• Fru Bygg

    I vått och torrt och väntan

    Lanovia, så får du inte alls tänka! Det är många som har liknande känslor inför förlossningen och det är ju inte konstigt alls. Många pratar om deras skräckförlossningar och jag gillar inte att höra på sånt. Klart att det kommer att vara smärtsamt och jobbigt att föda barn, men man vet ju aldrig hur förlossningen kommer att vara, det kan ju bli en underbar upplevelse också. Sen får man ju världens bästa belöning, en liten människa som man själv har gjort!
    Jag kan känna igen mig lite i din tankar, försöker dock inte att tänka på det så mkt.

    Se nu till att prata ordentligt om dina känslor inför förlossningen med din barnmorska och det gör inget om du blir ledsen eller ngt. De förstår verkligen!

    Du är mer än välkommen att höra av dig till mig om du vill prata. Jag är ju i din sits (med förlossning inom kort). Sen har du ju alla andra mammor i tråden som stöd om det är ngt.

    Det kommer att gå alldeles utmärkt!

  • Fru Bygg

    Det är inte så svårt att genomskåda dig, när man känner igen sig själv i dig.
    Jag är inte så nervös just nu inför förlossningen, men när barnmorskan pratade med mig ang detta, så var jag nära tårarna. Dels så är det en sån stor sak för oss och sedan är det ju graviditetshormonerna som spökar.

  • Fru Bygg

    Det finns så många som har bra förlossningar! Men många människor är sådana som gillar att berätta om negativa erfarenheter. Jag brukar gå därifrån om ngt berättar om sin skräckhistoria eller bara säga ifrån.

    Det kommer att gå alldeles utmärkt för dig, det är jag övertygad om. Sen har du ju världens bästa man som stöttar dig va? (eller hur var det, världens bästa man för dig! )

  • Fru Bygg

    Strunta nu i om du börjar gråta eller vad som helst. Prata med din barnmorska om hur du känner, så känns det nog lite bättre sen!

  • Fru Bygg

    Jag tror också att det handlar om att fokusera på rätt saker. Smärtan som du kommer att ha, vet du kommer att gå över och jag har två väninnor som säger att de kunde föda hur många barn som helst och att de avundas mig just nu, för det är en kick och en fantastisk känsla att föda sitt barn och få hålla det för första gången. Det finns ingen bättre känsla i hela världen, säger de. DET försöker jag ta till mig och fokusera på!

  • Fru Bygg

    Nu ska jag krypa ner i soffan ett tag med en varm kopp te och läsa lite. Har ju redan läst ut Läckbergs nya, så nu är det dags för Marklunds nya.

    Sen ska jag hämta maken på jobbet och så ska vi hem och laga lite god mat. Vi ska testa ett nytt recept ikväll på kycklingfile, risotto och limesås. Ska bli spännande, jag har aldrig gjort risotto förut, men det är ju så gott!

  • Fru Bygg

    Hej alla!

    Nu sitter man på jobb igen och arbetar (eller arbetar lite och kollar lite här) för sista dagen på mkt länge. Det känns jättejättekonstigt, men det kommer väl att kännas ännu mer konstigt på måndag, när mannen och alla andra går till jobbet och jag ska vara ledig. Jaja, får väl försöka vila och ta det lugnt och njuta av stillheten innan lillsnuttan tittar ut. Längtar så!...

    Kycklingen och limesåsen blev riktigt bra igår, risotton blev helt ok, men som Lanovia så fint påpekade (hann dock inte se det igår) så blir det ganska torrt med all parmesan, så vi ska nog försöka utan nästa gång. Men det kommer definitivt att bli fler gånger! Inboxar dig receptet sen när jag kommer hem Ninnnis!

  • Fru Bygg

    Vilken tradig statistik som det är på plussen. 50 %, så får det ju inte vara. Nu vill vi ju se lite fler plus istället!

  • Fru Bygg

    Det verkar bara vara jag här just nu, så jag spammar lite för mig själv! Eller så kanske jag ska jobba lite, har ju en del att göra...

  • Fru Bygg

    Lanovia, Marklunds nya bok kanske inte är så ny. Ngt med "Under solen" eller ngt heter den. Fick låna den av min mamma häromdagen och trodde att den var rätt så ny iallafall. Men jag kan ha fel!

Svar på tråden I vått och torrt och väntan