precis lagt henne i sin säng och nu sover hon. Det går betydligt mkt snabbare att skriva nu när man inte har henne på ena armen! Men kom på mig själv att stå och titta på henne när hon sover. Vet att alla mammor tycker sina barn är underbart fina, och det är hon verkligen! Är så stolt!

  • Fru Bygg

    Hej alla!

    oj, vad tiden springer iväg när man har en liten prinsessa. Det var nog mer än en vecka sen nu som jag satt framför datorn. Vår lilla Ella är lite kinkig med att sova om nätterna, så vi har varit helt slut.
    Nu satte jag mig iallafall lite framför BT när hon sov och har nu skummat igenom alla era inlägg, vilken fart ni har nu de sista dagarna! Precis när jag skulle skriva detta svaret, så ringer telefonen och givetvis vaknar Ella, så nu skriver jag med en hand, det går inte så fort.....

    Förutom sömnen så är allt bara bra med oss alla. Ella växer som hon ska och vi försöker att hitta lite rutin nu i vardagen. Men på tal om städning som ni pratat om, så finns inte det på listan just nu. Det är bara mat, sova, byta blöja och gå lite korta promenader som gäller.

    Jag komme rinte ihåg allt jag skulle kommentera just nu, men nu har jag iallafall lyckats titta in! Skickar iväg ett helt gäng med kramar till er alla!

    Nu är det dags att för lite mat tycker min underbara lilla prinsessa!

    Kramar!

  • Fru Bygg

    Oj, vad de små tjejerna växer. Det är rätt så skoj att lilla Ella har två små tjejkompisar i tråden redan. Skoj att läsa om era inlägg och inse att om ett par månader är vi också där.

    Härligt Hvidis att höra att nattsömnen blir bättre. Just nu har vi väl kommit in i en okej-fas, men problemet är att lilla Ella inte vill sova i sin säng om nätterna. Det går däremot ganska bra att sova i vår säng, på någons halva i sina egna sängkläder, vilket dock innebär att en av oss får sova på soffan. Vi har inte så bred dubbelsäng, så vi vågar inte ha henne emellan oss. Man läser ju så mkt om plötslig spädbarnsdöd, när barnen ligger för tight i föräldrarnas säng. Men vi tränar henne till att sova i sin säng om dagarna, så ska vi nog kunna få henne att sova där hela tiden sen. Men hon är ju bara 2 veckor än så länge, och saknar nog närheten.

    Ikväll är det en premiär för oss. Vi ska nämnligen hälsa på min svägerska och respektive, så det är första bortabesöket för oss med Ella. Men det ska nog gå bra, hon är så snäll när man är borta. Det som kan hända är att sömnen på natten sen uteblir, men vi måste ju testa. Nästa helg är det kalas hos svärmor och då kommer det ju att vara mkt mer folk och stim, så det känns bra att testa i liten skala först.

    Ha en underbar kväll alla!

  • Fru Bygg

    Ingis, det är så skoj att se dig tillbaka i tråden igen. Dina glada inlägg är saknade!
    Det är mkt mkt som man kommer att lära sig att göra med en hand framöver. Men oj vad mkt fortare det går att skriva inlägg med två händer istället för en! Just nu sover lilltjejen här bredvid och då har man tid att spamma lite här i tråden!

  • Fru Bygg

    Andbeyond: skickar en stor kram till dig. Hoppas verkligen att läkaren lyssnar på dig, det är ju viktigt att få den hjälpen man behöver även om man inte har kommit till de drastiska tankarna. Jag är säker på att jag talar för alla här, att vi finns här om det är ngt du vill prata om eller om det är ngt annat!

  • Fru Bygg

    Villemoa: Min svärmor kom på ett bra system för samtal. Alla har fått tydliga instruktioner att ringa till våra mobiler (ringer gratis till varandra ändå) för när vi sover (ibland på dagarna också) så kan vi ha ljudet avstängt. Detta har funkat riktigt bra, men så igår glömde min älskade man detta och därav vaknade vår lilla tjej för hon sov precis bredvid telefonen. Annars är Ella faktist mkt van vid ljud redan. Vi har aldrig tassat på tå, utan vi lagar mat, tömmer diskmaskinen, ser på Tv och ringer även om hon sover precis bredvid och detta vaknar hon inte av. Det var ett råd som vi fick av våra föräldrar redan innan vi fick barn och det har funkat riktigt bra!

  • Fru Bygg

    SPAM!!!!!! Det är tydligen bara jag som sitter här denna tidiga lördagskväll.... Jaja, nu är vi ett par inlägg närmre 4444 iallafall! Nu ska jag ge Ella lite mat, sen ska vi köra iväg.

    Ha en underbar kväll!

Svar på tråden I vått och torrt och väntan